Janiszewscy- Parafia Brzyków,. Burzenin, Iwanowice

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Blazniak_Ula

Sympatyk

Janiszewscy- Parafia Brzyków,. Burzenin, Iwanowice

Post autor: Blazniak_Ula »

Witam
Szukam informacji o moich pradziadkach. Udało mi się dotrzeć po kolejnych aktach do mojego prapraprapradziadka Mateusza Janiszewskiego. Jest rok 1797 Mateusz Janiszewski bierze ślub z Katarzyną Smugowską w Parafii Iwanowice koło Kalisza i tutaj moje poszukiwania się zatrzymały. Informacje o ich ślubie znalazłam w wykazie, ale nie wiem jak dotrzeć do samego aktu.
Może coś mi doradzicie icon_confused
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Re: Janiszewscy- Parafia Brzyków,. Burzenin, Iwanowice

Post autor: Krystyna.waw »

Blazniak_Ula pisze:Informacje o ich ślubie znalazłam w wykazie
Czyli gdzie? Masz link?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 7 times

Post autor: kwroblewska »

Blazniak_Ula pisze:Witam
Szukam informacji o moich pradziadkach. Udało mi się dotrzeć po kolejnych aktach do mojego prapraprapradziadka Mateusza Janiszewskiego. Jest rok 1797 Mateusz Janiszewski bierze ślub z Katarzyną Smugowską w Parafii Iwanowice koło Kalisza i tutaj moje poszukiwania się zatrzymały. Informacje o ich ślubie znalazłam w wykazie, ale nie wiem jak dotrzeć do samego aktu.
W AP Poznań jest księga Iwanowice Wykaz alfabetyczny urodzeń, ślubów i zgonu 1717-1818 (53/3641/-/16) - skan 94 - stąd pewnie masz dane. https://szukajwarchiwach.pl/53/3641/0/- ... 5#tabSkany

Ksiega zaślubionych z par. Iwanowice za lata 1795-1831 znajduje się AD Włocławek. Napisz do archiwum podając rok, numer i nazwiska, za niewielką opłatą dostaniesz akt mailem.
----
Krystyna
Blazniak_Ula

Sympatyk

Post autor: Blazniak_Ula »

Dziękuję ci Krystyno za podpowiedź. Napiszę do nich.😀
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”