Poszukuję urodenia Walentego Sikorskiego

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Balbas

Sympatyk

Poszukuję urodenia Walentego Sikorskiego

Post autor: Balbas »

Witam Fomurowiczow
Znalazłem się w kropce.Poszukuję aktu urodzenia Walentego Sikorskiego ur ok 1768-1772 w okolicach miejscowości Górale(kujawsko-pomorskie,)Przeszukałem parafie Lembarg ,Bobrowo,Nieżywięć,Jabłonowo Pomorskie,Radzyń Chełmiński lecz nie znalazłem poszukiwanego przodka.Ślub 2 wziął w 1798 w Jablonowie lecz niema w nim informacji gdzie się urodził,Pierwszego z Franciszką Paczkowską nie odnalazłem lecz też szukałem w tych parafiach.Może któryś z grona pasjonatów genealogi natknoł się ta takiego gagatka.

Z góry dziękuje za udzielenie informacji.
Pozdrawiam
Łukasz R
Ostatnio zmieniony ndz 21 kwie 2019, 19:13 przez Balbas, łącznie zmieniany 1 raz.
Balbas

Sympatyk

Witam może któremuś z fomórowiczów rzucił się akt urodzenia Franciszki Paczkowskiej między 1768-1774 okolice Lembarka , Góral.
Wie ktoś dlaczego niema w parafii Lembarg kilku lat z księgi ślubów między 1788-1797??

Zgóry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Łukasz R :D
asmolenska

Sympatyk

Re: Poszukuję urodenia Walentego Sikorskiego

Post autor: asmolenska »

Balbas pisze:Witam Fomurowiczow
Znalazłem się w kropce.Poszukuję aktu urodzenia Walentego Sikorskiego ur ok 1768-1772 w okolicach miejscowości Górale(kujawsko-pomorskie,)Przeszukałem parafie Lembarg ,Bobrowo,Nieżywięć,Jabłonowo Pomorskie,Radzyń Chełmiński lecz nie znalazłem poszukiwanego przodka.Ślub 2 wziął w 1798 w Jablonowie lecz niema w nim informacji gdzie się urodził,Pierwszego z Franciszką Paczkowską nie odnalazłem lecz też szukałem w tych parafiach.Może któryś z grona pasjonatów genealogi natknoł się ta takiego gagatka.

Z góry dziękuje za udzielenie informacji.
Pozdrawiam
Łukasz R
Dzień dobry!
A gdzie Pan przeglądał Jabłonowo Pomorskie. Jestem bardzo zainteresowana tą parafią. Do Torunia jest mi bardzo daleko!!!
Pozdrawiam
Anna
Balbas

Sympatyk

Re: Poszukuję urodenia Walentego Sikorskiego

Swego czasu udałem się do archiwum w Toruniu.Polecam też Firmy przeszukujące archiwum oni za opłatą pomogą.Wiem coś otym odległość potrafi opuźnić poszukiwania.Też mam spory kawałek od Torunia.

Pozdrawiam
ŁUKASZ R
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”