Kubiński, par. Radzanów, Śródborze, Dziektarzewo...
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Arek_Bereza

Dziękuję ,odnalazłam wiecej niż sie spodziewałam,a szukałam najbardziej Stanisława Kubińskiego syna Adama i Barbary ur.w Dzieczewie,i znalazłamArek_Bereza pisze:Ale Radzanów ma indeksy w genetece za 1855-1866 więc nie ma co szukać za te lata. Stanisław urodził się około 1869, więc do przeszukania lata 67-72. Na końcu chrztów w księdze są skorowidze więc robota na 30 minut dla początkujących.
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,186803,13#
Maria Magdalena
-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza

-
Arek_Bereza

Znalazłam akty, obu Stanisławów, i akt ślubu. Akty urodzenia dzieci Stanisława i Walerii. Jestem obecnie na wyjeździe, wrócę napiszę dokładnie jakie akty mam.Arek_Bereza pisze:A tak z ciekawości, znalazłaś akt urodzenia Stanisława, syna Stanisława i Walerii Żebrowskiej ? A akt ślubu Stanisława z Walerią Żebrowską ?
Maria Magdalena
Rodzina Kubińscy
Witam serdecznie ,zwracam się z prośbą o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia Adama Kubińskiego/Kubieńskiego ur.ok 1805-1806 r syn Jana ( zm.1841r ) i Maryanny (zm 1841r),oraz aktu ślubu Adama z Kubińskiego /Kubieńskiego z Barbarą Zielińska miejscowość Radzanów
Przeszukałam Metryki i niestety z lat 1833-38 bardzo ciężko jest rozczytać z pisma.
Natomiast od lat 1868...akty są w języku rosyjskim co uniemożliwia mi dalszych poszukiwań potomków,zgromadziłam ponad 100 aktów chciałabym uzupełnić drzewo rodzinne Kubińskich.
Przeszukałam Metryki i niestety z lat 1833-38 bardzo ciężko jest rozczytać z pisma.
Natomiast od lat 1868...akty są w języku rosyjskim co uniemożliwia mi dalszych poszukiwań potomków,zgromadziłam ponad 100 aktów chciałabym uzupełnić drzewo rodzinne Kubińskich.
Maria Magdalena
-
Arek_Bereza

Rodzina Kubińscy
A dlaczego zakładasz, że Adam był synem Jana i Marianny ?
Piszesz, że przeszukałaś metryki z lat 1833-1838 szukając ślubu Adama z Barbarą Zielińską ale nie piszesz z jakiej parafii. Jak szukałaś w Radzanowie to powtórz poszukiwania
Jak znajdziesz ślub akt chrztu sam wpadnie w ręce w ciągu minuty
Piszesz, że przeszukałaś metryki z lat 1833-1838 szukając ślubu Adama z Barbarą Zielińską ale nie piszesz z jakiej parafii. Jak szukałaś w Radzanowie to powtórz poszukiwania
Re: Rodzina Kubińscy
Arek_Bereza pisze:A dlaczego zakładasz, że Adam był synem Jana i Marianny ?
Akt ślubu odnaleziony http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,186768,35#
Adam był synem Józefa i Anny .
Maria Magdalena
-
Arek_Bereza

Re: Rodzina Kubińscy
brawo 
to teraz au Adama i am jego rodziców nie powinny sprawić kłopotu
to teraz au Adama i am jego rodziców nie powinny sprawić kłopotu
Kubiński Michał - poszukuję aktu zgonu
Proszę o pomoc w odszukaniu aktu zgonu Michała Kubińskiego , jedyne co wiem to ze był ojcem Józefa Kubińskiego ( zmarłego w 1832r w Glinki -Radzanów woj.Mazowieckie, akt 76 http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detai ... fullscreen ) i Marcina Kubińskiego zmarłego w 1827r w Stawiszyno Łaziska -Radzanów woj.Mazowieckie (Michał ojciec zgłaszając zgon syna miał lat 60)
Poszukuje również aktu zgonu żony Michała Kubińskiego Barbary. Maria
moderacja (elgra)
Zmiana tematu
Poszukuje również aktu zgonu żony Michała Kubińskiego Barbary. Maria
moderacja (elgra)
Zmiana tematu
Maria Magdalena
-
ewa_marciniak