Kraków poszukiwanie miejsca urodzenia

Pomoc w poszukiwaniach informacji
loreii

Sympatyk

Kraków poszukiwanie miejsca urodzenia

Post autor: loreii »

Pomyślalam że poproszę o pomoc bo moja wiedza się już wyczerpała :?
Poszukuję miejsca(parafii,adresu,cokolwiek)urodzenia córki mojej praprababci.Urodzona w 1895 roku w Krakowie.Spisów ludności za ten rok nie ma.O kopertę dowodową nie ma co występować bo córka ta zmarła w 1927 i koperta zapewne została wybrakowana.Na aktach USC tych danych też nie będzie.

Może ktoś coś doradzi ?
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
slawek_krakow

Sympatyk

Re: Kraków poszukiwanie miejsca urodzenia

Post autor: slawek_krakow »

loreii pisze:Pomyślalam że poproszę o pomoc bo moja wiedza się już wyczerpała :?
Poszukuję miejsca(parafii,adresu,cokolwiek)urodzenia córki mojej praprababci.Urodzona w 1895 roku w Krakowie.Spisów ludności za ten rok nie ma.O kopertę dowodową nie ma co występować bo córka ta zmarła w 1927 i koperta zapewne została wybrakowana.Na aktach USC tych danych też nie będzie.

Może ktoś coś doradzi ?
Imię, nazwisko, źródło informacji o urodzeniu w Krakowie.

Dziękuję :)
loreii

Sympatyk

Re: Kraków poszukiwanie miejsca urodzenia

Post autor: loreii »

slawek_krakow pisze:
loreii pisze:Pomyślalam że poproszę o pomoc bo moja wiedza się już wyczerpała :?

Może ktoś coś doradzi ?
Imię, nazwisko, źródło informacji o urodzeniu w Krakowie.

Dziękuję :)
Stanisława Bilik,geneteka i księga małżeństw miasta Sanoka.
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”