Liczby w lewym dolnym rogu to identyfikatory nadawane przez program genealogiczny. Dla mnie są przydatne, ale rozumiem, że nie dla każdego. Na pewno przydałaby się możliwość konfiguracji wyglądu, aby ustawić co się w jaki sposób wyświetla.
Dodałem funkcję pobierania pliku PDF - powinno to też ułatwić drukowanie. Funkcja "Drukuj" nie działa najlepiej, bo nie da się automatycznie dopasować wydruku do rozmiaru strony. W przeglądarkach Chrome i Edge można dostosować skalę, żeby wydruk się zmieścił.
Poprawiłem też pobieranie plików PNG w przeglądarkach innych niż Chrome, powinno już działać.
Sprawdziłem program Ahnenblatt i wybór z menu
Pliki->Zapisz jako...->Plik GEDCOM zapisuje plik .GED, który potem prawidłowo wyświetla polskie literki. Nie wiem, dlaczego mogło stać się inaczej.
Było pytanie o wyjaśnienie jak tego używać. W ogólności są to 3 kroki:
1. Wyeksportować plik GEDCOM (*.ged) ze swojego programu genealogicznego.
2. Wejść na stronę
https://pewu.github.io/topola-viewer/
3. Wcisnąć "Otwórz plik" i otworzyć wyeksportowany wcześniej plik.
Myślę, że kroki 2 i 3 powinny być jasne, natomiast programy genealogiczne w różny sposób obsługują funkcję eksportu do pliku GEDCOM. Na przykład w programie Ahnenblatt należy przejść przez menu
Pliki->Zapisz jako...->Plik GEDCOM.
Myślę, że przydałoby się mieć gdzieś spisane w jednym miejscu instrukcje eksportu GEDCOM dla różnych programów.