Metryczki dowodów osobistych

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

JMrozowski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: JMrozowski »

Pierwsze zamówienie wysłałem 30 stycznia i czekam, drugie wysłałem 14 marca i odpowiedź dostałem 19 kwietnia (znaleziono 2 metryczki z 9 zamówionych). Nie wiem od czego to zależy ale zamówienia nie są realizowane w kolejności wpływu.

pozdrawiam
Jerzy Mrozowski
Kozera_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kozera_Piotr »

Podobnie jak poprzednik wysłałem tego samego dnia z prośbą o metryczki dwunastu osób. Do tej pory brak odpowiedzi.

Pozdrawiam
Piotr
Karolina_Delczyk

Sympatyk

Post autor: Karolina_Delczyk »

Kurcze a juz mialam nadzieje ze dostanę odpowiedz niedługo .
Mi pisali w mailu ze pierwszeństwo maja tylko wnioski złożone przez urzędy, zus itp.
Tez wysłałam 30.01 😊
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: aka83 »

Ja czekałam rok na odpowiedź. Później dostałam odpowiedź i rachunek. Opłaciłam i cisza. Po upomnieniu się otrzymałam interesujące mnie metryczki w ciągu tygodnia.
Aneta
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Miło mi poinformować, że doczekałem się na metryczki (od 15 stycznia). Dziś dostałem pismo (mail)
Opłaciłem i czekam na zawartość choć stety i niestety odnaleziono dwie osoby z wnioskowanych 6. Żeby było ciekawiej są to metryczki moich Dziadków ze strony Taty. Ze strony Mamy Dziadków nie odnaleziono.
Ktoś pytał z jakiego adresu przyszła odpowiedź - do mnie z adresu kancelaria(małpka)warszawa.ap.gov.pl
Karolina_Delczyk

Sympatyk

Łaaaaa 😀
To mam nadzieje ze niedlugo moja kolej 😀
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Emerald »

Arek_Bereza pisze:Żeby było ciekawiej są to metryczki moich Dziadków ze strony Taty. Ze strony Mamy Dziadków nie odnaleziono.
Miałam podobnie przy swoim pierwszym wniosku - ze strony taty dostałam dziadka, rodzeństwo babci, pradziadków i nawet praprababcię. Ze strony mamy dostałam tylko babcię i dziadka, braci dziadka nie znaleziono, podobnie pradziadków (zarówno ze strony babci jak i dziadka) i ich rodzeństwa, jakby całe nazwiska wcięło, a umierali w tym samym mieście i w podobnych latach.
Izabela
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Ze swojej strony chciałabym poradzić upomnienie się, a raczej zwykłe dopytanie w waszych sprawach - bliska mi osoba złożyła wniosek o cztery metryczki w styczniu, nie wchodziła na maila więc zasugerowałam dopytanie, czy już jej nie odpowiedzieli bo mogło wrzucić do spamu, a po miesiącu samo się skasować. Zapytała wczoraj (21 maja) i po niecałej godzinie odesłano jej odpowiedź (dokument Word) z datą... 20.05. Nie sądzę, żeby nagle znaleźli metryczki w godzinę i wysyłali pisma z datą wsteczną, ani żeby gotowe odpowiedzi leżały im na dyskach zanim postanowią je wysłać, więc możliwe, że odpowiedź teoretycznie została wysłana, tylko coś nie zadziałało (w spamie nic nie było, sama widziałam, a jak wspominałam czyści się dopiero po miesiącu). Ja zaraz dopytam o swoje sprawy.

Dodam, że w tym przypadku odnaleziono wszystkie cztery :)
Izabela
Karolina_Delczyk

Sympatyk

Emerald pisze:Ze swojej strony chciałabym poradzić upomnienie się, a raczej zwykłe dopytanie w waszych sprawach - bliska mi osoba złożyła wniosek o cztery metryczki w styczniu, nie wchodziła na maila więc zasugerowałam dopytanie, czy już jej nie odpowiedzieli bo mogło wrzucić do spamu, a po miesiącu samo się skasować. Zapytała wczoraj (21 maja) i po niecałej godzinie odesłano jej odpowiedź (dokument Word) z datą... 20.05. Nie sądzę, żeby nagle znaleźli metryczki w godzinę i wysyłali pisma z datą wsteczną, ani żeby gotowe odpowiedzi leżały im na dyskach zanim postanowią je wysłać, więc możliwe, że odpowiedź teoretycznie została wysłana, tylko coś nie zadziałało (w spamie nic nie było, sama widziałam, a jak wspominałam czyści się dopiero po miesiącu). Ja zaraz dopytam o swoje sprawy.

Dodam, że w tym przypadku odnaleziono wszystkie cztery :)

Ja zapytalam w mailu czy wniosek dotarl do nich itd.
Pani odpisala zeby nie ponaglac ze wniosek wplynal i zeby czekac 😊
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Wiadomo, ponaglać nie, ale gdyby ta osoba nie dopytała, to by pewnie czekała w nieskończoność skoro nie dostała gotowej już odpowiedzi, już ktoś nawet tu na forum pisał, że miał odpowiedź gotową w lutym, a jej nie otrzymał...
Izabela
Karolina_Delczyk

Sympatyk

No dobra doczekałam się odpowiedzi :D
znaleźli 4 z 12 metryczek o które wnioskowałam :)
Sukces :)
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
Lukas1212

Sympatyk
Adept

Post autor: Lukas1212 »

Karolina_Delczyk pisze:No dobra doczekałam się odpowiedzi :D
znaleźli 4 z 12 metryczek o które wnioskowałam :)
Sukces :)
Dzięki, za info! Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu moja kolej! (wysłane 4 lutego 2019)

Pozdrawiam,
Łukasz
themivqu

Sympatyk

Post autor: themivqu »

Ja wysłałem zapytanie 12.01.2019 r. i wciąż czekam na odpowiedź :)

Pozdrawiam,
Michał
Karolina_Delczyk

Sympatyk

themivqu pisze:Ja wysłałem zapytanie 12.01.2019 r. i wciąż czekam na odpowiedź :)

Pozdrawiam,
Michał
To moze napisz do nich maila z zapytaniem 😊
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
suaveg

Sympatyk
Adept

Post autor: suaveg »

Ja wysłałem 18.05.2019. Na stronie archiwum jest napisane, że aktualnie czeka się 11 m-cy i czas się oczekiwania się wydłuża. Ech... :(
Sławek Nowak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”