Centrum Historii Rodziny, korzystanie z czytelni
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Mariusz_F.

Centrum Historii Rodziny, korzystanie z czytelni
Przyjaciele!
Jak zamówić mikrofilmy do czytelni przy ul. Wolskiej?
Postępowałem krok po kroku wg instrukcji; zalogowałem się na str. familysearch - znalazłem numer mikrofilmu - oznaczyłem warszawską czytelnię jako domyślną - następnie (w kolejnych krokach) dotarłem do płatności. I teraz - czy należy dokonać płatności? Jak zakończyć zamówienie?
Mariusz
Jak zamówić mikrofilmy do czytelni przy ul. Wolskiej?
Postępowałem krok po kroku wg instrukcji; zalogowałem się na str. familysearch - znalazłem numer mikrofilmu - oznaczyłem warszawską czytelnię jako domyślną - następnie (w kolejnych krokach) dotarłem do płatności. I teraz - czy należy dokonać płatności? Jak zakończyć zamówienie?
Mariusz
-
Leoniak_Ryszard

KORZYSTANIE z CZYTELNI MORMONÓW W WARSZAWIE
Witam,
przed dokonaniem płatności trzeba sprawdzić czy film jest dostępny do wypożyczenia (Film Availability: Available For Loan).
Jeśli jest dostępny to trzeba dokonać płatności i cierpliwie czekać na film. Powiadomienia o statusie zamówienia wysyłane są mailem.
Pozdrawiam
Ryszard
przed dokonaniem płatności trzeba sprawdzić czy film jest dostępny do wypożyczenia (Film Availability: Available For Loan).
Jeśli jest dostępny to trzeba dokonać płatności i cierpliwie czekać na film. Powiadomienia o statusie zamówienia wysyłane są mailem.
Pozdrawiam
Ryszard
Pozdrawiam
Ryszard
Ryszard
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 2 times
- Kontakt:
Na tym ekranie do płacenia jest na górze info czy jest dostepny.
Film Availability: Available For Loan
Wydaje mi się, że że gdyby było "not available" to by się nie dało zapłacic. Ale moze sie myle nie miałem takiej sytuacji.
Wiec nic więcej nie trzeba moim zdaniem sprawdzac. Ale może ktos miał inne doświadczenie.
Potem przychodzą kolejne maile o statusie zamówiena przyjete, wysłane, dostarczone.
Jest tu juz jedne wątek o tym przeszukaj forum.
Film Availability: Available For Loan
Wydaje mi się, że że gdyby było "not available" to by się nie dało zapłacic. Ale moze sie myle nie miałem takiej sytuacji.
Wiec nic więcej nie trzeba moim zdaniem sprawdzac. Ale może ktos miał inne doświadczenie.
Potem przychodzą kolejne maile o statusie zamówiena przyjete, wysłane, dostarczone.
Jest tu juz jedne wątek o tym przeszukaj forum.
Ostatnio zmieniony wt 09 wrz 2014, 21:30 przez piotr_nojszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
Leoniak_Ryszard

Może być też taka sytuacja, że ktoś wcześniej zamówił dany film i aktualnie jest na Wolskiej (miałem taki przypadek).
Wtedy jest info "In Local Center, Return date ....." . W takim przypadku nie należy płacić i skontaktować się telefonicznie z czytelnią w celu umówienia się na termin wizyty.
Wtedy jest info "In Local Center, Return date ....." . W takim przypadku nie należy płacić i skontaktować się telefonicznie z czytelnią w celu umówienia się na termin wizyty.
Pozdrawiam
Ryszard
Ryszard
Warszawskie CHR ma "na stałe na stanie" określoną pule mikrofilmów, np. z Diecezji Płockiej - Wyszków, Długosiodło (wybrane lata - nie całość). Takie mikrofilmy są w CHR na stałe, nie trzeba ich zamawiać (jest o tym komunikat na stronie, w momencie zamawiania).
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Biblioteki Centrum Historii Rodzin(Mormoni)
Witam
Czy ma ktoś może namiary do Biblioteki Centrum Historii Rodzin(Mormoni) w
Warszawie, Łodzi lub Wrocławiu? Chciałbym skorzystać z biblioteki ale nie wiem jak się z daną Biblioteką skontaktować.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Paweł
Czy ma ktoś może namiary do Biblioteki Centrum Historii Rodzin(Mormoni) w
Warszawie, Łodzi lub Wrocławiu? Chciałbym skorzystać z biblioteki ale nie wiem jak się z daną Biblioteką skontaktować.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Dzień dobry
Centrum Historii Rodziny w Warszawie
ul. Wolska 142
tel. 22 836 19 39
Centrum Historii Rodziny we Wrocławiu
pl. Wolności 7/205
tel. 71 781 56 15
Proponuję zapoznać się z:http://www.moremaiorum.pl/zamowic-mikro ... rok-kroku/
Grażyna
Centrum Historii Rodziny w Warszawie
ul. Wolska 142
tel. 22 836 19 39
Centrum Historii Rodziny we Wrocławiu
pl. Wolności 7/205
tel. 71 781 56 15
Proponuję zapoznać się z:http://www.moremaiorum.pl/zamowic-mikro ... rok-kroku/
Grażyna
To można jeszcze zamawiać mikrofilmy? Były jakieś zmiany chyba... Centrum w Warszawie działa?
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Bialas_Malgorzata

czy znów można zamawiać mikrofilmy - ten lin podaje dane z 2016 r.?
pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam
Małgorzata
Czytelnia Mormonów
Zwracam się z prośbą o podanie nr. tel.do czytelni Mormonów w Warszawie.Posiadam nr.tel.tj. 22 836 19 39,ale nikt nie zgłasza się pod tym nr.Rysiu.
Czytelnia Mormonów
Nikt nie odbiera ponieważ mają zamknięte do końca lutego.
Dzięki
Krzychu
Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
Krzychu
Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
-
MarcinBialasek

-
Bogusław_Woyciech

Re: Czytelnia Mormonów
Szanowni Państwo
podaję link do strony gdzie można znaleźć dokładne dane poszczególnych CHR w Polsce i na całym świecie.
Trzeba powiększać tak długo mapę aż da się wejść do szukanej lokalizacji https://www.familysearch.org/help/fhcenters/locations/
Powodzenia
Pozdrawiam Bogusław
podaję link do strony gdzie można znaleźć dokładne dane poszczególnych CHR w Polsce i na całym świecie.
Trzeba powiększać tak długo mapę aż da się wejść do szukanej lokalizacji https://www.familysearch.org/help/fhcenters/locations/
Powodzenia
Pozdrawiam Bogusław