poszukuję aktu zgonu Józefy Karpińskiej

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

damwic

Sympatyk

poszukuję aktu zgonu Józefy Karpińskiej

Post autor: damwic »

Poszukuję aktu zgonu Józefy Karpińskiej z domu Zabielskiej Urodziła się najprawdopodobniej w 1850 roku. Córka Antoniego i Bogumiły Zabielskich. Była żoną Mikołaja Karpińskiego (ślub w 1869 roku). Z moich badań wynika, że zmarła między 1918 a 1926 rokiem. . "Mieszkała" na terenie parafii Nasielsk i Pomiechowo (obecne woj. Mazowieckie, powiat nowodworski)
Damian W.
Ostatnio zmieniony sob 04 maja 2019, 22:06 przez damwic, łącznie zmieniany 1 raz.
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Była chyba żoną, a nie mężem.;)
Dana
Lata zgonu, które wymieniłeś, powinny jeszcze być w USC.
damwic

Sympatyk

Post autor: damwic »

tak. Zoną. Już poprawiłem :) dzięki. Właśnie pisałem do USC i nie mają tych danych. Mieszkam na Pomorzu i nie bardzo mogę zajechać na Mazowsze na poszukiwania. Bardzo mi zależy na odnalezieniu tej daty, ponieważ jest jedyną osobą z linii "pra pra" (to moja praprababcia) u której nie mam w drzewie daty śmierci.
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

damwic pisze: Poszukuję aktu zgonu Józefy Karpińskiej z domu Zabielskiej ... Z moich badań wynika, że zmarła między 1918 a 1926 rokiem. ... "Mieszkała" na terenie parafii Nasielsk i Pomiechowo (obecne woj. Mazowieckie, powiat nowodworski)
Damian W.
danisha pisze: ... Lata zgonu, które wymieniłeś, powinny jeszcze być w USC.
damwic pisze: ... Mieszkam na Pomorzu i nie bardzo mogę zajechać na Mazowsze na poszukiwania...
Nie musisz nigdzie jeździć, załatwisz w dowolnym USC w dowolnej miejscowości. Poproś, żeby sprawdzili w bazie PESEL i dane dostaniesz darmo, ale bez dokumentu.

Jeśli chcesz odpis aktu to poproś o zmigrowanie do bazy, która jest dostępna każdemu USC i za parę dni dostaniesz odpis aktu.

Gdybyś był w tym USC gdzie jest księga z tym aktem to mógłbyś go sfotografować, lub prosić o ksero za 5 zł, natomiast w każdym innym USC dostaniesz odpis skrócony za 22 zł lub odpis zupełny za 33 zł. W odpisie zupełnym nie ma niczego więcej niż w skróconym.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

prawie nic z wypowiedzi Władysława nie jest prawdą lub nie ma zastosowania w tym przypadku,
ale Damianie - jeśli w księgach zgonu, które są w USC nie ma takiego zgonu, to może jednak zmarła kiedy indziej, gdzie indziej, pod innym nazwiskiem? i pisz od razu, w pierwszym poście, co już wykonałeś, jakie rezultaty to dało

szukam aktu zgonu, którego nie ma w zachowanych księgach zgonu? (USC ma księgi, sprawdził i nie ma w nich tego aktu)
czy
szukam aktu zgonu, USC sprawdził w tych, które ma (a nie ma wszystkich), poszukuję "reszty"?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”