Witam, moze mi ktos wyjasni, na podstawie adresu urzad ustalil nr dowodu osobistego mojej prababci i to, ze teczke skasowano w 1955r. Moje pytanie brzmi, czy w urzedzie jest jakas ankieta dowodowa, skoro po adresie odnaleziono numer dowodu?
Bernard
Ustalenie nr dowodu
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Barbara_Domagała

Ustalenie nr dowodu
A jeszcze takie pytanie, jest sens prosic o dane z ksiegi meldunkowej, czy beda robic problemy i zaslaniac sie przepisami?
Bernard
Bernard
-
andrzej_baran

- Kontakt:
Z mojego doświadczenia - nie miałem problemu (ale dane pozyskałem z AP). Najpóźniejsze z 1967 roku. Nie musiałem nic udowadniać, tylko wskazać czego potrzebuję.
Jeśli w urzędzie będzie zgrzyt, to sprawdź w AP. Może te dokumenty już tam trafiły.
A dane z księgi meldunkowej są cenne. Z jednej strony karty meldunkowej miałem pełne dane mamy, cioci, dziadka, babci i prababci (Daty i miejsca urodzeń, data zameldowania, nr dowodu, zawód, nr książeczki wojskowej, dane rodziców).
Zatem w ten prosty sposób na tacy dane osób żyjących oraz zmarłych z pełnym rynsztunkiem:)
Jeśli w urzędzie będzie zgrzyt, to sprawdź w AP. Może te dokumenty już tam trafiły.
A dane z księgi meldunkowej są cenne. Z jednej strony karty meldunkowej miałem pełne dane mamy, cioci, dziadka, babci i prababci (Daty i miejsca urodzeń, data zameldowania, nr dowodu, zawód, nr książeczki wojskowej, dane rodziców).
Zatem w ten prosty sposób na tacy dane osób żyjących oraz zmarłych z pełnym rynsztunkiem:)