(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Krzysztof_Wasyluk

Sympatyk

Post autor: Krzysztof_Wasyluk »

Oleszka pisze:Ale przeciez jest opcja na mk

Aby usunąć konto, należy przejść do "Ustawienia", gdzie w części "Członkostwo" - "Zakończ członkostwo" można to wykonać. Jeżeli chcemy utworzyć inne drzewo lub do innego dołączyć, korzystając z tego samego adresu E-mail, należy pamiętać, aby go nie blokować. Jeżeli to konto jest jedynym, aktywnym w drzewie, to razem z kontem zostanie usunięte również całe drzewo.
Ta opcja jest teraz nieczynna. Trzeba zgłosić się do serwisu dla usunięcia konta.

Wracając do Ahnenblatt, to ma on wydruki w pdf, w dużej rozdzielczości. Tego w wersji domowej nie ma, a na stronie online można było zamówić extra.

Krzysztof
historyk99

Sympatyk
Ekspert

Post autor: historyk99 »

Witam wszystkich,

Tworzenie czegokolwiek jedynie w wersji on-line to wielka lekkomyślność. Grozi ... no właśnie - utratą danych. Należy wszystko tworzyć na własnym komputerze i ewentualnie udostępniać w sieci, niekoniecznie wszystko. Ja używam programu GenoPro i jestem zadowolony. Można wpisywać bardzo obszerne informacje o osobach oraz dołączać zdjęcia. Zasadniczą sprawą jest eksport i import z/do GEDCOM. Ponadto GenoPro generuje raport narracyjny (nad którym po polsku trzeba jednak niestety popracować). Bezpłatnie można umieścić stronę np na www.republika.pl
No i na koniec: jeśli wymagamy programu profesjonalnego i stabilnego to trzeba go kupić. Ja już w darmowe super-hiper programy nie wierzę.

Pozdrawiam,
Jurek D.
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nejman_Andrzej »

Witam,

ja już przeniosłem swoje drzewko do myheritage i jestem z nowej strony zadowolony. Jest więcej opcji i nowe, ciekawsze funkcje. No i wizualnie strona wygląda o wiele lepiej. Nowocześniej. Nie muszę za nic płacić, a mam ponad 900 osób w drzewku.

Uważam, że wszyscy powinniśmy przenieść nasze drzewka do myheritage zamiast narzekać na to połączenie. O ile wiem podstawowe funkcje są darmowe - tak jak było na moikrewni.

Pozdrawiam

Andrzej
Awatar użytkownika
bozenabalaw

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: bozenabalaw »

Nie stety nie dodasz więcej osób. Drmowa wersja to 500 osób dalej trzeba płacić i wcale nie jest lepsza od MK. W tej chwili to tak wygląda.
Serdeczności Bożena Balawender
Awatar użytkownika
Oleszka

Sympatyk
Adept

Post autor: Oleszka »

Nawet nie - basic 250 osób, premium 2.500 osób, a premium plus bez limitu.
tak wiec Andrzeju Ty łapiesz sie do tego drugiego pułapu tzn.
£4,50 na miesiąc, ale fakturowane rocznie.

Pozdrawiam
Ola :)
Bardaz

Sympatyk

Post autor: Bardaz »

Proszę państwa!

Nawet jeśli mamy więcej niż 250 osób w drzewie, to nie zniknie ono za rok, nawet jeśli nie zapłacimy. Stracimy funkcję premium, ale nie stracimy osób.
#
Adam, 09-02-2010, 05:12

Prosze o zmoderowanie mojego pytania. Mimo nowego wpisu na Blogu ciagle nie wiem, co sie stanie z duzym drzewem do ktorego nikt nie wykupi Premium (mowie o sytuacji realnej, za rok, a nie jednorazowej – teraz).
#
Redakcja, 09-02-2010, 05:46

@Panie Adamie będzie miał dalej Pan swoje drzewo – nie zostaną zdjęte jakieś profile albo coś będzie tak samo.
http://www.moikrewni.pl/blog/2010/02/04 ... /#comments
zetka

Sympatyk
Adept

Post autor: zetka »

Oleszka pisze:Od mk ??? czy od mh?
oni chyba żartują sobie ... :( Przecież to ja założyłam drzewo i jestem webmasterm.
Od Moikrewni.
to nic ze założyłaś konto ale jesli masz aktywnych członków a zrezygnujesz z członkostwa to właścicielem drzewa zostanie ktoś z członków aktywnych ( tak mi sie wydaje po ich wyjaśnieniu) - muszą wszyscy zrezygnować z członkostwa i dopiero Ty możesz zlikwidować drzewo jako ostatni aktywny członek.
Pozdrawiam
Żaneta
Awatar użytkownika
greg_2003

Sympatyk

Moi krewni połączyło się z My Heritage :(

Post autor: greg_2003 »

Mierzejewska_Agnieszka pisze:Ja również bardzo się zawiodłam na portalu moikrewni. Na Heritage znikneły niektóre dane dotyczące osób w drzewie. Na szczęście pozostał podgląd drzewa na moikrewni.
Chciałam plik GEDCOM z moikrewni przenieść na bliskich ale jest to nie możliwe.
Pozostaje jedynie znaleść coś innego i wklepać tam ręcznie wszystko. Tylko co?
Agnieszko! Na bliscy.pl jest możliwość zaimportowania drzewa GEDCOM z moikrewni. Logujesz się na stronie, klikasz na zakładkę <Ustawienia> następnie <DRZEWA> --> Importuj drzewo z pliku GEDCOM (beta)

To działa. Myślę że pomogłem :D

Pozdrawiam
Grzegorz
tadek1532

moikrewni.pl połączyło się z myherytage.com.Proszę o radę?

Post autor: tadek1532 »

T: poszukuję pomocy.
Po zawirowaniach z portalem Moi krewni postanowiłem dać sobie spokój z wszelkimi tego typu portalami. Zamówiłem polski program drzewo genealogiczne udało mi się przenieść dane z ponad 1000 profili, ale program dla mnie jest za mądry, albo ja jestem za głupi. Za nic nie potrafię dopisać rodziców osoby będącej w drzewie, z dziećmi daję sobie radę. Rzeczy proste zostały przez "mądrych" programistów bardzo skomplikowane. Może ktoś potrafi mi pomóc.
ozanka

Sympatyk
Mistrz

Post autor: ozanka »

Witam,
to trzeba zrobić, tak: W panelu głównym dodać rodziców. Po prawej stronie pod Formularz i Drzewo jest przycisk Dodaj ISN. Ojciec dodadny. Teraz w ten sam sposób dodać matkę.
Połączyć ich poprzez wybranie z listy. Następnie w Formularzu jest dodaj dziecko: syna, córkę, dodaj z listy. Więc dodać/wybrać z listy.
Najwięcej porad otrzymasz tu:http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=4232
Powodzenia
Bożenna
molusia

Post autor: molusia »

Nie mam nic przeciwko portalom oraz programom genealogicznym. Jednak wszystkie mają jakieś ograniczenia i narzucają tok postępowania. Osobiście używam programu Visio. Jest to program graficzny pozwalający stworzyć różnorodne schematy. Wykorzystywany do budowy drzewa umożliwia wstawianie dowolnej wielkości zdjęć i znacznie bogatszej informacji o członkach rodu. Nie narzuca kształtu naszego schematu( drzewa). Druk w pdf-ie umożliwia wydrukowanie drzew na formacie naprzykład 420 X 5000 mm. Jest to możliwe w różnych "centrach druku" posiadających odpowiednie drukarki i wykorzystujących "papier z rolki". Ograniczenia wynikają tylko z formatów dostępnego papieru. Program nie jest tani ale czasem można go kupić po okazyjnej cenie na allegro. Wymaga też pewnego zaawansowania w zabawie z komputerem. Pozdrawiam. Ola.
Awatar użytkownika
Oleszka

Sympatyk
Adept

Post autor: Oleszka »

Podaj proszę dokładną nazwę tego programu. Czy to jest Microsoft Visio?

Pozdrawiam serdecznie
Ola :)
molusia

Post autor: molusia »

Tak. To jest program Visio firmy Microsoft. Pozdrawiam. Ola.
Awatar użytkownika
aniaosin

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: aniaosin »

Zastanawiam sie nad zakupem programu Drzewo genealogiczne II .Mile widziane opinie tych ,którzy juz w tym programie pracują.
Pozdrawiam
Ania B.
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Awatar użytkownika
omnibus

Sympatyk

Post autor: omnibus »

Witajcie.
Wszystkie posty w tym temacie, jak i posty z forum http://www.moikrewni.pl/forum/pytania-o ... t6900.html dowodzą niezbicie, że w polskiej genealogii "podwórkowej" dopuszczono się paskudnych szwindli. W tak delikatnej sferze zainteresowań jaką jest genealogia, doszły do głosu nikczemności i zachowania podłe. Podłość ta jest tym bardziej perfidna, im solenniejsze zapewnienia płyną z "ust" teamu moikrewni.pl. Cóż takiego się stało, otóż można by (powierzchownie rzecz ujmując) powiedzieć że nic, oto kilkuset "podwórkowych" amatorów genealogii kolejny raz wystrychnięto na dudka. Jestem jednym z tych którzy owoce swojej mozolnej pracy(czytaj; czasochłonnej i kosztownej), zgromadzili na witrynie której właściciele nie spełnili pokładanych w nich nadziei. Zapytacie zapewne, czy jest o co szaty rwać? To zależy jak na to spojrzeć. Ja sam zgromadziłem na moikrewni około dwa tysiące profili, a Bóg mi świadkiem ile mnie to kosztowało (nie tylko w sensie materialnym oczywiście). Jak często musiałem pochylić łeb i trzymać język za zębami by przełamać wrodzoną niechęć wielu osób do dzielenia się intymnymi niekiedy szczegółami z życia wspólnych przodków. Jednakże w tej chwili, to co uczyniono amatorom na tamtej witrynie, kładzie się cieniem na wszystkich tych których wiąże ze sobą "ta" pasja. Głos oburzenia poszedł w Polskę, teraz tylko czekać "jak" się fama rozrośnie i do jakich manowiec zaglądnie. Ten incydent zaszkodzi nam wszystkim w kontaktach z ludźmi nieufnymi i uprzedzonymi do "spisywania". Niewiele osób jest gotowych na tak daleko idący ekshibicjonizm jaki oferuje myHeritage. Czy PTG jest zainteresowany tym, by upomnieć się o tych braci swoich maluczkich? Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”