Metryczki dowodów osobistych
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Jaworski_Rafał

Postanowiłem zabrać głos w tej sprawie...
Pierwszy wniosek złożyłem we wrześniu 2017 roku z bodaj 8 osobami. Skany otrzymałem w połowie października 2018 roku.
Kolejny wniosek złożyłem w połowie grudnia 2018 roku, a skany dotyczące 8 osób z 11 dostałem 29 stycznia tego roku.
13 lutego wysłałem następny wniosek, ale odpowiedzi jeszcze nie uzyskałem. Pierwotnie wysłałem zapytanie o 29 osób, ale zostałem poproszony o rozbicie tego na 3 wnioski po 10 osób, tak też zrobiłem, tylko puki co wysłałem te 10 i czekam na odpowiedź o tych dziesięciu.
Zahartowałem się przez czekanie na odpowiedź co do pierwszego wniosku, więc teraz czekam cierpliwie... bo raczej nic stamtąd nie ucieknie.
Pierwszy wniosek złożyłem we wrześniu 2017 roku z bodaj 8 osobami. Skany otrzymałem w połowie października 2018 roku.
Kolejny wniosek złożyłem w połowie grudnia 2018 roku, a skany dotyczące 8 osób z 11 dostałem 29 stycznia tego roku.
13 lutego wysłałem następny wniosek, ale odpowiedzi jeszcze nie uzyskałem. Pierwotnie wysłałem zapytanie o 29 osób, ale zostałem poproszony o rozbicie tego na 3 wnioski po 10 osób, tak też zrobiłem, tylko puki co wysłałem te 10 i czekam na odpowiedź o tych dziesięciu.
Zahartowałem się przez czekanie na odpowiedź co do pierwszego wniosku, więc teraz czekam cierpliwie... bo raczej nic stamtąd nie ucieknie.
-
Jaworski_Rafał

-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
Karolina_Delczyk

-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
no to jak tyle wniosków przyszło grudzień-luty to i terminy się wydłużyły:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Karolina_Delczyk

-
Małgosia_G

-
Małgosia_G

Wreszcie dostałam odpowiedź! Udało się odnaleźć jeden dokument z 9 poszukiwanych.
Ale dla mnie to i tak krok milowy, bo wreszcie wiem, jak wyglądało jedno z rodzeństwa mojej babci. Dokument opatrzony jest bowiem zdjęciem legitymacyjnym.
Przeżyłyśmy moment wzruszenia, zarówno ja, jak i moja mama, która nie pamięta swojej mamy, gdyż ona zginęła w 1941 r. wraz z moim dziadkiem.
A muszę dodać, że jedyne zdjęcie moich dziadków, które posiadamy, jest dość niewyraźne.
Cieszę się, że mogę zobaczyć jak wyglądał brat mojej babci.
Warto było czekać.
Ale dla mnie to i tak krok milowy, bo wreszcie wiem, jak wyglądało jedno z rodzeństwa mojej babci. Dokument opatrzony jest bowiem zdjęciem legitymacyjnym.
Przeżyłyśmy moment wzruszenia, zarówno ja, jak i moja mama, która nie pamięta swojej mamy, gdyż ona zginęła w 1941 r. wraz z moim dziadkiem.
A muszę dodać, że jedyne zdjęcie moich dziadków, które posiadamy, jest dość niewyraźne.
Warto było czekać.
Pozdrawiam
Małgosia
Małgosia
-
Karolina_Delczyk

Małgosia_G pisze:Wreszcie dostałam odpowiedź! Udało się odnaleźć jeden dokument z 9 poszukiwanych.
Warto było czekać.
Kiedy wysylalas prosbe?
Pozdrawiam
Karolina Delczyk
Karolina Delczyk
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
EmiliaPietrak

-
Małgosia_G