T: "POLOWCZYK z Kalisza" *
Witam,
poszukuję rodziny o nazwisku Polowczyk mieszkających w Kaliszu - Polowczyk jest rodziną mojej prababki Zofii
Z informacji jakie posiadam w skład rodziny wchodzą m.in. (rodzeństwo): Zofia (po mężu Stachowska), Jadwiga, Maria (po mężu Reksa), Józef oraz jeszcze jedne brat - nie znam jego imienia
czy ktoś kojarzy? Wszyscy wymienieni są urodzeni najprawdopodobniej w granicach czasu 1900-1920
Osoby które mogłyby mi pomóc w odszukaniu bardzo proszę kontakt
* moderacja tytułu [Sianin_1948]
Polowczyk z Kalisza
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
mariusz_stachowski

-
mariusz_stachowski

POLOWCZYK z Kalisza
Rodzina odnaleziona (dziękuję za pomoc) 
jednakże najbardziej poszukuję informacji o Zofii Stachowskiej z domu Polowczyk
Rodzice Zofii (najprawdopodobniej) - Jakub Polowczyk i Anna z domu Balcerzak - Polowczyki są z Kalisza
Najprawdopodobniej rodzeństwo (dzisiaj już nie mam pewności, zbyt dużo odkryłem w rodzinie niezgodności w powiązaniach czy imionach)
1. Marianna Reksa - 1921-2013
2. Jadwiga Polowczyk -1924-2001
3. Stanisław Polowczyk - 1928-1991
4. Józef Polowczyk - ???
na myheritage.pl odnalazłem rodzinę Marianny, próbuje się z nią skontaktować ale jak na razie zero odezwy - Anna Reksa
Czy kto może mi pomóc w poszukiwaniach?
jednakże najbardziej poszukuję informacji o Zofii Stachowskiej z domu Polowczyk
Rodzice Zofii (najprawdopodobniej) - Jakub Polowczyk i Anna z domu Balcerzak - Polowczyki są z Kalisza
Najprawdopodobniej rodzeństwo (dzisiaj już nie mam pewności, zbyt dużo odkryłem w rodzinie niezgodności w powiązaniach czy imionach)
1. Marianna Reksa - 1921-2013
2. Jadwiga Polowczyk -1924-2001
3. Stanisław Polowczyk - 1928-1991
4. Józef Polowczyk - ???
na myheritage.pl odnalazłem rodzinę Marianny, próbuje się z nią skontaktować ale jak na razie zero odezwy - Anna Reksa
Czy kto może mi pomóc w poszukiwaniach?
-
Robert_Kostecki

POLOWCZYK z Kalisza
http://www.slupcagenealogy.com/SearchPg.aspx
Po wybraniu rodzaju metry i miejsca ich wytworzenia za każdym razem trzeba od nowa wyszukać w spisie nazwisk Polowczyk i Polowczak i dopiero wtedy na końcu szukaj. Jest tu trochę metryk Polowczyków z Kalisza.
Po wybraniu rodzaju metry i miejsca ich wytworzenia za każdym razem trzeba od nowa wyszukać w spisie nazwisk Polowczyk i Polowczak i dopiero wtedy na końcu szukaj. Jest tu trochę metryk Polowczyków z Kalisza.