Poszukuję rodziny Dobranowski/Czerkas

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Marylka

Sympatyk

Dobranowski/Czerkas

Post autor: Marylka »

Ja poszukuję Sandra Johnson Cherkas Kanada, jej dziadek to Stanisław Czerkas /Cherkas/ wyemigrował z okolic Luboml/Ukraina w 1926 roku.
Pozdrawiam
Marylka z Mazowsza
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz
Podziękował: 18 times
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: maria.j.nie »

Witam,
Czerkas pisze:I am searching for my family history. Mikolaj Czerkas and Kunegunda Dobranowska met and married in Poland/Galicia before 1912. They immigrated to Canada in 1913. They may have been from Sokol or the area that lies southeast of Lublin and northwest of Lwow.
They had family that remained in this area. Jan/Iwan Czerkas married in Poland and raised three sons, Gregory, Piotr and Mikolaj. Iwan immigrated to Canada in 1915 and sent for his sons, who left Poland in 1921.
I am looking for any connection with these people.
Przeprowadzam badania o historii mojej rodziny.
Mikołaj Czerkas i Kunegunda Dobranowska poznali się i wzięli ślub w Polsce/ Galicja
przed 1912r. Wyemigrowali do Kanady w 1913r.
Prawdopodobnie pochodzili z Sokala z obszaru między Lublinem a Lwowem. Posiadali rodzinę, która tam została.
Jan/Iwan Czerkas ożenił się w Polsce i miał trzech synów Grzegorza, Piotra i Mikołaja.
Iwan wyjechał do Kanady w 1915r., posłał po swoich synów, którzy opuścili Polskę w 1921r.
Szukam kontaktu z tymi, którzy pozostali .
Marylka pisze:Ja poszukuję Sandra Johnson Cherkas Kanada, jej dziadek to Stanisław Czerkas /Cherkas/ wyemigrował z okolic Luboml/Ukraina w 1926 roku.
Pozdrawiam Marylka z Mazowsza
I’m searching for Sandra Johnson Cherkas Canada, Her grandfather was Stanislaw Czerkas/Cherkas , He immigrated from the area of Luboml/Ukraine in 1926.
Greetings Marylka z Mazowsza

Pozdrawiam serdecznie Maria
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”