Niestety Wrocław to jest dla mnie drugi koniec Polski, a do Bydgoszczy to nawet w 2 godziny bym dojechała ale rozumiem, że mogę zapomnieć? Czy ktoś coś wie?
Szukając skanów w parafii Słupca napotkałem na barierę w postaci ikonki aparatu z kluczykiem. Czy ktoś może mnie poinformować jak można zapoznać się z tymi skanami?
Jacku - Mikrofilmy oznaczone w katalogu jako aparat z kluczykiem możesz obejrzeć w każdym centrum prowadzonym przez mormonów na ich komputerach.
Natomiast mikrofilmy oznaczone symbolem rolki filmowej obejrzysz tylko w tych centrach gdzie rolka mikrofilmu jest fizycznie na stanie.
We Wrocławiu jest możliwość obejrzenia tych "zakluczonych" mikrofilmów na własnym sprzęcie po zalogowaniu się do ich rutera.
Pozdrawiam,
Roman
PS. Nie odpowiadam na niepodpisane imieniem pytania.
Roman_Szynka pisze:Jacku - Mikrofilmy oznaczone w katalogu jako aparat z kluczykiem możesz obejrzeć w każdym centrum prowadzonym przez mormonów na ich komputerach.
Natomiast mikrofilmy oznaczone symbolem rolki filmowej obejrzysz tylko w tych centrach gdzie rolka mikrofilmu jest fizycznie na stanie.
We Wrocławiu jest możliwość obejrzenia tych "zakluczonych" mikrofilmów na własnym sprzęcie po zalogowaniu się do ich rutera.
Pozdrawiam,
Roman
PS. Nie odpowiadam na niepodpisane imieniem pytania.
Serdecznie dziękuję. Fakt faktem ze będę musiał czekać na otwarcie Warszawy.
Pozdrawiam
Jacek
San.Min. pisze:weszłam, przeczytałam cały wątek i takie zakończenie?? ;( Czy oni odpowiadają na maile?
Jak sprawdzić czy dany mikrofilm jest w Warszawie?
Sandro, wszystkie mikrofilmy jakimi się interesujesz mają komunikat:
"Mikrofilm zrobiony z rękopisów w Archiwum Diecezjalne we Włocławku"
Czyli w tamtym archiwum możesz te mikrofilmy obejrzeć.
Te wskazane przez Ciebie mikrofilmy można obejrzeć w każdym czynnym światowym centrum mormońskim na ich komputerach [symbol aparaty z kluczykiem].
W Warszawie nie ma rolek z numerami mikrofilmów o które pytasz.
W Polsce w tej chwili działa tylko centrum we Wrocławiu. Nie wiadomo kiedy zostanie otwarte centrum w Warszawie.
Jacku - filmy oprócz 1221134 są pod kluczem czyli w centrach na komputerach. ten jeden mikrofilm jest jako rolka - czyli praktycznie niedostępny poza archiwum. Żadnego z wymienionych przez Ciebie filmów nie ma w formie rolki w Warszawie.
Tak, we Wrocławiu są, sprawdzałam. Włocławek też. Chyba poczekam na Warszawę... nie wiem czy w ogóle tam jest coś co mi się przyda, a to wyprawa na parę dni się robi. I trochę już się poddałam z tą rodziną akurat.
Dzięki za info