Kozieł Władysław, syn Antoniego i Katarzyny z Wierzchoniów

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Stano_Maciej

Post autor: Stano_Maciej »

Dzień dobry,
poszukuję informacji na temat mojego pradziadka Władysława, który urodził się w rejonie parafii Tczów. Był mężem Salomei z Witeckich, mieszkali w Radomiu.
Awatar użytkownika
Grazyna_Gabi

Sympatyk

Post autor: Grazyna_Gabi »

Nie napisales jakich informacji poszukujesz, jesli chodzi o metryki to w genetece zindeksowanych
jest tylko kilka lat z tej parafii wiec raczej bedzie trudno znalezc pradziadka.
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... =&to_date=
Na szukaj w archiwach wiele lat jest ze skanami, moze bedziesz mial szczescie i rocznik Ciebie interesujacy
bedzie dostepny.
https://szukajwarchiwach.pl/58/167/0/1#tabJednostki

Pozdrawiam
Grazyna
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Według jednej z witryn na myheritage Władysław urodził się w 1881 w Kamionce (gdziekolwiek ona jest), Salomea w Podgórzu par. Tczów i to jest zgodne z indeksami w genetece. Ślub wzięli w Radomiu w 1902. On zmarł tamże w 1948 a ona w 1958
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Tu znajdziesz akt chrztu Władysławy Kozieł - ur. 1903 Radom, córki Władysława i Salomei Witeckiej. To ciekawe, zaraz po ślubie wzięli go do wojska, zgłaszającym jest dziadek, ojciec Salomei
https://szukajwarchiwach.pl/58/156/0/1/ ... -ecs4zal7A
niestety rocznika 1902 brak na szukajwarchiwach
AP Radom zespół 156 Akta Stanu Cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej św. Jana w Radomiu
zachowały się alegata (załączniki do ślubu, np. odpis aktu chrztu) za rok 1902

Teraz widzę, że to Twoja witryna na myheritage. :)
zatrzymałeś się na Mikołaju ale jego ślub też masz na lubgens i imiona rodziców
Nie wiem czemu piszesz, że Władysław urodził się w rejonie parafii Tczów skoro wiesz, że w Kamionce koło Lubartowa ?
Stano_Maciej

Post autor: Stano_Maciej »

Trochę mnie tu nie było, dzięki wszystkim za pomoc.
Arek_Berezea, może robiłem to wtedy na "czuja" i nie aktualizowałem danych na bieżąco. Np. o tym portalu lubgen nie wiedziałem, zająłem się drugą częścią drzewa ;)
Wiem, że Władysław był kolejarzem, ale o wojsku jeszcze nic nie wiem. Na pewno jego synowie byli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”