Kuczyn
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
jamiolkowski_jerzy

-
jamiolkowski_jerzy

Blisko dwa lata temu w innym wątku Projekt Podlasie
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... t-60.phtml
(obecnie wątek jest niedostępny ogółowi, służy do publikacji kolejnych komunikatów o postępie prac indeksacyjnych) napisałem, że jestem za inicjatywami lokalnymi byle były transparentne.
Po Pańskiej informacji zdaje się moje obawy pozostają aktualne. No chyba że czas wakacji.
(obecnie wątek jest niedostępny ogółowi, służy do publikacji kolejnych komunikatów o postępie prac indeksacyjnych) napisałem, że jestem za inicjatywami lokalnymi byle były transparentne.
Po Pańskiej informacji zdaje się moje obawy pozostają aktualne. No chyba że czas wakacji.
1. Sprawdziłem - nie dostaliśmy żadnego zapytania od Pana Szymona - ani mailem ani przez nasz kanał na FBjamiolkowski_jerzy pisze:Blisko dwa lata temu w innym wątku Projekt Podlasie
2. Księgi z Kuczyna od kilku miesięcy są w AD Łomża (jest o tym informacja
na naszych stronach). Dostęp do nich jest nie dość, że bezproblemowy to jeszcze bardzo sympatyczny
3. Ostatnio do bazy trafiły miedzy innymi indeksy z kuczyńskich sumariuszy rocznych - to efekt naszego ostatniego wypadu do AD.
Wystarczy zadzwonić do AD i podając konkretny namiar z naszej bazy
https://indeksy.projektpodlasie.pl/inde ... fia=Kuczyn
- poprosić o kopię aktu. Pani Ania naprawdę nie gryzie.
4. Istotnie, od połowy lipca mamy wakacje - już za moment wracamy do zabawy. Kolejne indeksy pochodzące z podlaskich i mazowieckich parafii oraz indeksy ze staropolskich ksiag sadowych trafią do bazy o czym na pewno powiadomimy na tutejszym wątku.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... highlight=
Ostatnio zmieniony pt 02 sie 2019, 11:38 przez tomaszi, łącznie zmieniany 2 razy.
Facebook, poniedziałek, godzina 20:27, u mnie widnieje jako odczytane;)1. Sprawdziłem - nie dostaliśmy żadnego zapytania od Pana Szymona - ani mailem ani przez nasz kanał na FB
Kilka razy w ciągu ostatnich lat do nich pisałem w różnych sprawach, za każdym razem otrzymywałem zaproszenie do osobistej kwerendy na miejscu, ale spróbuję jeszcze raz;)Wystarczy zadzwonić do AD i podając konkretny namiar z naszej bazy poprosić o kopię. Pani Ania naprawdę nie gryzie.
Szymon
- WaldemarChorążewicz

Witam.
Panie Szymonie,a może wypada podziękować
p.Dąbrowskiemu za informacje, a wolontariuszom za indeksy?
I włączyć się aktywnie do pomocy przy indeksowaniu, fotografowaniu.
Nikt tu nie ma czasu, wszyscy wykonują to za swoje prywatne fundusze i
wypada być wdzięcznym wolontariuszom uczestniczącym we wszystkich projektach.
Dziękuję wszystkim za to, że wam się jeszcze chce to robić.
Pozdrawiam
Waldemar
Pozdrawiam
Waldemar
-
jamiolkowski_jerzy

Na szybko – co prawdą okrężną drogą (pani Ania jest bodaj na urlopie)- sprawdziłem Księgi z Kuczyna zostały przekazane do AD w Łomży. A rewelacja ,że archiwum staje się szerzej dostępne czego przejawem jest zatrudnienie (?)specjalnej osoby. Codzienny kontakt !! Moje „wiewiórki” potwierdziły sympatyczna .
I tylko szkoda że taka okrężną drogą (nie wszyscy - choćby ja - korzystają z projektu podlasia i facebooków) tę informacje udaje się upowszechnić. Zatem częściowo wycofuję się z zarzutu braku transparentności i życzę udanych wakacji .
I tylko szkoda że taka okrężną drogą (nie wszyscy - choćby ja - korzystają z projektu podlasia i facebooków) tę informacje udaje się upowszechnić. Zatem częściowo wycofuję się z zarzutu braku transparentności i życzę udanych wakacji .
Panie Waldemarze,WaldemarChorążewicz pisze:Witam.
Pozdrawiam
Waldemar
myślę, że próby wywoływania u mnie poczucia winy są nie na miejscu. Nie pisałem mojego posta z żadnym wyrzutem czy pretensją, PP regularnie wspieram finansowo (nie mam niestety czasu na indeksację), zdarzało się też wymieniać dostępnymi zasobami skanów. I oczywiście jestem wszystkim wolontariuszom dozgonnie wdzięczny, bo wiem jakich nakładów czasu i pracy to wszystko wymaga.
PS. Właśnie, po dwóch godzinach od napisania do archiwum maila z zapytaniem, dostałem skan aktu. Cud w Łomży;)
Szymon
Jak to przeczytałem to od razu do archiwum napisałem również.bsodziak pisze:Panie Waldemarze,WaldemarChorążewicz pisze:Witam.
Pozdrawiam
Waldemar
myślę, że próby wywoływania u mnie poczucia winy są nie na miejscu. Nie pisałem mojego posta z żadnym wyrzutem czy pretensją, PP regularnie wspieram finansowo (nie mam niestety czasu na indeksację), zdarzało się też wymieniać dostępnymi zasobami skanów. I oczywiście jestem wszystkim wolontariuszom dozgonnie wdzięczny, bo wiem jakich nakładów czasu i pracy to wszystko wymaga.
PS. Właśnie, po dwóch godzinach od napisania do archiwum maila z zapytaniem, dostałem skan aktu. Cud w Łomży;)
Pozdrawiam
Artur