Inskrypcje nagrobne pow. Mościska, Sambor, Stary Sambor

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

kaz53

Sympatyk

Post autor: kaz53 »

Bardzo proszę o sprawdzenie:
Cmentarz w Kalinowie nazwisko Huppenthal
nazwisko Mieliszowicz-Biliński i Słotyła-Biliński - nie wiem gdzie
z poważanie
Kazimierz Zembala
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Post autor: Świerniak_Kazimierz »

kaz53 pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie:
Cmentarz w Kalinowie nazwisko Huppenthal
nazwisko Mieliszowicz-Biliński i Słotyła-Biliński - nie wiem gdzie
z poważanie
Kazimierz Zembala
Witam ! Kalinów nie był spisywany a w wykazie brak w/w nazwisk. Pozdrawiam Kazimierz Świerniak
Mariusz_K
Ekspert

Post autor: Mariusz_K »

Witam. Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Tyszarski
Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Mariusz_K pisze:Witam. Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Tyszarski
Pozdrawiam
Mariusz
Witam! Bral nazwiska Tyszarski .Kazimierz
Leśków_Waldemar

Post autor: Leśków_Waldemar »

Witam
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk: Leśków lub Leśko i Zarzycki.
Dotyczy powiatu Sambor wieś Wojutycze.
Pozdrawiam
Waldemar Leśków
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Leśków_Waldemar pisze:Witam
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk: Leśków lub Leśko i Zarzycki.
Dotyczy powiatu Sambor wieś Wojutycze.
Pozdrawiam
Waldemar Leśków
Witam ! W spisie cmentarza Wojutycze brak w/w nazwisk.Pozdrawiam Kazmierz Świerniak
Leśków_Waldemar

Post autor: Leśków_Waldemar »

Serdeczne dzięki za fatygę.
Pozdrawiam
iwonkaj20

Post autor: iwonkaj20 »

Bardzo proszę o sprawdzenie mojej rodziny pochodzącej z Dołhomościska powiat Mościska Bilewicz Franciszek i jego żona Pelagia Bilewicz zd. Reka , i rodzeństwo Pelagii Bilewicz zd. Reka i jej rodziców najlepiej wszystkich o nazwisku Reka. proszę również o sprawdzenie rodziny Franciszka Bilewicz najlepiej wszystkich o nazwisku Bilewicz. A jeszcze prosiłabym o sprawdzenie osób Anna Leszczyńska zd.Bilewicz, Maria Zdobylak zd. Bilewicz. I jeszcze wszystkich o nazwisku Grzebalska lub Grzybalska, Grzybalski lub Grzebalski. Wyjaśnię jak jestem powiązana z tymi osobami moja babcia katarzyna Bilewicz była z domu Grzebalska lub Grzybalska bo na przestrzeni lat zmieniono jedną literę w nazwisku i nie wiadomo czy jest Grzybalska czy Grzebalska jej mąż mój dziadek Jan Bilewicz pochodził z Bilewiczów. I Bilewicze i Grzybalscy pochodzili z Dołhomościsk. Moja babcia katarzyna wyjechała wraz ze swoimi czterema siostrami i rodzicami z tamtąd i osiedlili się koło Ścinawy woj Dolnośląskie , przyjechał również z nimi mój dziadek Jan Bilewicz mąż babci i tutaj się pobrali . W przeciwieństwie do babci dzadek przyjechał sam pozostawiając swoje siostry i rodziców w dołhomościskach jego siostrami były Anna Leszczyńska po mężu, Maria Zdobylak po mężu i Katarzyna zd. Bilewicz po której ślad zaginął gdy wyjechała na przymusowe roboty. Dziadka rodzice to Franciszek bilewicz i Pelagia Bilewicz zd. Reka. Babci mama Katarzyna Grzebalska była zd. Olejarnik, a jej mama była zd. Rzepa więc jeśli są tam nazwiska Rzepa to także moja rodzina proszę o jakiekolwiek informacje daty z góry dziękuję
jasny

Post autor: jasny »

Kłaniam się nisko,

proszę o sprawdzenie: Michał Krzyżanowski

Pozdrawiam,

Jarosław Machniak
sokalski_grzegorz

Post autor: sokalski_grzegorz »

witam
i ja chcialbym sie dolaczyc do przedstawianych prosb. chodzi o nazwisko mirtynski/mirtynska. sambor
bardzo dziekuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

iwonkaj20 pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie mojej rodziny pochodzącej z Dołhomościska powiat Mościska Bilewicz Franciszek i jego żona Pelagia Bilewicz zd. Reka , i rodzeństwo Pelagii Bilewicz zd. Reka i jej rodziców najlepiej wszystkich o nazwisku Reka. proszę również o sprawdzenie rodziny Franciszka Bilewicz najlepiej wszystkich o nazwisku Bilewicz. A jeszcze prosiłabym o sprawdzenie osób Anna Leszczyńska zd.Bilewicz, Maria Zdobylak zd. Bilewicz. I jeszcze wszystkich o nazwisku Grzebalska lub Grzybalska, Grzybalski lub Grzebalski. Wyjaśnię jak jestem powiązana z tymi osobami moja babcia katarzyna Bilewicz była z domu Grzebalska lub Grzybalska bo na przestrzeni lat zmieniono jedną literę w nazwisku i nie wiadomo czy jest Grzybalska czy Grzebalska jej mąż mój dziadek Jan Bilewicz pochodził z Bilewiczów. I Bilewicze i Grzybalscy pochodzili z Dołhomościsk. Moja babcia katarzyna wyjechała wraz ze swoimi czterema siostrami i rodzicami z tamtąd i osiedlili się koło Ścinawy woj Dolnośląskie , przyjechał również z nimi mój dziadek Jan Bilewicz mąż babci i tutaj się pobrali . W przeciwieństwie do babci dzadek przyjechał sam pozostawiając swoje siostry i rodziców w dołhomościskach jego siostrami były Anna Leszczyńska po mężu, Maria Zdobylak po mężu i Katarzyna zd. Bilewicz po której ślad zaginął gdy wyjechała na przymusowe roboty. Dziadka rodzice to Franciszek bilewicz i Pelagia Bilewicz zd. Reka. Babci mama Katarzyna Grzebalska była zd. Olejarnik, a jej mama była zd. Rzepa więc jeśli są tam nazwiska Rzepa to także moja rodzina proszę o jakiekolwiek informacje daty z góry dziękuję
PROSZĘ USUNĄĆ 3 POSTY TEGO SAMEGO TEMATU. SPRAWDZAM TYLKO GROBY A NIE POSZUKUJĘ RODZIN !!! PROSZĘ NIE SPAMOWAĆ !!!!
Ostatnio zmieniony śr 17 lut 2010, 13:02 przez Świerniak_Kazimierz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

jasny pisze:Kłaniam się nisko,

Pozdrawiam,

Jarosław Machniak
Witam ! Brak Michała Krzyżanowskiego .W Samborze jest grobowiec KRZYŻANOWSKICH a w Dobromilu jest Mikolaj Krzyżanowski urzednik magistratu przezywszy lat 68 zmarł 21 stycznia 1925 .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

sokalski_grzegorz pisze:witam
i ja chcialbym sie dolaczyc do przedstawianych prosb. chodzi o nazwisko mirtynski/mirtynska. sambor
bardzo dziekuje i pozdrawiam
Witam! Niestety brak Mirtyński/Mirtyńska .Pozdrawiam
sokalski_grzegorz

Post autor: sokalski_grzegorz »

bardzo uprzejmie dziekuje za poswiecony czas.
pozdrawiam
jasny

Post autor: jasny »

Świerniak_Kazimierz pisze:
jasny pisze:Kłaniam się nisko,

Pozdrawiam,

Jarosław Machniak
Witam ! Brak Michała Krzyżanowskiego .W Samborze jest grobowiec KRZYŻANOWSKICH
Wielkie dzięki, właśnie o ten grobowiec chodzi! Czy w pozycji źródłowej, z której Pan korzysta są jakieś informacje na jego temat?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”