Gałczyńscy - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Gałczyński

Sympatyk
Kontakt:

Gałczyńscy - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Post autor: Gałczyński »

Cześć, dzień dobry po raz pierwszy.

Jakiś czas temu zacząłem tworzyć drzewo swojej rodziny, jednak dopiero od niedawna mocniej mnie to wciągnęło. Dopiero raczkuję w tym temacie, także korzystam z Geneteki i Wielkiej Genealogi Minakowskiego (nawet udało mi się w niej znaleźć małą nieścisłość ;) )

W swoich poszukiwaniach dotarłem do przełomu XVIII i XIX wieku i tutaj zaczynają się przypuszczenia.

Poszukuję wszelkich informacji na temat Gałczyńskich z okolic miejscowości Bodzanów i Bielsk, generalnie rejony Płocka, Płońska.
Warszawę mam już w miarę ogarniętą.

Aktualnie zatrzymałem się na Marcelim Gałczyńskim, do tego momentu jestem pewien, niestety jeśli chodzi o jego ojca, być może Stanisława, to już przypuszczenia na podstawie zbieżności dat i miejscowości.

Jeśli ktoś trafiłby na jakieś informacje związane z osobami z mojego drzewa (https://www.myheritage.pl/site-12126843 ... C5%84skich), byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
Andrzej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”