Prośba o .. MyHeritage ... cz.3
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Przedwolska_Aleksandra
Dzień dobry, proszę o pomoc w odnalezieniu informacji o rodzinie Przedwolskich.Znalazłam na my Heritage;Przedwolski Web Site Witryny rodzin MyHeritage
Administrator witryny: Arkadiusz Przedwolski
Ostatnio zaktualizowano: 22 lis 2017
Osoby: 14 w jednym drzewie genealogicznym
Chciałabym podejrzeć to drzewo, może coś dorzucę do moich przodków.
-
Iwańczyk_Piotr

Nie musisz odnajdywać Pana Arkadiusza Przedwolskiego, by podejrzeć jego drzewo.Przedwolska_Aleksandra pisze:Dzień dobry, proszę o pomoc w odnalezieniu informacji o rodzinie Przedwolskich.Znalazłam na my Heritage;Przedwolski Web Site Witryny rodzin MyHeritage
Na ikonce ze swoim nazwiskiem powinnaś mieć takie zielone kółeczko. Kliknij na nie. Otworzą Ci się okno z osobami mającymi w drzewkach takie osoby jak ty masz w swoim. U góry przy takiej osobie jest link typu Przedwolski Web Site. Klikasz na niego i otwiera Ci się następne okno, gdzie możesz wybrać opcję "odwiedź stronę". I tu jest informacja o opłatach. Ale z lewej strony na tej stronie pod napisem "Abonament witryny podstawowy" masz link "drzewo genealogiczne". I już...
-
Patrick_Chłąd

-
Palusinski_Pawel

Dzień dobry,
Proszę o pomoc w skontaktowaniu się z administratorami:
Drzewa genealogicznego 117282449 in Szczejkowice, zarządzanego przez panią Ilonę Radecką oraz
Administratorem drzewa pp_104094409 in Witryna rodzinna, zarządzana przez Monika Ferens
mój adres mailowy : pawelantoni.palusinski / malpa / gmail. com
Z góry dziękuję za pomoc
Paweł
Proszę o pomoc w skontaktowaniu się z administratorami:
Drzewa genealogicznego 117282449 in Szczejkowice, zarządzanego przez panią Ilonę Radecką oraz
Administratorem drzewa pp_104094409 in Witryna rodzinna, zarządzana przez Monika Ferens
mój adres mailowy : pawelantoni.palusinski / malpa / gmail. com
Z góry dziękuję za pomoc
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- Irek_Bartkowski

- Kontakt:
Witam
Poproszę o sprawdzenie
W Powszechny Spis Ludności USA 1940:
Przegląd podobieństw
Helen Piorkowsky
Narodziny: Około 1891 - Miejsce
Miejsce zamieszkania: 1940 - Miejsce
Mąż: Nazwisko mąż
Dzieci: Joseph Piorkowsky i nazwiska 3 kolejnych dzieci
W Rosjanie imigrujący do Stanów Zjednoczonych:
Przegląd podobieństw
Josef Guminski
Narodziny: Około 1866
Pochodzenie: Miejsce
Wyjazd: Miejsce
Przybycie: Dzień Miesiąc 1892 - Miejsce
Miejsce przeznaczenia: Miejsce
Statek: Statek
Poproszę o sprawdzenie
Przegląd podobieństw
Helen Piorkowsky
W Rosjanie imigrujący do Stanów Zjednoczonych:
Przegląd podobieństw
Josef Guminski
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
Panie Irku - tutaj pierwsza osoba:Irek_Bartkowski pisze:Witam
Poproszę o sprawdzenie
Przegląd podobieństw
Helen Piorkowsky
Helen Piorkowsky
Narodziny: Około 1891 Russia
Miejsce zamieszkania: Decker Avenue, Lower Yoder Twp, Cambria, Pennsylvania, USA
Miejsce zamieszkania w roku 1935: Same House - Decker Avenue, Lower Yoder Twp, Cambria, Pennsylvania, USA
Rasa: Biała
Status obywatelstwa: NA
Stan cywilny: Żonaty/zamężna
Mąż: John Piorkowsky
Dzieci: Joseph Piorkowsky, Theodore Piorkowsky, Wanda Piorkowsky, Edward Piorkowsky
dodatkowe dane:
Gospodarstwo domowe
Związek z głową rodziny Imię i nazwisko Wiek
Głowa domu John Piorkowsky 52
Żona Helen Piorkowsky 49
Syn Joseph Piorkowsky 25
Syn Theodore Piorkowsky 19
Córka Wanda Piorkowsky 16
Syn Edward Piorkowsky 11
Spis ludności 1940:
Miejscowość: Lower Yoder Twp
Dystrykt numeracyjny: 11-121
Rodzina: 2
Hrabstwo: Cambria
Rolka: m-t0627-03456
Linia: 7
Stan: Pennsylvania
Ramka: 00174
Data: 1940
Strona: 1A
skan: https://i.imgur.com/XKKkdak.jpg
tutaj ma Pan wzorzec spisu bo nagłówki są nieczytelne: https://www.archives.gov/files/research ... 0/1940.pdf
Helen występuje też we wpisach z 1920 (Cambria, Pennsylbania) i z 1930 (Johnstown, Cambria, PA).Znajdzie się też "Helen Piurkowsky" urodzona 1891-07-30 zmarła w maju 1981 w Johnstown - indeks zgonów ubezpieczenia społecznego.
A tutaj druga:W Rosjanie imigrujący do Stanów Zjednoczonych:
Przegląd podobieństw
Josef Guminski
W Rosjanie imigrujący do Stanów Zjednoczonych
Josef Guminski
Pochodzenie: Russia
Wyjazd: Liverpool & Queenstown
Przybycie: 28 sty 1892 New York
Statek: Majestic
Przyjazd: Staying in the USA
Podróże: Steerage
Miejsce przeznaczenia: USA
Miejsce zamieszkania: U
Zatrudnienie: Jeweler
Umiejętność pisania i czytania: U
powiązany wpis z ellis island:
Josef Guminski
Przybycie: 28 sty 1892
New York, New York, United States
Wyjazd: Liverpool
Statek: Majestic (1890)
Ostatnie miejsce stałego pobytu: Liverpool
Narodowość: Russia
Linia: 156
źródło: Passenger Lists of Vessels Arriving at New York, New York, 1820-1897 (National Archives Microfilm Publication M237, roll 581); Records of the U.S. Customs Service, Record Group 36.
skan: https://i.imgur.com/w4TqTzZ.jpg
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Zwracam się po raz pierwszy tutaj z taką prośbą i nie wiem co okazać się może przydatnym ale wyszukiwarka podrzuciła mi przy tysięcznym szukaniu mojego nazwiska Skroczyński link do takiego rekordu o Tomaszu Jędrzejewskim i ich córce, która najwidoczniej za Skroczyńskiego wyszła.
Tomasz Jędrzejewski, died 1837
Tomasz Jędrzejewski married Teresa Jędrzejewska (born Marczak) in 1829, at marriage place.
They had one daughter: Marianna Skroczyński (born Jędrzejewska).
Tomasz passed away in 1837, at death place.
Czy da się zobaczyć miejsc jego ślubu i coś więcej o nim czy rzecz jasna córce, za kogo wyszła byłoby już informacją niemal kosmiczną? Jeśli nie ma pomyłki w nazwisku to to na 100% musi być ktoś z mojej rodziny (dzisiaj żyją 22 osoby o tym nazwisku w Polsce ze mną włącznie) z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Tomasz Jędrzejewski, died 1837
Tomasz Jędrzejewski married Teresa Jędrzejewska (born Marczak) in 1829, at marriage place.
They had one daughter: Marianna Skroczyński (born Jędrzejewska).
Tomasz passed away in 1837, at death place.
Czy da się zobaczyć miejsc jego ślubu i coś więcej o nim czy rzecz jasna córce, za kogo wyszła byłoby już informacją niemal kosmiczną? Jeśli nie ma pomyłki w nazwisku to to na 100% musi być ktoś z mojej rodziny (dzisiaj żyją 22 osoby o tym nazwisku w Polsce ze mną włącznie) z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Sławomir Skroczyński, szukam osób które znają osoby noszące nazwiska Skroczyński, Skroczek, Skroczak Skorczyński i osób których bliscy pochodzą z Zaklikowa w XIX, pozdrawiam
Dzień dobry,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o skontaktowanie się z Panem Prądzyńskim w sprawie osoby która znajduje się w jego drzewie - Aleksandry Jarosińskiej zd. Ponikiewskiej. Interesują mnie informacje które być może posiada Pan Prądzyński na temat mojej prababki Aleksandry, proszę o pozostawienie mu kontaktu do mnie joanna.jarosinska@gmail.com
link do osoby:
https://www.myheritage.pl/research/coll ... MyHeritage
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
Joanna Grzelak
Zwracam się z uprzejmą prośbą o skontaktowanie się z Panem Prądzyńskim w sprawie osoby która znajduje się w jego drzewie - Aleksandry Jarosińskiej zd. Ponikiewskiej. Interesują mnie informacje które być może posiada Pan Prądzyński na temat mojej prababki Aleksandry, proszę o pozostawienie mu kontaktu do mnie joanna.jarosinska@gmail.com
link do osoby:
https://www.myheritage.pl/research/coll ... MyHeritage
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
Joanna Grzelak
-
Potomek_Wosinskich

Proszę o link do profilu pani Anity Skwarek, która ma w swoim drzewie informacje o Marii Jasiak z domu Federak. Wiem wszystko co chcę wiedzieć o samej Marii bo prosiłam już o odczytanie rekordu, jednak teraz chciałam spróbować się skontaktować (mam najtańszy pakiet premium więc mogę sama napisać wiadomość), ale po wyszukaniu Marii Federak mam tylko informację, że znajduje się w drzewie Anity Skwarek, a po kliknięciu odsyła mnie do kupna pełnego premium, a kiedy wyszukuję tylko Anitę Skwarek, pojawia mi się ich kilka i nie wiem, do której napisać, dlatego proszę kogoś z kompletnym premium o wyszukanie Marii Federak i podesłanie mi linka do profilu osoby, w której drzewie się znajduje.
Izabela
https://www.myheritage.pl/research/coll ... ta+SkwarekEmerald pisze:Proszę o link do profilu pani Anity Skwarek, która ma w swoim drzewie informacje o Marii Jasiak z domu Federak. Wiem wszystko co chcę wiedzieć o samej Marii bo prosiłam już o odczytanie rekordu, jednak teraz chciałam spróbować się skontaktować (mam najtańszy pakiet premium więc mogę sama napisać wiadomość), ale po wyszukaniu Marii Federak mam tylko informację, że znajduje się w drzewie Anity Skwarek, a po kliknięciu odsyła mnie do kupna pełnego premium, a kiedy wyszukuję tylko Anitę Skwarek, pojawia mi się ich kilka i nie wiem, do której napisać, dlatego proszę kogoś z kompletnym premium o wyszukanie Marii Federak i podesłanie mi linka do profilu osoby, w której drzewie się znajduje.
pozd. Andrzej
-
Maciej_Kosmal

Dzień dobry, proszę o kontakt z administratorem strony:
https://www.myheritage.pl/site-35864442 ... tlEyiPGUcg
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Adam
https://www.myheritage.pl/site-35864442 ... tlEyiPGUcg
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Adam
"Przedecz historia i ciekawostki"