Szukam majątku mojej rodziny.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Szukam majątku mojej rodziny.
Witam
Kilka lat temu zainteresowałem się przeszłością mojej rodziny, znalazłem mapę dworków. Po poszukiwaniach zmalałem dwór rodziny Duńskich.Z opisu wynikało ze posiadali go do 1939 roku,w późniejszym okresie powstał tam PGR.
Podczas wizyty u rodziny dostałem klamkę, która jak powiedziała mi ciotka pochodzi z dworku.Ponownie zainteresowałem się nieruchomością lecz teraz nic nie mogę znaleźć.
Wszystkich którzy mają informacje na ten temat proszę o pomoc.
Kilka lat temu zainteresowałem się przeszłością mojej rodziny, znalazłem mapę dworków. Po poszukiwaniach zmalałem dwór rodziny Duńskich.Z opisu wynikało ze posiadali go do 1939 roku,w późniejszym okresie powstał tam PGR.
Podczas wizyty u rodziny dostałem klamkę, która jak powiedziała mi ciotka pochodzi z dworku.Ponownie zainteresowałem się nieruchomością lecz teraz nic nie mogę znaleźć.
Wszystkich którzy mają informacje na ten temat proszę o pomoc.
- Krystyna.waw

- Grazyna_Gabi

Jesli zachowala sie klamka to i dwór zapewne jeszcze stoi.
Latwiej bedzie go odnalezc po nazwisku wlasciciela.
Taka informacja moze byc podana w metrykach.
Metryki lodzkie dosc dobrze opracowane.
Np. w 1866 r. Jan Dunski chrzci corke ale jest propinatorem we wsi Babice parafia Kazimierz.
Pozdrawiam
Grazyna
Latwiej bedzie go odnalezc po nazwisku wlasciciela.
Taka informacja moze byc podana w metrykach.
Metryki lodzkie dosc dobrze opracowane.
Np. w 1866 r. Jan Dunski chrzci corke ale jest propinatorem we wsi Babice parafia Kazimierz.
Pozdrawiam
Grazyna
- Krystyna.waw

Re: Szukam majątku mojej rodziny.
Nie rozumiem.Kuba_C pisze:zmalałem dwór rodziny Duńskich.Z opisu wynikało ze posiadali go do 1939 roku,w późniejszym okresie powstał tam PGR
Znalazłeś, ale nie wiesz w jakim regionie?
Duński (ojciec wujka) ma jakieś imię? Mieszkał czy był właścicielem?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Re: Szukam majątku mojej rodziny.
Witajcie
Proszę podpowiedzieć mi w jakich urzędach można dowiedzieć się, czy rodzina mieszkająca na wsi posiadała ziemię, nie majątek ale kawałek ziemi.
Pozdrawaim
Proszę podpowiedzieć mi w jakich urzędach można dowiedzieć się, czy rodzina mieszkająca na wsi posiadała ziemię, nie majątek ale kawałek ziemi.
Pozdrawaim