Sosnowiec parafia pw. Św Barbary - prośba o pomoc
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam
Gdyby ktoś przy jakiejś okazji odwiedzał kościół Św. Barbary w Sosnowcu na ulicy Wawel i chciał mi pomóc w odszukaniu aktu ślubu z ok. 1909 roku to proszę o kontakt na PW.
Dziękuję i pozdrawiam,
Wojtek
Gdyby ktoś przy jakiejś okazji odwiedzał kościół Św. Barbary w Sosnowcu na ulicy Wawel i chciał mi pomóc w odszukaniu aktu ślubu z ok. 1909 roku to proszę o kontakt na PW.
Dziękuję i pozdrawiam,
Wojtek
-
Gołębiowski-Jacek
O ile sprawa nadal aktualna proszE o szczegóły 
-
Gołębiowski-Jacek
skype-adres : jacek19450129 lub poczta internetowa golab45@interia.pl
Panie Jacku,
w tym momencie jeden z szacownych kolegów forumowiczów zadeklarował mi już swoją pomoc. Jednak bardzo dziękuję za chęci
Pozdrawiam,
Wojtek
w tym momencie jeden z szacownych kolegów forumowiczów zadeklarował mi już swoją pomoc. Jednak bardzo dziękuję za chęci
Pozdrawiam,
Wojtek
-
EwaZuchowska

Moja babcia - Wanda Tuchowicz, c. Franciszka i Katarzyny Michalik urodziła się 25 stycznia 1905 r. w Sosnowcu . Jej ojciec był kolejarzem.
Nigdy nie byłam w Sosnowcu, niewiele wiem na temat tego miasta. Nie mam tam rodziny.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, w którym kościele mogła być chrzczona moja babcia. Czy wspominany kościół św. Barbary mógł być wtedy tym miejscem?
Zamierzam wyruszyć na poszukiwanie jej metryki urodzin, ale jestem na początku drogi. Potrzebuje wskazówek
pozdrawiam
EwaZ
Nigdy nie byłam w Sosnowcu, niewiele wiem na temat tego miasta. Nie mam tam rodziny.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, w którym kościele mogła być chrzczona moja babcia. Czy wspominany kościół św. Barbary mógł być wtedy tym miejscem?
Zamierzam wyruszyć na poszukiwanie jej metryki urodzin, ale jestem na początku drogi. Potrzebuje wskazówek
pozdrawiam
EwaZ
-
EwaZuchowska

Witaj Przemku,
dziękuję serdecznie za podpowiedź w sprawie babci Wandy Szlendak.
Idąc drogą dedukcji
stawiam na kościół najbliżej stacji kolejowej lub osiedla kolejarzy w Sosnowcu; skoro pradziadek był kolejarzem...
napiszę jednak do wszystkich parafii, może w któreś z nich ocalały księgi urodzin i chrztów z 1905 roku.
Widzę, że na skróty się nie da.
Pozdrawiam,
EwaZ
dziękuję serdecznie za podpowiedź w sprawie babci Wandy Szlendak.
Idąc drogą dedukcji
napiszę jednak do wszystkich parafii, może w któreś z nich ocalały księgi urodzin i chrztów z 1905 roku.
Widzę, że na skróty się nie da.
Pozdrawiam,
EwaZ