Kotłowska(Heyka)Otylia

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

wojtas76

Sympatyk

Kotłowska(Heyka)Otylia

Post autor: wojtas76 »

Witam.

Poszukuję informacji o mojej prababci Otylii Kotłowskiej zd.Heyka,żony Franza Kotłowskiego (1850-1923) ze Skarlina.Dzięki uprzejmości pewnej Pani wiem że Franz urodził się w Suminie a Otylia prawdopodobnie była córką Jana Heyki i Karoliny zd.Schitz a urodziła się w Podlasku,daw.Kuczfały,Conradswalde.Wiem o tym z aktów zgonu Jana i Karoliny.Zapisane jest tam że mieli m.in.córkę Otylie.
Jan Heyka i Karolina zd.Schitz ślub brali 14.07.1840r. w parafii Lipinki do której to parafii miej więcej od 1820r. należał Podlasek.Dzieci Jana I Karoliny także podawane były do chrztu w Lipinkach ale aktu chrztu Otylii nie ma.
Szukałam także w księgach z pobliskiej parafii w Świętym i też nic.
To samo ze ślubem Franza i Otylii ok.1880r. nigdzie nie mogę go odnależć,sprawdzałam parafie Lipinki,Skarlin,Święte także na stronie GenealogiawArchiwach mnóstwo okolicznych USC i aktu ślubu brak.
Franz Kotłowski i Otylia mieszkali w Skarlinie więc poprosiłam AD w Toruniu o przeprowadzenie kwerendy w celu odszukania informacji o zgonach Franza i Otylii w księgach parafii Skarlin.Poinformowano mnie że Franz Kotłowski zmarł w 1923r. i pozostawił żonę Otylię lecz do 1950r. aktu zgonu Otylii brak.
Jeśli posiadaliby Państwo jakiekolwiek informacje odnośnie Otylii,to będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam.Halina
Fabian29

Kotłowska(Heyka)Otylia

Post autor: Fabian29 »

Otylia i Franciszek Kotłowscy to również moi pradziadkowie.Mój dziadek Wincenty Kotłowski w 1924r przeprowadził się do Głażewa pow. chełmiński.Posiadam komplet dokumentów dotyczących dziadków.Chętnie poznam rodzinę,proszę o kontakt.
pozdrawiam Fabian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”