Nazwisko: Cichocki
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=1934&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- cichocka.karolak

Mója prababcia-to Marcjanna Cichocka.Dziadek-Cichocki-Józefur.1885r w Sompolnie-obecnie konińskie,ojciec też Cichocki Józef ur.1921r tez w Sompolnie-czyli wielkopolskie.Może jest coś wspólnego między naszymi Cichockimi.Proszę o odpowiedż.Pozdrawiam-Halina
Moja pra ... prababcia, Franciszka Cichocka urodziła sie w 1821 roku w Kopytach (par. Brodnica - Wielkopolska, okolice Śremu). Miała sporo rodzeństwa, w tym Marcina ur. 1822 (miał 2 córki i syna Wincentego ur. 1852), Błażeja ur. 1828 (nie znam jego potomstwa), Walentego, ur. 1841 (nie wiem, czy zawarł związek małżeński). Pomijam siostry, bo one nie przekazały nazwiska i braci, którzy zmarli bezpotomnie.
Ojcem Franciszki był Błażej Cichocki ur. ok. 1793, który miał brata Stefana, ur. 1796 w Kopytach (nie wiem, czy pozostawił potomstwo) oraz Łukasza, który miał syna Michała ur. 1826.
Ojcem Błażeja był Tomasz Cichocki ur. ok. 1750, zm. 1820 w Kopytach.
Ojcem Franciszki był Błażej Cichocki ur. ok. 1793, który miał brata Stefana, ur. 1796 w Kopytach (nie wiem, czy pozostawił potomstwo) oraz Łukasza, który miał syna Michała ur. 1826.
Ojcem Błażeja był Tomasz Cichocki ur. ok. 1750, zm. 1820 w Kopytach.
Pozdrawiam
Maria Jaś
Maria Jaś
- cichocka.karolak

Mam Cichockich z Brześcia Kujawskiego od 1783, Szymon Cichocki, wszyscy następni to również Brześć Kujawski, a potem Wieniec k/Włocławka.
Pozdrawiam
Katarzyna Bożenda

Witam
Michał Cichocki urodził się w Nieszawie w 1781 ślub brał w Radziejowie z Brygidą Kaszubską w 1810.Osiedlił się Opatowicach a ich potomkowie zamieszkują powiat Radziejowski .
Michał Cichocki urodził się w Nieszawie w 1781 ślub brał w Radziejowie z Brygidą Kaszubską w 1810.Osiedlił się Opatowicach a ich potomkowie zamieszkują powiat Radziejowski .
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,