Metryczki dowodów osobistych

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Karolina_Delczyk

Sympatyk

Post autor: Karolina_Delczyk »

suaveg pisze:Ja wysłałem 18.05.2019. Na stronie archiwum jest napisane, że aktualnie czeka się 11 m-cy i czas się oczekiwania się wydłuża. Ech... :(
What? Oo
Toż to prawie jak w its bad arolsen ☹️
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

tyle, że fragment Milanówka ma zasób o większej liczbie osób niż ITS a budżet to tylko ułamek Arolsen Archives, a pracowników ma chyba z 50 razy mniej
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
stryker

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: stryker »

Co do tych 11-miesięcy
https://www.warszawa.ap.gov.pl/p,236,re ... -odpowiedz
"Data utworzenia: 2018-10-29
Data publikacji: 2018-10-29"

Chyba że zaktualizowali i nie zmienili daty ?

pozdr.
Marcin
Kozera_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kozera_Piotr »

Witam
Wysyłałem 30 stycznia i 25 maja dostałem odpowiedź, że znaleziono 4 z 10 metryczek. W piśmie poproszono mnie o przesłanie pocztą oryginału dowodu wpłaty. Moim zdaniem dziwna praktyka. W jaki sposób Wy załatwialiście tę sprawę.
Pozdrawiam
Piotr
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

pdf - potwierdzenie przelewu
pocztą...
...elektroniczną:)
na adop.kancelaria
5 II, 8 II otrzymałem skany (z adresu apw.milanowek)
Ostatnio zmieniony ndz 26 maja 2019, 18:25 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Karolina_Delczyk

Sympatyk

Kozera_Piotr pisze:Witam
Wysyłałem 30 stycznia i 25 maja dostałem odpowiedź, że znaleziono 4 z 10 metryczek. W piśmie poproszono mnie o przesłanie pocztą oryginału dowodu wpłaty. Moim zdaniem dziwna praktyka. W jaki sposób Wy załatwialiście tę sprawę.
Pozdrawiam
Piotr
Ja dostalam odpowiedz dzien wczesn8ej i tak samo poprosili o przesłanie potwierdzenia wplaty poczta. Mysle ze chodzi o to ze w ten sposob szybciej dojdzie to do odpowiedniej osoby ktora zajmuje sie sprawa. Szybciej tez wtedy otrzymasz metryczki na ktore czekasz 😊
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
Awatar użytkownika
stryker

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: stryker »

Kozera_Piotr pisze:25 maja dostałem odpowiedź
W sobotę ?
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Post autor: algaa »

Witam wysłałam w styczniu do dziś nie mam odpowiedzi :-(

Pozdr Agnieszka.
Kozera_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kozera_Piotr »

Tak
Pismo z datą 25 maja.
Pozdrawiam
Piotr
adrian.kaszubski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: adrian.kaszubski »

Dzień dobry.
Mój wniosek "leży" od 8 grudnia :)
Adrian
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Post autor: kasiakozłowska »

adrian.kaszubski pisze:Dzień dobry.
Mój wniosek "leży" od 8 grudnia :)
Ja wysłałam wniosek 28 grudnia 2018 roku a 29 stycznia miałam już skany metryczek. Poszukiwałam 10 znaleźli 2 sztuki.
Pozdrawiam Kasia
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Emerald »

Dziś bliska mi osoba dostała wszystkie cztery metryczki o które wnioskowała w styczniu i o które się upomniała w zeszłym tygodniu. Ja na swoje z 16 stycznia wciąż czekam, kiedy dopytałam czy mail doszedł odpowiedziano mi, że sprawa jest w toku (w sumie nie pamiętam dokładnego sformułowania, no ale ogólnie chodziło o to, że prośba dotarła i jest rozpatrywana).
Izabela
EmiliaPietrak

Sympatyk

Post autor: EmiliaPietrak »

Dziś dostałam wiadomość że przybliżony termin realizacji mojego wniosku to sierpień. Wniosek złożyłam w marcu. Może w końcu coś się ruszyło albo już mniejsze bramki kadrowe :)
Karolina_Delczyk

Sympatyk

EmiliaPietrak pisze:Dziś dostałam wiadomość że przybliżony termin realizacji mojego wniosku to sierpień. Wniosek złożyłam w marcu. Może w końcu coś się ruszyło albo już mniejsze bramki kadrowe :)
Widze ze moje bramki kadrowe beda mnie tu przesladowaly jeszcze dlugo 😀 ja wyslalam potwierdzenie przelewu w poniedziałek wiec czekam na doslanie 😊
Pozdrawiam

Karolina Delczyk
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Emerald »

Mnie zaczęło zastanawiać (ze zwykłej ciekawości, nie że mam o coś pretensje) jak przebiega proces odpowiadania na nasze wnioski - wyobrażałam to sobie tak, że pracownicy rozpatrują wnioski mniej więcej w kolejności ich napływu, z wyjątkami na przykład na metryczki odnalezione i zeskanowane wcześniej, osoba, do której trafia nasz wniosek szuka metryczek, skanuje znalezione i sporządza pismo, lub sporządza pismo, wysyła i ewentualnie skanuje po otrzymaniu wpłaty. Jakie było moje zdziwienie, gdy ta moja bliska osoba, którą kierowałam w zdobyciu metryczek podesłała mi skany wykonane... siódmego maja. Odpowiedź była z datą bodajże dwudziestego maja. Prośba wysłana w styczniu. I nie mogę nijak sobie połączyć tego, dlaczego o metryczkach znalezionych siódmego napisano pismo 20, a wysłano je nie od razu po jego napisaniu (na co czekano, skoro metryczki nie dość, że znalezione, to i zeskanowane, a pismo z odpowiedzią gotowe?) a dopiero po wysłaniu zapytania, czy prośba została rozpatrzona (może bez tego jeszcze by leżało na dysku?)...
Izabela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”