(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Nejman_Andrzej

Witam,
grafika jest infantylna - zawsze tak uważałem i wciąż uważam. Nie mam zamiaru umieszczać tam całego swojego drzewa genealogicznego. W ogóle to nie zamierzam na razie umieszczać mojego drzewo w Internecie. Co mi się spodobało, to ta wyszukiwarka. Dzięki niej, już wczoraj nawiązałem kontakt z 2 dalekimi krewnymi.
A z serwisu jako takiego nie zamierzam w pełni korzystać. Wchodzić tam będę tylko ze względu na tą przeglądarkę, która jest niesamowita, moim zdaniem.
Pozdrawiam
Andrzej
grafika jest infantylna - zawsze tak uważałem i wciąż uważam. Nie mam zamiaru umieszczać tam całego swojego drzewa genealogicznego. W ogóle to nie zamierzam na razie umieszczać mojego drzewo w Internecie. Co mi się spodobało, to ta wyszukiwarka. Dzięki niej, już wczoraj nawiązałem kontakt z 2 dalekimi krewnymi.
A z serwisu jako takiego nie zamierzam w pełni korzystać. Wchodzić tam będę tylko ze względu na tą przeglądarkę, która jest niesamowita, moim zdaniem.
Pozdrawiam
Andrzej
I z tym stwierdzeniem bym się nie zgodził, Umieszczać wszystko i udostępniać, w tym i w innych tego typu serwisach, będzie większa szansa że się coś znajdzie w wyszukiwarce. A wygląd i inne wodotryski no cóż fajnie gdy są i działają ale to dla nas nie jest najważniejsze.Artur_Kin pisze:Witam,
grafika jest infantylna - zawsze tak uważałem i wciąż uważam. Nie mam zamiaru umieszczać tam całego swojego drzewa genealogicznego.
Życzę owocnych poszukiwań, pozdrawiam Mirek
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
@mirst
Zgadzam się.
Ja staram się umieszczać drzewa na najróżniejszych portalach genealogicznych, łącznie z zagranicznymi.
Większa szansa na znalezienie krewnych z różnych krajów budujących drzewa na różnych stronkach.
Niestety zgadzam się też z Jol_Kla.
Zdarza się i to dość często, że osoby nie dopowiadają.
Są przypadki, że ktoś wpisze dwie osoby do swojego drzewka
i zapomina o nim.
Ale trzeba próbować.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Zgadzam się.
Ja staram się umieszczać drzewa na najróżniejszych portalach genealogicznych, łącznie z zagranicznymi.
Większa szansa na znalezienie krewnych z różnych krajów budujących drzewa na różnych stronkach.
Niestety zgadzam się też z Jol_Kla.
Zdarza się i to dość często, że osoby nie dopowiadają.
Są przypadki, że ktoś wpisze dwie osoby do swojego drzewka
i zapomina o nim.
Ale trzeba próbować.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
- Kaczmarek_Aneta

Bliscy.pl
do refleksji...Prakonkubenci
Maciej Pawlicki zauważył w „Rzeczpospolitej”, że serwis społecznościowy Bliscy.pl, w którym Polacy mogą tworzyć drzewa genealogiczne, skasował małżeństwa. Okazuje się, że nasi dziadkowie nie mieli żon, a babcie nie miały mężów. Nie ma rubryk z takimi zacofanymi słowami. Nasi przodkowie mieli „partnerki”, te zaś miały „partnerów”. Zajmująca się serwisem Magdalena Szalaj z Wirtualnej Polski powiedziała Pawlickiemu: „Żyjemy w takich czasach, w jakich żyjemy, i portal musi być przystosowany do różnych typów użytkowników”. No, skoro żyjemy w takich czasach, to dlaczego dla naszych dziadków nie przewidziano „partnerów”, a dla babć „partnerek”?
Pozdrawiam,
AK
Źródło: Gość Niedzielny nr 30/2009
Bliscy.pl
Bardzo ciekawa informacja.
Niedługo portal do opisywania filiacji wprowadzi zapewne okreslenia "son of the bitch" i "madafaka".
pozdrawiam serdecznie - tomek
Niedługo portal do opisywania filiacji wprowadzi zapewne okreslenia "son of the bitch" i "madafaka".
pozdrawiam serdecznie - tomek
na moikrewni.pl znikają dane!
tak, niestety. aż odechciało mi się wszelkich badań. czy któryś z tych programów off-line potrafi generować tak ładne drzewa jak MK? czy potrafi sobie radzić z różnymi zawiłymi powiązaniami rodzinnymi? co mi polecicie, bo prace na MK chyba będzie trzeba zakończyć.
Wójtowicz
Wójtowicz
-
JOANNAGAWECKA

Witam,
korzystam z moikrewni.pl, mam ok.700 osób i wyświetla mi się 99% pojemności, nie wiem czy warto przystąpić do płatnego programu ?
Pierwsze drzewo budowałem na Trees.pl, jak zapłaciłem za nową wersję tego programu to drzewo mi znikło
Boję się teraz o program moikrewni.pl. Może ktoś podpowie jak działa płatna wersja moikrewni.pl
Pozdrawiam
Janek
korzystam z moikrewni.pl, mam ok.700 osób i wyświetla mi się 99% pojemności, nie wiem czy warto przystąpić do płatnego programu ?
Pierwsze drzewo budowałem na Trees.pl, jak zapłaciłem za nową wersję tego programu to drzewo mi znikło
Boję się teraz o program moikrewni.pl. Może ktoś podpowie jak działa płatna wersja moikrewni.pl
Pozdrawiam
Janek
Witam!
Płacić za Moikrewni.pl? To wyrzucone pieniądze. Program z dziecinną grafiką, nużący w momencie wprowadzania danych ...te strzałki do przesuwu bliżej dalej beznadziejne.
Próbowałam PAF-nie odpowiadały mi pola , które nie mają zastosowania w Polsce-jakieś dziwne ceremonie itp.Jeżeli to komuś nie wadzi to jest niezły i darmowy-są polskie tłumaczenia.
Ale teraz -tzn od roku mam Drzewo Genealogiczne Gold.Przetestowałam darmową wersję i zdecydowałam się na zakup. Jestem zadowolona-wprowadziłam 2600osób-działa bez zarzutu, tworzy dobre zestawienia. Można utworzyć stronę www, ale tylko jak ma się życzenie. Polecam....z małą może uwagą-im więcej umiemy jako genealodzy tym trudniej nas zadowolić i nie wykluczone, ze i ten program kiedyś przestanie mi się podobać.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wyboru, który w pełni zadowoli. Genowefa
Płacić za Moikrewni.pl? To wyrzucone pieniądze. Program z dziecinną grafiką, nużący w momencie wprowadzania danych ...te strzałki do przesuwu bliżej dalej beznadziejne.
Próbowałam PAF-nie odpowiadały mi pola , które nie mają zastosowania w Polsce-jakieś dziwne ceremonie itp.Jeżeli to komuś nie wadzi to jest niezły i darmowy-są polskie tłumaczenia.
Ale teraz -tzn od roku mam Drzewo Genealogiczne Gold.Przetestowałam darmową wersję i zdecydowałam się na zakup. Jestem zadowolona-wprowadziłam 2600osób-działa bez zarzutu, tworzy dobre zestawienia. Można utworzyć stronę www, ale tylko jak ma się życzenie. Polecam....z małą może uwagą-im więcej umiemy jako genealodzy tym trudniej nas zadowolić i nie wykluczone, ze i ten program kiedyś przestanie mi się podobać.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wyboru, który w pełni zadowoli. Genowefa
- cichocka.karolak

Nie dziwie się , mnie też to spotkało na innych. Wcale nie będę tworzyć-piszę i to dla siebie, a przed chwilą napisałam coś o tym, to nie wydrukowali.
MoiKrewni.pl vs. MyHeritage.pl.
nie bardzo tez rozumiem 
Mam ściągnięty MYheritage na komputer obecnie jest w nim ponad 2500 osób
Na stronę internetowa myheritage tez wygenerowałam taka ilość osób do dziś nic nie płaciłam
Mam ściągnięty MYheritage na komputer obecnie jest w nim ponad 2500 osób
Na stronę internetowa myheritage tez wygenerowałam taka ilość osób do dziś nic nie płaciłam
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
moikrewni.pl połączyło się z MyHeritage.
Witam
Otóż kilka dni temu strona moikrewnych połączyła się z strona My Heritage.
Nie jestem z tego zadowolona.
Moja prośba, podajcie jakieś linki do stron, gdzie można stworzyć swoje drzewko z Gedcomu i rozbudowywać je.
Mam juz spore drzewko, ponad 4000 profili.
Niestety na My heritage drzewko bedzie płatne po 2010 roku i to wcale nie małe pieniądze.
Z tego powodu szukam innej strony.
Proszę polećcie coś !!!
Pozdrawiam
Oleszka
Otóż kilka dni temu strona moikrewnych połączyła się z strona My Heritage.
Nie jestem z tego zadowolona.
Moja prośba, podajcie jakieś linki do stron, gdzie można stworzyć swoje drzewko z Gedcomu i rozbudowywać je.
Mam juz spore drzewko, ponad 4000 profili.
Niestety na My heritage drzewko bedzie płatne po 2010 roku i to wcale nie małe pieniądze.
Z tego powodu szukam innej strony.
Proszę polećcie coś !!!
Pozdrawiam
Oleszka
- Pieniążek_Stanisław