Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
aiwlys1998
Re: Wykaz ks. Żurka- proszę o pomoc
Dziękuję za sprawdzenie.Maria_Klimas pisze:Pani Sylwio niczego dla Pani nie znalazłam.
Czy to Pani rodzina
Bober Antoni wdowiec (1919/31)Antonina z Żołędziowskich Bielawska, r. jan i Natalia z Seredzińskich./Stepań/
Pozdrawiam Maria.
Niestety nie mam pojęcia. Czekam na odpowiedź z PCK, co do większej ilości danych osobowych o mojej rodzinie. Na razie jedyne czym dysponuję to skrócony odpis aktu zgonu prababci i wiem tylko tyle ile napisałam w poście powyżej.
Wiem, że babcia po wojnie własnie przez PCK szukała rodziny i liczę, że od nich uda mi się wyciągnąć coś więcej (mam nadzieję, że nie zasłonią się Rodo, bo zostanę z niczym).
Pozdrawiam
Sylwia
Witam.
Czy mógłbym poprosić o sprawdzenie nazwisk Gibner i Lebiedź. Byłbym bardzo wdzięczny.
Czy mógłbym poprosić o sprawdzenie nazwisk Gibner i Lebiedź. Byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
-
Maria_Klimas

Manna Roman (1919/84) i Maria Czepelinda r.Leon i Helena z Jędrzejewskich./Korytnica/Cyklista pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie czy w wykazach pojawia się nazwisko:
MANN Ignacy syn Adolfa, garbarz
oraz
MANN Marianna Ludwika z Mazurkiewiczów, żona Ignacego Mann.
Parafie Korytnica ?, Włodzimierz Wołyński?, Dubno?, Ostróg.
Dziękuję.
Man Józef(1884/11) i Marianna Kundernowa r.Józef i Barbara z Wołkow, dz; Alojzy17.02.1885/38./Łuck/
Mann Wacław, cudzoziemiec (1867/5) i Helena Grzybowska r.Jan i Agnieszka z Łoskotów./Dubno/
tylko to poszukałam. Pozdrawiam Maria.
Dziękuję :} Mann Wacław i Helena z Grzybowskich to moi Mannowie co do Jozefa rzecz wymaga sprawdzenia.Maria_Klimas pisze:Manna Roman (1919/84) i Maria Czepelinda r.Leon i Helena z Jędrzejewskich./Korytnica/Cyklista pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie czy w wykazach pojawia się nazwisko:
MANN Ignacy syn Adolfa, garbarz
oraz
MANN Marianna Ludwika z Mazurkiewiczów, żona Ignacego Mann.
Parafie Korytnica ?, Włodzimierz Wołyński?, Dubno?, Ostróg.
Dziękuję.
Man Józef(1884/11) i Marianna Kundernowa r.Józef i Barbara z Wołkow, dz; Alojzy17.02.1885/38./Łuck/
Mann Wacław, cudzoziemiec (1867/5) i Helena Grzybowska r.Jan i Agnieszka z Łoskotów./Dubno/
tylko to poszukałam. Pozdrawiam Maria.
Pozdrawiam
Stan.
-
Maria_Klimas

lPaweł.K pisze:Witam.
Pawle brak nazwiska Lebiedz jest Legieć
Gibner Anatoliusz lat 217 (1931/5) i Helena Terpiłowska lat19, r. Michał i Bolesława z Złotolińskich./Zaturce/
Gibner Anatoli i Halina Terpiłowska,dz; Irena 20.08.1931/80,- Jerzy 30.05.1934/51./Torczyn/
To wszystko Pozdrawiam Maria.
Bardzo dziękuję za sprawdzenie.
Pytania uzupełniające:
czy przy Anatoliuszu wiek był podany w taki sposób - 217, czy to tylko Pani literówka?
czy da się wydedukować, czy podani rodzice to Anatoliusza czy Heleny?
czy w uzupełnieniu powyższego mógłbym poprosić o sprawdzenie nazwiska Złotoliński/Złotolińska?
Pytania uzupełniające:
czy przy Anatoliuszu wiek był podany w taki sposób - 217, czy to tylko Pani literówka?
czy w uzupełnieniu powyższego mógłbym poprosić o sprawdzenie nazwiska Złotoliński/Złotolińska?
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
-
stokrotka1
Poproszę o sprawdzenie nazwiska Kitowski/a.
Jest to dla mnie bardzo ważne.Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Jest to dla mnie bardzo ważne.Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
-
Maria_Klimas

Anatoliusz lat 27 tak jest zapisane.Paweł.K pisze:Bardzo dziękuję za sprawdzenie.
Pytania uzupełniające:
podani rodzice to są rodzice Pana młodego czyli Anatolia.
Dla nazwiska Złotolinski brak zapisu.
Pozdrawiam Maria
Ludwik Chorążyczewski
Pani Mario.
Już raz prosiłam o pomoc i nic nie znalazłyśmy.
Mam kilka nowych informacji od wuja. Szukam osadnika Ludwik Chorążyczewski, który osiadł się w Balarce , gmina Silno,parafia Derażne,powiat Łuck. nie mam imienia ani nazwiska żony , ale znam imiona dzieci: Dionizy Chorążyczewski ur.ok.1895 do 1901, Teofil ,Aleksander i siostra Franciszka.
a przy okazji może jeszcze raz Maria z.d.Kopij ur.1904r. Nie znam rodziców. Ojciec zmarł a matka wyszła ponownie za mąż za Mucha(Muchę). w Głęboczku. parafia Chołoniewicze.
dziękuję i pozdrawiam. Anna.
Mam kilka nowych informacji od wuja. Szukam osadnika Ludwik Chorążyczewski, który osiadł się w Balarce , gmina Silno,parafia Derażne,powiat Łuck. nie mam imienia ani nazwiska żony , ale znam imiona dzieci: Dionizy Chorążyczewski ur.ok.1895 do 1901, Teofil ,Aleksander i siostra Franciszka.
a przy okazji może jeszcze raz Maria z.d.Kopij ur.1904r. Nie znam rodziców. Ojciec zmarł a matka wyszła ponownie za mąż za Mucha(Muchę). w Głęboczku. parafia Chołoniewicze.
Pani Mario.
-
Arek_Bereza

Ludwik Chorążyczewski
Ta Balarka to wg https://wolyn-metryki.pl/Wolyn/index.ph ... niec_szuk=
Parafia Korzec i tam to nazwisko występuje
A tu poradnik gdzie szukać
http://www.moremaiorum.pl/poszukiwania- ... genealoga/
Zamieszczanie tego samego posta w kilku wątkach nie ma sensu
Parafia Korzec i tam to nazwisko występuje
A tu poradnik gdzie szukać
http://www.moremaiorum.pl/poszukiwania- ... genealoga/
Zamieszczanie tego samego posta w kilku wątkach nie ma sensu
Ludwik Chorążyczewski
przepraszam,pomyliłam się i przez przypadek utworzyłam nowy post. Można to jakoś skasować ?
Może ta stronka coś pomoze poz.63 jakby pasowała http://wolyn.freehost.pl/miejsca-b/balarka-07.htmljagoda62 pisze:Pani Mario.
Renata