Attache wojskowy Turcja

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

cyganmokotow

Sympatyk

Attache wojskowy Turcja

Post autor: cyganmokotow »

Witam,
Gdzie mogę znaleść informacje na temat mojego przodka Ignaca zakrzewskiego z Bobrujska, który był attache wojskowym w Turcji w latach około 1840-1900.Natomiast jego synowie to generał Stanisław Zakrzewski z Bobrujska i pułkownik Józef Zakrzewski z Bobrujska zmarły w 1944 w Warszawie.
Gdzie mogę się czegoś dowiedzieć na temat ich służby i awansów?
Pozdrawiam Michał
gienia

Sympatyk

Attache wojskowy Turcja

Post autor: gienia »

Witam,
nasz kolega z MTG, Jerzy S. Łątka, wydał już kilka publikacji na temat osób w Turcji itd.
Teraz pisze "Słownik Polaków w Imperium Osmańskim i Republice Turcji." http://www.mtg-malopolska.org.pl/images ... lontka.pdf
Gienia
Awatar użytkownika
Tomasz_Lenczewski

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time
Kontakt:

Attache wojskowy Turcja

Post autor: Tomasz_Lenczewski »

Witam, akta oficerów rosyjskich są w RGVIA w Moskwie. Otrzymałem stamtąd kiedyś akta zwykłego oficera rezerwy, ktore zawierały oprócz stanu służby cenne informacje rodzinne. Niestety nie mam informacji, jak z dotarciem do Nich bezpośrednio. Pozdrawiam TL
cyganmokotow

Sympatyk

Re: Attache wojskowy Turcja

Post autor: cyganmokotow »

Tomasz_Lenczewski pisze:Witam, akta oficerów rosyjskich są w RGVIA w Moskwie. Otrzymałem stamtąd kiedyś akta zwykłego oficera rezerwy, ktore zawierały oprócz stanu służby cenne informacje rodzinne. Niestety nie mam informacji, jak z dotarciem do Nich bezpośrednio. Pozdrawiam TL
A GDZIE MM NAPISAC, MOZNA PROSIC O NAMIARY I WSKAZÓWKI
Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Tomasz_Lenczewski

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time
Kontakt:

Re: Attache wojskowy Turcja

Post autor: Tomasz_Lenczewski »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”