Księgi parafialne na Family Search.org cz.1
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
-
Pawłowski_Henryk

Familysearch jak sprawdzić zawartość filmu
Witam,
chciałem sprawdzić jaka jest zawartość konkretnego filmu. mam jego numer ale jakoś zapomniałem jak się to robi?
Kiedyś chyba klikało się na numer i wychodziło ale teraz jakoś mi się nie udaje,
czy coś się zmieniło?
pozdrawiam Henryk
chciałem sprawdzić jaka jest zawartość konkretnego filmu. mam jego numer ale jakoś zapomniałem jak się to robi?
Kiedyś chyba klikało się na numer i wychodziło ale teraz jakoś mi się nie udaje,
czy coś się zmieniło?
pozdrawiam Henryk
- A.Michałowski

Family Search problemy techniczne ?
Witam,
czy też macie problemy techniczne z FS ?
Wszystko niby się otwiera ale cały czas "mieli" i nie mogę otworzyć danej strony księgi.
Internet jest OK.
pozdrawiam,
Krzysztof.
czy też macie problemy techniczne z FS ?
Wszystko niby się otwiera ale cały czas "mieli" i nie mogę otworzyć danej strony księgi.
Internet jest OK.
pozdrawiam,
Krzysztof.
- Małgorzata_Kulwieć

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 9 times
U mnie wszystko działa normalnie.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
U mnie od kilku dni (dzisiaj jeszcze nie sprawdzałam) trochę mi wszystko "skacze", część zdjęć się nie otwiera, a nawet czasami cały film, pojawia się napis: Photo not available. Otwieram w Chromie. Myslałam, ze to po ostatniej aktualizacji Windows, bo to się zaczęło mniej więcej w tym samym czasie, ale może problem leży po stronie FS?
Baśka
Baśka
Nazwiska w kręgu zainteresowań: Obidzińscy, Rutkowscy, Goździewscy, Trętowscy, Ponikiewscy, Szczepkowscy, Gutowscy. Miejsca: okolice Ciechanowa i Różana.
U1843-1877 prot.Wyłkowyszki na FS?
Witam,
czy ktos ma moze dostep na FamilySearch do ksiag wyznania protestanckiego parafii Wyłkowyszki? Interesuje mnie ksiega U1843-1877 (a wlasciwie tylko lata 1871-1872) a niestety mikrofilm jest zablokowany i chyba jedyny mozliwy dostep jest w jakims CHR?
https://www.familysearch.org/search/fil ... cat=303293
Pozdrawiam - Mariusz
moderacja (elgra)
Zgodnie z Regulaminem proszę zamieszczać posty w już istniejących tematach.
czy ktos ma moze dostep na FamilySearch do ksiag wyznania protestanckiego parafii Wyłkowyszki? Interesuje mnie ksiega U1843-1877 (a wlasciwie tylko lata 1871-1872) a niestety mikrofilm jest zablokowany i chyba jedyny mozliwy dostep jest w jakims CHR?
https://www.familysearch.org/search/fil ... cat=303293
Pozdrawiam - Mariusz
moderacja (elgra)
Zgodnie z Regulaminem proszę zamieszczać posty w już istniejących tematach.
-
chołoniewski

parafia Medenice
Witam .Dlaczego na stronach Mormonów Medenice sa z kluczykiem skoro obejmują lata 1836-1882 ? Sa to zbiory z Ukrainy.
Jurek
Jurek
- Krystyna.waw

- Podziękował: 99 times
- Otrzymał podziękowania: 53 times
- Roman_Szynka

- Kontakt:
Jurku komunikat w katalogu FS wszystko wyjaśnia:Dlaczego na stronach Mormonów Medenice sa z kluczykiem skoro obejmują lata 1836-1882 ? Sa to zbiory z Ukrainy.
"Mikrofilm zrobiony z rękopisów w Archiwum Państwowe w Warszawie"
Tak że to nie są skany z archiwów ukraińskich, a umowa z AP Warszawa nie pozwala na dostęp bez ograniczeń.
Pozdrawiam,
Roman
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 5 times
tia...;)
a odbiegając od wnioskowania na podstawie tak "pewnych" informacji i kwestii "gdzie / czyje"
co do samych ksiąg ??>AP Przemyśl>AGAD
co do skanów
https://www.agad.gov.pl/inwentarze/Kprze437x.xml
a odbiegając od wnioskowania na podstawie tak "pewnych" informacji i kwestii "gdzie / czyje"
co do samych ksiąg ??>AP Przemyśl>AGAD
co do skanów
https://www.agad.gov.pl/inwentarze/Kprze437x.xml
Witam
Mam problem z przeglądaniem zdjęć, który objawia się tym, że np. po wybraniu danej parafii i wejściu w link z określonym okresem lat, zdjęcia ładują się prawdopodobnie tylko te, które są widoczne na ekranie.
wybierając bezpośrednio / wpisując np. numer zdjęcia 600 z 1050 dostępnych (ale nie widocznych, gdyż ładują się dopiero po przewinięciu strony i to bardzo wolno ze sporą ilością braków) zdjęcie nie zawsze, ale zostaje znalezione, jednakże nie można go obejrzeć, ponieważ często jego zawartość jest niewyraźna.
Z czym może wiązać się ta opisana przeze mnie sytuacja ?
Jest to prawie zawsze występujące zjawisko, które praktycznie uniemożliwia sprawne przeglądnięcie nawet zaledwie kilku zdjęć lub choćby samych skorowidzów.
Mam problem z przeglądaniem zdjęć, który objawia się tym, że np. po wybraniu danej parafii i wejściu w link z określonym okresem lat, zdjęcia ładują się prawdopodobnie tylko te, które są widoczne na ekranie.
wybierając bezpośrednio / wpisując np. numer zdjęcia 600 z 1050 dostępnych (ale nie widocznych, gdyż ładują się dopiero po przewinięciu strony i to bardzo wolno ze sporą ilością braków) zdjęcie nie zawsze, ale zostaje znalezione, jednakże nie można go obejrzeć, ponieważ często jego zawartość jest niewyraźna.
Z czym może wiązać się ta opisana przeze mnie sytuacja ?
Jest to prawie zawsze występujące zjawisko, które praktycznie uniemożliwia sprawne przeglądnięcie nawet zaledwie kilku zdjęć lub choćby samych skorowidzów.
Krzysztof
-
Zofia_Brzeska

- Otrzymał podziękowania: 4 times
- Janiszewska_Janka

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 10 times
Przepraszam, już milczę
Ostatnio zmieniony ndz 20 lut 2022, 19:03 przez Janiszewska_Janka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chołoniewski

Aby uniknąć w/w problemów z ,którymi też się borykałem , klikam na zakładkę "pobierz" /górny prawy róg / ,pobranie ładuje sie bardzo szybko w doskonałej jakości.Nie zawsze jest udostępniona ta zakładka na dany nr skanu ,czyli na tym samym filmie jeden skan jest dostępny a sąsiedni nie .Oczywiście mówimy tu o zbiorach Mormonów
pozdrawia
Jurek
pozdrawia
Jurek
- Krystyna.waw

- Podziękował: 99 times
- Otrzymał podziękowania: 53 times