Nazwisko: Wierzbicka
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=833&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam. W mojej rodzinie występują osoby noszące nazwisko Wierzbicki – Bolesław i Edward. Byli Oni braćmi a ich żony były siostrami – Helena i Malwina Andrukiewicz. Potomkowie Bolesława obecnie mieszkają w Częstochowie.
Jeśli istnieje powiązanie Pani rodziny z moją proszę o kontakt rotmirwschowa@wp.pl
Pozdrawiam Magdalena
Jeśli istnieje powiązanie Pani rodziny z moją proszę o kontakt rotmirwschowa@wp.pl
Pozdrawiam Magdalena
- MajaWojdalski

Poszukuje informacji o Wierzbickichz Pultuska. Moj pradziadek Jan Ewaryst Wierzbicki ur. ok 1880. Mozliwe ze uzywanno zamiennie z Weidner. Poslubil Boguslawe Emilie Widner, mieszkal w Lodzi. Mozliwe, ze wyjechal do Ameryki Polnocnej po 1911.
Prosze pisac na majawojdalski@hotmail.com
Prosze pisac na majawojdalski@hotmail.com
Szukam informacji na temat Wierzbickich z okolic Ciepielowa (Pcin) z XIX wieku. Z moich poszukiwań wynika, że właśnie na przełomie XVIII i XIX w. osiadł tam Feliks Wierzbicki (syn Pawła i Franciszki z Czyżów, ur. w Kłonowcu). Z indeksu na tutejszej stronie wynika, że ślub Pawła i Franciszki odbył się w parafii Odechów w 1763 r. Czy ktoś posiada jakąś wiedzę na temat tej rodziny? Pozdrawiam, Łukasz