organy w Prawnie woj. lubelskie

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

jolakp

Sympatyk

organy w Prawnie woj. lubelskie

Post autor: jolakp »

Witam
Zwracam się z prośbą do osób mieszkających w Prawnie w województwie lubelskim, lub w okolicy. W tamtejszym kościele znajdują się stare organy przeniesione z Wilkołaza, na których grał mój pradziadek będąc tam organistą. Proszę o zrobienie kilku zdjęć tych organów.
Z góry dziękuję za poświęcony mi czas.
Pozdrawiam
Jola
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Jolu ,Prawno to rodzinna moja wieś.Jeżdżę tam co jakiś czas.Niestety zazwyczaj po południu, kiedy kościół jest zamknięty.Postaram się skontaktować z moim kolegą, który tam jest organistą, to może coś zaradzi w tym temacie.Jednakże nie wcześniej, niż wiosną.Jeśli do tej pory nic nie załatwisz, daj znać.
Pozdrawiam serdecznie
Danka (Wasilewska)Lenart
jolakp

Sympatyk

Bardzo Ci dziękuję Daneczko. Może twój kolega posiada aparat cyfrowy i komputer wtedy to już tylko jego dobra chęć w przesłaniu do mnie zdjęć. Mam nadzieję że Ktoś z osób na forum mi pomoże, jeżeli nie to sama w urlopie tam pojadę. Ja ze swojej strony mogę udostępnić robione prze ze mnie zdjęcia organów z Konopnicy, Wojciechowa na których grali moi krewni.
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Jola
Joanna_Januszewska

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Joanna_Januszewska »

Jolu,
zdjęcia organów nie mam, ale mam zdjęcia kościoła i dzwonnicy. W razie potrzeby służę nimi.
Pozdrawiam
Joanna
jolakp

Sympatyk

Dziękuję za odpowiedź. Asiu gdybyś mogła mi je przysłać będę Ci bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Jola
Joanna_Januszewska

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Joanna_Januszewska »

Jolu, to poproszę o adres, na który mam je wysłać.
Pozdrawiam
Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”