Witam poszukuje Józefa Jakubiaka urodzonego 09.02.1870 w Olszowcu (Bychawa) syn Wojciecha i Marianny Jakubiak z domu Wypychowska.Pradziadek wyjechał prawdopodobnie do Ameryki południowej miedzy 1919-1925.
Niestety nikt nie wie gdzie i jak.Pozostawiajac żonę i trzy córki.
Może ktos cos wie mam teorie że moze brał udział w budowie kanału panamskiego ale wtedy nie zgadzaja sie daty.
Może ktoś z państwa ma jakieś informacje?
Pozdrawiam
Ewa
Polacy przy budowie kanału panamskiego
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Daniel_Paczkowski

- Kontakt:
Nie musiał wyjeżdżać budować kanał panamski. Skąd pochodzi informacja, że najprawdopodobniej wyjechał do Ameryki Południowej?
Pozdrawiam
Daniel Paczkowski
Daniel Paczkowski
Witam,
Panie Danielu teoria wydaje sie co naj mniej spiskowa. Jedna z ciotek doczytała się ze polacy z tamtych rejonów polski wyjeżdżali do ameryki południowej.
Niestety żadnych konkretnych informacji nie posiadam.
Pradziadek porzucił dom wyszedł i nigdy nie wrócił ślad po nim zaginął.
Panie Danielu teoria wydaje sie co naj mniej spiskowa. Jedna z ciotek doczytała się ze polacy z tamtych rejonów polski wyjeżdżali do ameryki południowej.
Niestety żadnych konkretnych informacji nie posiadam.
Pradziadek porzucił dom wyszedł i nigdy nie wrócił ślad po nim zaginął.
- Daniel_Paczkowski

- Kontakt:
Sprawa bardzo trudna. Więc wcale nie musiał wyjechać do Ameryki Południowej. To jedna z hipotez. W jednym z innych wątków pisze Pani, że nigdy nie odnalazł go PCK. Czy pytała Pani PCK o podanie wszystkich danych, kto go szukał i jakie były efekty tych poszukiwań?
Ja kiedyś w ten sposób rozpocząłem poszukiwania informacji o swym zaginionym w czasie wojny pradziadku, wiedząc tylko tyle, że szukano go przez PCK. I w końcu znalazłem - dowiedziałem się: https://danielpaczkowski.blogspot.com/2 ... efana.html
Ja kiedyś w ten sposób rozpocząłem poszukiwania informacji o swym zaginionym w czasie wojny pradziadku, wiedząc tylko tyle, że szukano go przez PCK. I w końcu znalazłem - dowiedziałem się: https://danielpaczkowski.blogspot.com/2 ... efana.html
Pozdrawiam
Daniel Paczkowski
Daniel Paczkowski