Nazwisko: Jabłoński
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=28208&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam
moja 3xbabcia Maryanna Jabłońska córka Ambrożego i Jadwigi z Bierzwiennej Długiej Leszcze
zmarła tamże w 1827 r. Powiat ten sam ale odległość spora. Czy jest jakiś związek z Rdutowem?
Pozdrawiam
T.Zawadzki
moja 3xbabcia Maryanna Jabłońska córka Ambrożego i Jadwigi z Bierzwiennej Długiej Leszcze
zmarła tamże w 1827 r. Powiat ten sam ale odległość spora. Czy jest jakiś związek z Rdutowem?
Pozdrawiam
T.Zawadzki
-
przemko20161

W moim drzewie genealogicznym występuje nazwisko Jabłoński i Jabłońska z parafii Pilczyca Czermno Przedbórz i sąsiednie parafie w woj. Świętokrzyskim
Przemek
Przemek
-
kasiakozłowska

U mnie w drzewia Marianna Warszawska Jabłońska ze świętokrzyskiego. Kasia
Ostatnio zmieniony czw 25 maja 2017, 21:38 przez kasiakozłowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Kasia
-
krupabeata

W moim drzewie jest Julianna Ukleja z domu Jablońska z parafi Samogoszcz urodzona ok 1870r niestety nie znam dokładnej daty
-
AlicjaSurmacka

Witam,
Mój jeden z pra...dziadków to Klemens Franciszek Ksawery Jabłoński (1759-1795) właściciel wsi Koczonia (obecnie Koconia) w pow. radomszczańskim. Jego córka Teresa poślubiła w Chełmie pow. radomszczański w 1822 roku Walentego Golińskiego. Teresa Golińska z Jabłońskich miała brata Wincentego Jabłońskiego, który poślubił Julię Brzeską. Syn Wincentego i Julii Jabłońskich spoczywa na warszawskich Starych Powązkach.
Alicja
Mój jeden z pra...dziadków to Klemens Franciszek Ksawery Jabłoński (1759-1795) właściciel wsi Koczonia (obecnie Koconia) w pow. radomszczańskim. Jego córka Teresa poślubiła w Chełmie pow. radomszczański w 1822 roku Walentego Golińskiego. Teresa Golińska z Jabłońskich miała brata Wincentego Jabłońskiego, który poślubił Julię Brzeską. Syn Wincentego i Julii Jabłońskich spoczywa na warszawskich Starych Powązkach.
Alicja
-
Magdalena_Strzępek

Dzień dobry,
w moim drzewie pojawiają się następujące osoby:
Magdalena Jabłońska z domu Kluska, jej mąż Józef lub Jakub Jabłoński
Barbara Najduch z domu Jabłońska ur. 1869r. (w akcie urodzenia jej córki widnieje nazwisko Jabłończyk)
Katarzyna Kępa (Kempa) z domu Jabłońska ur. 1874 zm. 10.10.1952
Miejscowość Myślenice pod Krakowem (dawniej Dolna Wieś obecnie włączona do Myślenic).
Odnalazłam Również 2 listy od Heleny i Jana Jabłońskich z Jersey City w USA z lat 1940-1960, ale nie potrafię ich jeszcze umieścić w moim drzewie.
Pozdrawiam serdecznie,
Magdalena
w moim drzewie pojawiają się następujące osoby:
Magdalena Jabłońska z domu Kluska, jej mąż Józef lub Jakub Jabłoński
Barbara Najduch z domu Jabłońska ur. 1869r. (w akcie urodzenia jej córki widnieje nazwisko Jabłończyk)
Katarzyna Kępa (Kempa) z domu Jabłońska ur. 1874 zm. 10.10.1952
Miejscowość Myślenice pod Krakowem (dawniej Dolna Wieś obecnie włączona do Myślenic).
Odnalazłam Również 2 listy od Heleny i Jana Jabłońskich z Jersey City w USA z lat 1940-1960, ale nie potrafię ich jeszcze umieścić w moim drzewie.
Pozdrawiam serdecznie,
Magdalena
-
gosia_21_33