Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję Nazwiska „Moje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin
Przejrzałem wszystkie akty:
Piotrków, parafia Św. Jakuba
Parafii Piotrkowskiej od 1810
i gminy Piotrkowskiej wyznania niechrześcijańskiego od 1814
wcześniej chyba nie ma sensu, bo Anna urodziła się w 1802, więc chyba nie brała ślubu mając 12 lat.
Czy ktoś mam pomysł w jakim zbiorze jeszcze szukać?
Robert
Przyjmując błędną, niczym nie popartą a rzec by można przeciwną do wskazówek, hipotezę miejsca poszukiwań trafia się w pustkę, a jedynie z szerszym spojrzeniem można odnieść sukces.
W ogólnym rozrachunku, jeżeli idzie Tobie, jak piszesz całkiem dobrze, to na pewno wkładając sporo pracy własnej wcześniej czy później dotrzesz do aktu ślubu, który odbył się dokładnie dnia 20 lutego w obecności ojca panny młodej.
Poszerz horyzonty i obierz jedyny właściwy kierunek poszukiwań aktu ślubu, który wybrał niegdyś Twój słynny imiennik urodzony w Cresson, a który nomen omen zmarł dokładnie 20 lutego czyli w rocznicę ślubu pary, której akt jest poszukiwany.
W poszukiwanym akcie widnieje "... młodzian rodem z Badeńskiego Państwa liczący lat ... według aktu znania ..." oraz "... panna licząca lat ... według złożonej kopii ...". Aneksy do małżeństw (standardowo nie zeskanowane), które miały miejsce w tym samym roku szczęśliwie się zachowały, a prawdopodobieństwo tego, iż wśród nich są w/w akt znania "... majstra kunsztu mielcarskiego ..." i w/w złożona kopia graniczy z pewnością.
Janku,
wnioskuję z Twojego postu, że śmierć Roberta z Cresson w 100 rocznicę ślubu byłaby zbyt dużym przypadkiem, ale 99 też brzmi nieźle?
Zastanawiam się tylko czy w poszukiwaniach mam iść śladami Seana Beana z 2007 roku? czy wystarczy ograniczyć się jednak do ciągle tego samego województwa?
Robert
Robercie,
Czy wiesz o jakiego Roberta chodzi i jaki kierunek masz obrać ?
Jak ktoś podpowiada w ten sposób to fajnie napisać, że rozumiesz lub nie
Kierunek geograficznie jest dokładnie wskazany
Arku,
a czy wiesz dzięki czemu Janek ma taką przewagę i z taką łatwością znajduje szukane akty?
Bo przecież nie korzysta raczej z wyszukiwarki na genetece?
Robert
Śmierć Roberta z Cresson w 100 rocznicę ślubu byłaby dużym przypadkiem natomiast jego śmierć w rocznicę, którą wyznaczałaby druga w kolejności palindromowa liczba pierwsza byłaby zapewne jeszcze większym przypadkiem. Choć w sumie zakres lat poszukiwań jest bez znaczenia przy pełnym zbiorniku paliwa.
Janku,
zbiorniki napełnione ponownie, potrzebuję tylko czasu na działanie.
Zastanawia mnie tylko zasięg geograficzny. Niektóre źródła sugerują, że Robert z Cresson mógł chybić celu nawet o około 50-100 kilometrów.
Mam nadzieję, że w moim przypadku tak nie będzie
Pozdrawiam,
Robert