Gocławscy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
konrad1977

Rodzina Gocławskich
Witam,
poszukuję informacji dotyczących rodziny Gocławskich (Mazowsze
i Podlasie). Interesują mnie przede wszystkim miejscowości, gdzie zamieszkiwały osoby posługujące się tym nazwiskiem (okres do połowy XIX wieku).
Ps. do moderatora - proszę nie łączyć tej wiadomości z innymi wątkami przeze mnie zamieszczonymi.
Pozdr
K.
poszukuję informacji dotyczących rodziny Gocławskich (Mazowsze
i Podlasie). Interesują mnie przede wszystkim miejscowości, gdzie zamieszkiwały osoby posługujące się tym nazwiskiem (okres do połowy XIX wieku).
Ps. do moderatora - proszę nie łączyć tej wiadomości z innymi wątkami przeze mnie zamieszczonymi.
Pozdr
K.
Rodzina Gocławskich
Witam, moze cos podpasuje i przy okazji wyjasni sie cos u mnie 
Moi przodkowie Antoni Goclowski ur w Damianach 1870 (powiat Czerwin/ obecne woj mazowieckie). Pewne jest ze mial 2-ch braci w tym Czesława. Ich rodzice mieszkali w Damianch -Julian Gocłowski i Julianna Gocłowska z d. Czaplickich ( i tu moze byc okres interesujacy Pana). Wiem , ze moi Gocłowscy mieli rodzine w Andrzejewie tam pochowano Antoniego w 1918). Natknęlam sie tam na Akt zgonu Anny Gocłowskiej (wdowy) ur 1847 r. .. Przypuszczam ze moze to byc zona brata Juliana. Jesli cos pasuje prosze o kontakt.
Pozdrawiam
Ania
Moi przodkowie Antoni Goclowski ur w Damianach 1870 (powiat Czerwin/ obecne woj mazowieckie). Pewne jest ze mial 2-ch braci w tym Czesława. Ich rodzice mieszkali w Damianch -Julian Gocłowski i Julianna Gocłowska z d. Czaplickich ( i tu moze byc okres interesujacy Pana). Wiem , ze moi Gocłowscy mieli rodzine w Andrzejewie tam pochowano Antoniego w 1918). Natknęlam sie tam na Akt zgonu Anny Gocłowskiej (wdowy) ur 1847 r. .. Przypuszczam ze moze to byc zona brata Juliana. Jesli cos pasuje prosze o kontakt.
Pozdrawiam
Ania
Witam,
Na początku przepraszam, bo będę pisać o Gocłowskich, a wątek traktuję o Gocławskich, ale patrząc na obszar występowania, który podał Pan Konrad w tym wątku:
http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?f= ... i&start=15
jest to po prostu drobna zmiana brzmienia i to cały czas jest ten sam ród Gocłowskich z Gocłów, parafia Czerwin.
Zbieram o nich informacje na tym forum:
http://genealogia.okiem.pl/forum/viewto ... =32&t=5715
Pani Aniu,
Wydaję mi się, że np. Julian i Szczepan zgadzają się z Pani rodziną.
Ja wiem o "swoich" Gocłowskich tyle, że mój prapradziadek wyszedł z Gocłów i przyszedł do Rostek gdzieś na przełomie XIX i XX wieku.
Pozdrawiam,
Bardaz - Dawid
Na początku przepraszam, bo będę pisać o Gocłowskich, a wątek traktuję o Gocławskich, ale patrząc na obszar występowania, który podał Pan Konrad w tym wątku:
http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?f= ... i&start=15
jest to po prostu drobna zmiana brzmienia i to cały czas jest ten sam ród Gocłowskich z Gocłów, parafia Czerwin.
Zbieram o nich informacje na tym forum:
http://genealogia.okiem.pl/forum/viewto ... =32&t=5715
Pani Aniu,
Wydaję mi się, że np. Julian i Szczepan zgadzają się z Pani rodziną.
Ja wiem o "swoich" Gocłowskich tyle, że mój prapradziadek wyszedł z Gocłów i przyszedł do Rostek gdzieś na przełomie XIX i XX wieku.
Pozdrawiam,
Bardaz - Dawid
- t.dzwonkowski

Sz. Państwo
W mojej bazie danych są m.in. takie zapisy:
1) w 1775 r. Boguszyce Jędrzejki należały do Boguskich i Ładów a Boguszyce Zagroby do Gocłowskich.
2) Garbiel Dzwonkowski, ur. ok. 1866 w Suchcicach, ożenił się z Marianną Gocłowską, zamieszkiwał w Rostkach.
Może to będzie Państwu potrzebne
T.Dzwonkowski
W mojej bazie danych są m.in. takie zapisy:
1) w 1775 r. Boguszyce Jędrzejki należały do Boguskich i Ładów a Boguszyce Zagroby do Gocłowskich.
2) Garbiel Dzwonkowski, ur. ok. 1866 w Suchcicach, ożenił się z Marianną Gocłowską, zamieszkiwał w Rostkach.
Może to będzie Państwu potrzebne
T.Dzwonkowski
-
konrad1977

- t.dzwonkowski

-
konrad1977

Poszukuję potomków Mikołaja Gocławskiego
Witam, poszukuję potomków Mikołaja Gocławskiego, zmarłego w Warszawie w 1926 roku, pochowanego na Cmentarzu Bródnowskim. Proszę o korespondencję na adres mailowy wskazany w moim profilu.
Dodam jeszcze, że Mikołaj Gocławski urodził się w 1862 roku w Łyszkowicach (Łowickie), był synem Albina i Karoliny z Kizlingów.
Pozdr
Konrad
Dodam jeszcze, że Mikołaj Gocławski urodził się w 1862 roku w Łyszkowicach (Łowickie), był synem Albina i Karoliny z Kizlingów.
Pozdr
Konrad
Gocławscy
Witam, proszę o wszelkie informacje o rodzinach noszących nazwisko "Gocławski", ale nie "Gocłowski". Interesują mnie miejscowości, w których te rodziny występowały w XIX wieku. Może ktoś z Państwa ma w swoich drzewach genealogicznych osoby o tym nazwisku. Proszę o kontakt.
Pozdr
K.
Pozdr
K.
Gocławscy
Witam, w uzupełnieniu poprzedniego maila, proszę o kontakt potomków rodziny Gocławskich z Falborg Borowych, w okolicach Cieksyna.
Pozdr
Konrad
Pozdr
Konrad
Akt zgonu Albina Gocławskiego
Witam, poszukuję aktu zgonu Albina Gocławskiego (ur. w 1818 r.) lub informacji o jego ojcu - Filipie Gocławskim.
Pozdr
Konrad
Pozdr
Konrad
- WaldemarChorążewicz

Akt zgonu
Witaj Konradzie.
Twój post jest dla mnie niezbyt jasny i niezrozumiały.
Szukasz aktu zgonu z początku 19 wieku na forum
genealogicznym.
I oczekujesz,że ktoś go dla ciebie znajdzie?
Wybierze się do archiwum lub będzie szukał w
Genetece ?
Na takie pytania odpowiedź dawał p.Adam Słodowy.
Uprzejmość ma swoje granice.
Pozdrawiam.
Waldemar Chorążewicz
Twój post jest dla mnie niezbyt jasny i niezrozumiały.
Szukasz aktu zgonu z początku 19 wieku na forum
genealogicznym.
I oczekujesz,że ktoś go dla ciebie znajdzie?
Wybierze się do archiwum lub będzie szukał w
Genetece ?
Na takie pytania odpowiedź dawał p.Adam Słodowy.
Uprzejmość ma swoje granice.
Pozdrawiam.
Waldemar Chorążewicz
Akt zgonu
Witam, oczywiście, że nie. Moje pytanie dotyczy osób, które indeksują. Czy zetknęły się z takim nazwiskiem? Wyczerpałem wszystkie możliwe kierunki i formy poszukiwań. Stąd to ogólne pytanie.
Akt zgonu dotyczy okresu - 1889 - 1900, lokalizacja - Mazowsze.
Pozdr
Konrad
Akt zgonu dotyczy okresu - 1889 - 1900, lokalizacja - Mazowsze.
Pozdr
Konrad