Witajcie,
bardzo Was proszę o wskazówkę, gdzie szukać chrztów rzymskokatolickich osób urodzonych w Golubiu Dobrzyniu w latach 1867-1880.
Na stronie genealogiawarchiwach.pl są dokumenty dla tej parafii, ale:
po wpisaniu w wyszukiwarkę słowa Golub lub Golub Dobrzyń wyskakuje odnośnik do: Akta Stanu Cywilnego parafii rzymskokatolickiej Dobrzyń n. Drwęcą
jednak jak się wejdzie w te zasoby to wyskakują księgi zgromadzone pod nazwą:
Akta Stanu Cywilnego Wyznania Chrześcijańskiego i Mojżeszowego w Dobrzyniu n. Drwęcą
JEDNAK po ich otwarciu w skanach są księgi o nazwie:
Akta Stanu Cywilnego Wyznania Niechrześcijańskiego i Mojżeszowego w Dobrzyniu n. Drwęcą
gdzie więc szukać aktów chrztu dla osób wyznania rzymskokatolickiego urodzonych w Golubiu?
Proszę o pomoc
dziękuję
Maciej
Golub Dobrzyń, chrzty 1867-1880
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
-
kamilmazowiecki

- Czyżewski_Bartłomiej

Golub Dobrzyń, chrzty 1867-1880
Sugeruję zajrzeć do Archiwum Diecezjalnego w Toruniu, tam znajdują się te księgi. Nie wszystko jest i pewnie będzie zdigitalizowane i wrzucone do Internetu.
-
kamilmazowiecki

Re: Golub Dobrzyń, chrzty 1867-1880
czyli rozumiem, że w Archiwum Państwowym tego nie będzie?Czyżewski_Bartłomiej pisze:Sugeruję zajrzeć do Archiwum Diecezjalnego w Toruniu, tam znajdują się te księgi. Nie wszystko jest i pewnie będzie zdigitalizowane i wrzucone do Internetu.
A Diecezjalne mailowo realizuje zamówienia???
-
beatpatt35

Re: Golub Dobrzyń, chrzty 1867-1880
Na portalu genealogiawarchiwach.pl są akta osób urodzonych w Golubiu od 1874 r. Golub, Golub Zamek, a dla pozostałych miejscowości wokół Golubia - Konstancjewo i Gajewo. Musi Pan odszukać te urzędy po lewej stronie.
Brat mojego pradziadka został ochrzczony w parafii w Golubiu w 1875 r. Jego akt urodzenia odnalazłem w aktach Urzędu w Konstancjewie.
Brat mojego pradziadka został ochrzczony w parafii w Golubiu w 1875 r. Jego akt urodzenia odnalazłem w aktach Urzędu w Konstancjewie.
Michał Chrzanowski