Archiwum Diecezjalne w Kielcach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Mam prośbę do wybierających się do AD
Proszę o sprawdzenie czy posiadają w swoich zasobach księgę urodzeń z 1840 roku parafii Książ Wielki
Jeśli tak to czy udałoby się uzyskać akt 133/1840 Andrzeja Otfinowskiego ?
PS. zwracałam się do AP w Jędrzejowie - tam posiadają jedynie księgi od 1860 roku
W genetece są zindeksowane jednak wcześniejsze księgi - osoby indeksujące z tego co wiem nie posiadają całych aktów jedynie indeksy
Proszę o sprawdzenie czy posiadają w swoich zasobach księgę urodzeń z 1840 roku parafii Książ Wielki
Jeśli tak to czy udałoby się uzyskać akt 133/1840 Andrzeja Otfinowskiego ?
PS. zwracałam się do AP w Jędrzejowie - tam posiadają jedynie księgi od 1860 roku
W genetece są zindeksowane jednak wcześniejsze księgi - osoby indeksujące z tego co wiem nie posiadają całych aktów jedynie indeksy
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
Witam!
Miałbym ogromną prośbę do osób odwiedzających AP Kielce.Wiem,że to wątek AD Kielce,ale nie mogłem znaleźć oddzielnego wątku.
Poszukuję informacji z aktów związanych z moimi prapradziadkami z 557/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Miedzierzy:
ok 1836 ur Mateusz Bańkowski
ok 1856 ur Józefa Barczynska
ok 1870 ślub Mateusza Bańkowskiego i Józefy Barczynskiej
ok 1871 ur Franciszek Bańkowski, syn Mateusza i Józefy?
Wiem,że proszę o dużo,więc jeśli to kłopot,to przynajmniej informacje z aktu śłubu.
Pozdrawiam!
Rafał
Miałbym ogromną prośbę do osób odwiedzających AP Kielce.Wiem,że to wątek AD Kielce,ale nie mogłem znaleźć oddzielnego wątku.
Poszukuję informacji z aktów związanych z moimi prapradziadkami z 557/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Miedzierzy:
ok 1836 ur Mateusz Bańkowski
ok 1856 ur Józefa Barczynska
ok 1870 ślub Mateusza Bańkowskiego i Józefy Barczynskiej
ok 1871 ur Franciszek Bańkowski, syn Mateusza i Józefy?
Wiem,że proszę o dużo,więc jeśli to kłopot,to przynajmniej informacje z aktu śłubu.
Pozdrawiam!
Rafał
Pozdrawiam
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Witam,
czy ktoś miałby ochotę pomóc mi i, przy okazji własnych poszukiwań, poszukać 4 aktów urodzenia w AD w Kielcach?
Karol Płowiński, syn Bartłomieja i Tekli Miśkowicz, urodzony między 1839-1844 w Waganowicach, parafia Niedźwiedź.
Agnieszka Kozera, córka Jacka i Ewy Gonciarz, urodzona 1854 lub 1855 w Wierzbicy, parafia Niegardów.
Ignacy Sadowski, syn Błażeja i Marianny Natkaniec, urodzony między 1844-1848 w Czechach, parafia Niegardów.
Marianna Nowak, córka Jana i Marianny Miłek, urodzona między 1857-1859 w Niegardowie, parafia Niegardów.
z góry bardzo bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam serdecznie
Paweł
czy ktoś miałby ochotę pomóc mi i, przy okazji własnych poszukiwań, poszukać 4 aktów urodzenia w AD w Kielcach?
Karol Płowiński, syn Bartłomieja i Tekli Miśkowicz, urodzony między 1839-1844 w Waganowicach, parafia Niedźwiedź.
Agnieszka Kozera, córka Jacka i Ewy Gonciarz, urodzona 1854 lub 1855 w Wierzbicy, parafia Niegardów.
Ignacy Sadowski, syn Błażeja i Marianny Natkaniec, urodzony między 1844-1848 w Czechach, parafia Niegardów.
Marianna Nowak, córka Jana i Marianny Miłek, urodzona między 1857-1859 w Niegardowie, parafia Niegardów.
pozdrawiam serdecznie
Paweł
Witam,
Chciałbym zapytać, czy może ktoś z Państwa - przy okazji własnych poszukiwań w AD Kielce - mógłby zerknąć w indeks urodzonych za aktem urodzenia FRANCISZKA PONIKOWSKIEGO ur. 1832-34 we wsi GRABKÓW parafii ŚWIĘTOMARZ? Posiadam te informacje od jednej z pań z forum, która kiedyś przeglądała indeksy parafii z tych terenów, jednak nie mam 100% pewności co do dokładnej daty.
Pozdrawiam serdecznie
Mateusz
Chciałbym zapytać, czy może ktoś z Państwa - przy okazji własnych poszukiwań w AD Kielce - mógłby zerknąć w indeks urodzonych za aktem urodzenia FRANCISZKA PONIKOWSKIEGO ur. 1832-34 we wsi GRABKÓW parafii ŚWIĘTOMARZ? Posiadam te informacje od jednej z pań z forum, która kiedyś przeglądała indeksy parafii z tych terenów, jednak nie mam 100% pewności co do dokładnej daty.
Pozdrawiam serdecznie
Mateusz
Z Ociesękami postaram się pomóc 
Jeśli chodzi o Łagów to jest problem z aktami - zbiory kościelne uległy zniszczeniu i podobny los spotkał duplikaty z Archiwum w Opatowie - nie mam jednak dokładnej wiedzy z jakich lat te akta były - popytam .....
Jola
Jeśli chodzi o Łagów to jest problem z aktami - zbiory kościelne uległy zniszczeniu i podobny los spotkał duplikaty z Archiwum w Opatowie - nie mam jednak dokładnej wiedzy z jakich lat te akta były - popytam .....
Jola
Chwilowo utknęłam w poszukiwaniu Fortuńskich z parafii Kargów ......
Witam,czj pisze:Z Ociesękami postaram się pomóc
Jola
Na stronie parafii ŁAGÓW jest napisane, że akta spłonęły - jednak ja właśnie liczyłem, że duplikaty były na bieżąco wysyłane do AAD w Kielcach. Niestety właśnie przeczytałem, że AD utworzono dopiero w 1939 roku. Parafia spłonęła w 1944 - jedyna szansa że ktoś na przestrzeni tych 5 lat przeniósł duplikaty. Pytanie brzmi: dokąd?
Pozdrawiam
Mateusz
Witam!
Mam prośbę do osób wybierających się do AD w Kielcach o wykonanie zdjęcia aktu małżeństwa, który znalazłem bazie Genetyka. W AP w Kielcach nie ma, więc wnioskuję, że musi być w AD Kielce.
Akt małżeństwa: rok 1864 Jan Terlecki i Józefa Piskora Akt 41 miejscowość: Gnojno
Mój mail-> skunki@interia.pl
Dziękuję i pozdrawiam
Kuba
Mam prośbę do osób wybierających się do AD w Kielcach o wykonanie zdjęcia aktu małżeństwa, który znalazłem bazie Genetyka. W AP w Kielcach nie ma, więc wnioskuję, że musi być w AD Kielce.
Akt małżeństwa: rok 1864 Jan Terlecki i Józefa Piskora Akt 41 miejscowość: Gnojno
Mój mail-> skunki@interia.pl
Dziękuję i pozdrawiam
Kuba
Miałbym prośbę do kogoś wybierającego się do AD w Kielcach. Zamawiałem akta w AP Kielce i większość mieli, ale ich księgi parafii Cisów kończą się na roku 1810. I brakuje mi tych dwóch aktów. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcia?
Parafia Cisów:
1. 1797 akt małżeństwa nr 4 Szymon Zemsta i Justyna Bochnach
2. 1808 akt małżeństwa nr 3 Józef Krzemiński i Marianna Gonciarz
Z góry dziękuję
Artur
Parafia Cisów:
1. 1797 akt małżeństwa nr 4 Szymon Zemsta i Justyna Bochnach
2. 1808 akt małżeństwa nr 3 Józef Krzemiński i Marianna Gonciarz
Z góry dziękuję
Artur
Witam,
bardzo prosiłbym o pomoc, w zrobieniu zdjęcia badź tylko znalezieniu informacji dotyczących ślubu Józefa Natkańca i Konstancji Kapłon, zawartego w roku 1797. Znajdują się one w raptularzu małżeństw parafii Skała. W tej samej księdze poszukuję informacji na temat małżeństwa Grzegorza Natkańca i Agaty Śmigielskiej z roku 1873.
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam,
Łukasz.
mój mail to : frisgaard@poczta.fm
bardzo prosiłbym o pomoc, w zrobieniu zdjęcia badź tylko znalezieniu informacji dotyczących ślubu Józefa Natkańca i Konstancji Kapłon, zawartego w roku 1797. Znajdują się one w raptularzu małżeństw parafii Skała. W tej samej księdze poszukuję informacji na temat małżeństwa Grzegorza Natkańca i Agaty Śmigielskiej z roku 1873.
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam,
Łukasz.
mój mail to : frisgaard@poczta.fm
Łukasz.
Witam,
pozdrawiam serdecznie
Paweł
pozdrawiam serdecznie
Paweł