Dzień dobry
czy ktoś kojarzy te rodziny z miejscowości Jarosław, : Solec z tych okolic prawdopodobnie pochodzi rodzina mojego taty Jaworskiego Hieronima ur. zĄBKOWICE ŚL.-DOLNY ŚLĄK....zm, pochowany w Ząbkowicach ślaskich.
Rodzice taty:Czesław zm.pochowany w Ząbkowicach Śląskich (rodzice:Władysław i Teofila-ZD.SITKOWSKA pochowana w Ząbkowicach Śląskich urourodzona w Miejscwości DZIAŁY BIŁGORAJ07.04.1891 ZMARAŁA 03.11.1956 .RODZEństwo dziadka Czesława:Edward, Jan pochowany w Bielawie,siostra WIKTORIA Stecyk zd. Jaworska pochowana w Bobolicach.
Żona Czesława:Bronisława Jaworska zd.Węgrzyniak ur.w Solcu koło Drohobycza,-brali śłub z Czesławem 1946 roku w Bobolicach.
Rodzeństwo Bronisławy:Wiktoria Kostecka zd.Jaworska-jej mąż Cezary i syn Jacek wyjechali za granicę prawdopodobnie Chicago okolice Ilinois,ich syn zginął tragicznie i oni też tam zmarli,brat Franciszek Węgrzyniak-zona Helena pochowani w Bobolicach.
Rodzice Bronisławy mojej babci:Antoni Węgrzyniak i Katarzyna zd. i tu się zaczyna kino jedni mówią,że Kachuj-inni Kaghuj i tak dalej.
Wiem,ze kiedyś dzwonił do wujka Czech i mówił,że to nazwisko jest blisko spokrewnione z jego rodziną.
Wiem,że Katarzyna była w szpitalu w Krakowie i zmarła w Krakowie i tam była pochowana.
Proszę o prześledzenie jeżeli jest to możliwe o jakąkolwiek wiadomość o rodzinie.
Serdecznie pozdrawiam Monika.
Jaworski, Jaworska, Węgrzyniak
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ostatnio zmieniony czw 18 lut 2010, 02:32 przez monik504, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam!
Znam rodzinę z Dąbrowy Górniczej o tym nazwisku, ale czy są to rodowici Dąbrowiacy tego nie mogę zagwarantować.
Czy Pani pochodzi z Będzina?
Znam rodzinę z Dąbrowy Górniczej o tym nazwisku, ale czy są to rodowici Dąbrowiacy tego nie mogę zagwarantować.
Re: Jaworski, Jaworska, Węgrzyniak
podaj mi ich imiona jak możesz i w przybliżeniu wiek.dziękuję ci slicznie i pozdrawiam!chodkka pisze:Witam!
Re: Jaworski, Jaworska, Węgrzyniak
Katarzyna tak mówią (a w zasadzie Grażyna) i Krzysztof Węgrzyniak (wiek po 40 -stce ), dzieci:Patrycja, Karolina (jak dobrze pamiętam bliźniaki), Kamil i Róża - najmłodsza