algaa pisze:Witam
Chce dopytać dokladnie na jaki mail wysłać pismo do AP czy ten na Milanówek apw.milanowek@warszawa.ap.gov.pl
czy na ten kancelaria@warszawa.ap.gov.pl.
Z góry dziekuję za podpowiedz.
Pozdr Agnieszka.
Na ten pierwszy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Przepraszali w liście za tak długi czas oczekiwania.Ale dziwne że niektorzy dostaja odpowiedz po miesiacu a inni po 1,5 roku... Może jak ktoś wnioskuje o wieksza liczbe osób to schodzi im dłużej ?Dorota_Mazurek pisze:Dziwna kolejność. Niedawno kilka osób pisało, że bardzo szybko szybko otrzymało swoje zamówienia, w ciągu tygodnia, czy dwóch. A tu się okazuje, ze zaległości jeszcze jakieś zostały. No to ja na swoje poczekam trochę...
Pozdrawiam
Dorota

Kozera_Piotr pisze:Witam
Zadam być może głupie pytanie. Jak sformułować wniosek do archiwum w Milanówku? Od ponad roku zabieram się do napisania pisma do tej instytucji w sprawie metryczek dowodowych mojej prababci zmarłej w 1959 roku oraz dziadka i jego rodzeństwa, ale dla kilku nie mam kompletu informacji (brak miejsca urodzenia, daty zgonu). Co należy podać, żeby jednoznacznie wskazać poszukiwaną osobę?
Pozdrawiam
Piotr

Panie Piotrze,Kozera_Piotr pisze:Witam
Zadam być może głupie pytanie. Jak sformułować wniosek do archiwum w Milanówku? Od ponad roku zabieram się do napisania pisma do tej instytucji w sprawie metryczek dowodowych mojej prababci zmarłej w 1959 roku oraz dziadka i jego rodzeństwa, ale dla kilku nie mam kompletu informacji (brak miejsca urodzenia, daty zgonu). Co należy podać, żeby jednoznacznie wskazać poszukiwaną osobę?
Pozdrawiam
Piotr

Sanwoj pisze:Witam, a ile wynosi opłata za metryczki? Pozdrawiam Sandrakasiakozłowska pisze:27 grudnia 2018 wysłałam zapytanie o metryczki 9 osób. 25 stycznia przysłali informacje o znalezionych 2 metryczkach i kwotę do zapłaty za nie. Przelew i potwierdzenie poszło 25 stycznia. Dzisiaj dostałam skany.

Sandra, kilka stron wstecz jest wyjaśnione, że metryczki w Milanówku sa z lat 1952-1997. Wcześniejsze dokumenty tożsamości, jeśli już ktoś takie posiadał należy szukać a Archiwum Państwowym, właściwym dla miejsca zamieszkania przodka.Sanwoj pisze:Witam, mam takie pytanie, mojego dziadka siostra zmarła w 1946r. Dziadek, rodzice, brat i dwie siostry zostali zeslani na Sybir. Siostra która zmarła w 1946r nie jest wymieniona w życiorysie drugiej siostry,wiec nie wiem czy została zesłana także na Sybir i prawdopodobnie wzięła ślub w okolicach 1939. Czy istnieje jakaś szansa na znalezienie po niej metryczek dowodowych albo jakiś dokument tożsamości? Pozdrawiam Sandra Wójtowicz
Ewentualnie szukać koperty dowodowej tej osoby która może zawierać też mni. wnioski o dowód.Dorota_Mazurek pisze:Sandra, kilka stron wstecz jest wyjaśnione, że metryczki w Milanówku sa z lat 1952-1997. Wcześniejsze dokumenty tożsamości, jeśli już ktoś takie posiadał należy szukać a Archiwum Państwowym, właściwym dla miejsca zamieszkania przodka.Sanwoj pisze:Witam, mam takie pytanie, mojego dziadka siostra zmarła w 1946r. Dziadek, rodzice, brat i dwie siostry zostali zeslani na Sybir. Siostra która zmarła w 1946r nie jest wymieniona w życiorysie drugiej siostry,wiec nie wiem czy została zesłana także na Sybir i prawdopodobnie wzięła ślub w okolicach 1939. Czy istnieje jakaś szansa na znalezienie po niej metryczek dowodowych albo jakiś dokument tożsamości? Pozdrawiam Sandra Wójtowicz
Dorota