Metryczki dowodów osobistych

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jakub336

Sympatyk

Post autor: jakub336 »

Dorota_Mazurek pisze:Nie ma reguły, może to być zdjęcie z pierwszego dowodu, albo z ostatniego, albo któregoś środkowego.. U mnie było różnie.
Pozdrawiam
Dorota
Dzięki :)
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

zamówienie: 9 stycznia
5 lutego odpowiedź? informacja o wyniku kwerendy (jedno nazwisko, wiele osób, dane dość pełne) z numerem rachunku i kwotą
8 lutego otrzymałem skany

B. szybko moim zdaniem. Metryczki koperty dowodowej zniszczonej za życia osoby, której dotyczyła - też brak. (+1979), brak też metryczki zmarłego w 1959
Ostatnio zmieniony pt 08 lut 2019, 11:55 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
agnieszka_czechowska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: agnieszka_czechowska »

Wnioskowałam o 11 metryczek, a otrzymałam 4 metryczki moich dziadków. Cała procedura trwała 5 tygodni. Jestem bardzo zadowolona, ponieważ w otrzymanych metryczkach były zdjęcia, których nie znałam i nie posiadałam.

Agnieszka
kamilmazowiecki

Sympatyk

Post autor: kamilmazowiecki »

dzisiaj minął miesiąc od złożenia wniosku o poszukiwanie metryczki mojego pradziadka i dostałem odpowiedź. co prawda nie znaleźli dokumentów, ale czekałem krótko, miesiąc.

Dziadek zmarł w 1959 roku. Może macie jakiś pomysł czy gdzieś mogło się zachować jego zdjęcie lub jakieś ciekawe dokumenty (akt zgonu, ślubu i urodzenia mam). Dziadek urodził się w 1872 roku

Kamil Maciej
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

kamilmazowiecki pisze:dzisiaj minął miesiąc od złożenia wniosku o poszukiwanie metryczki mojego pradziadka i dostałem odpowiedź. co prawda nie znaleźli dokumentów, ale czekałem krótko, miesiąc.

Dziadek zmarł w 1959 roku. Może macie jakiś pomysł czy gdzieś mogło się zachować jego zdjęcie lub jakieś ciekawe dokumenty (akt zgonu, ślubu i urodzenia mam). Dziadek urodził się w 1872 roku

Kamil Maciej
Może dziadek nie zdążył wyrobić sobie dowodu, ale możesz spróbować poszukać jego koperty dowodowej. Tutaj masz wątek na ten temat: https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... y+dowodowe
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Dorota_Mazurek pisze:
kamilmazowiecki pisze:dzisiaj minął miesiąc od złożenia wniosku o poszukiwanie metryczki mojego pradziadka i dostałem odpowiedź. co prawda nie znaleźli dokumentów, ale czekałem krótko, miesiąc.

Kamil Maciej
Może dziadek nie zdążył wyrobić sobie dowodu, ale możesz spróbować poszukać jego koperty dowodowej. Tutaj masz wątek na ten temat: https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... y+dowodowe
Jeżeli "nie zdążył wyrobić dowodu", to tym samym jego koperta dowodowa nie miała prawa powstać.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

Owszem tak.
To były dwie informacje. Jedna, ze mógł nie zdążyć, bo zmarł w 1959 roku, a druga, że jeśli zdążył, to można poszukać koperty. :) Może zbyt skrótowo napisałam
Dorota
themivqu

Sympatyk

Post autor: themivqu »

Czy ktoś z Was dostał odpowiedź z Milanówka w przeciągu ostatnich 2 tygodni? ;)

Pozdrawiam,
Michał
carmilla

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: carmilla »

themivqu pisze:Czy ktoś z Was dostał odpowiedź z Milanówka w przeciągu ostatnich 2 tygodni? ;)

Pozdrawiam,
Michał
ja dostałem odpowiedź 5 lutego.
pozdrawiam

Kamil
Gawlik_Janina

Post autor: Gawlik_Janina »

Witam!
Prośba wysłana 4 grudnia, a skany metryczek otrzymałam 18 lutego 2019.
pozdrawiam
Janina
Ostatnio zmieniony czw 21 lut 2019, 18:30 przez Gawlik_Janina, łącznie zmieniany 1 raz.
chinska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: chinska »

Wysłałam prośbę 04.01.2019r. metryczki otrzymałam 04.02.2019r.
Majka
adrian.kaszubski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: adrian.kaszubski »

Dzień dobry.

Ja wysłałem prośbę 06.12 (17 metryczek), gdzieś dwa tygodnie temu napisałem do nich, czy czasami odpowiadali na mojego maila (gdzieś tu było info odnośnie wskakiwania ich odpowiedzi w SPAM) bo bez czytania go usuwam. Odpisali, że jeszcze moja prośba nie została rozpatrzona :)

Pozdrawiam
Adrian
rysiu

Sympatyk

Post autor: rysiu »

Witam,
mam pytanie czy AP w Milanówku prowadzi poszukiwania metryczek z całej Polski? czy z rejonu Mazowsza Rysiu.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

to jest miejsce, gdzie (z założenia) zgromadzone wszystkie metryczki od 1952
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
rysiu

Sympatyk

Post autor: rysiu »

Dziękuję za odpowiedź.Rysiu.
ODPOWIEDZ