To takie proste?elgra pisze:odptaszkować J'accepte les conditions (akceptuje warunki), które znajduje się na dole.
Dziękuję Elu
No i jest. Żył w 1931 a spis 1936 mówi już o kolejnym mężu prababci. Zmarł więc pomiędzy tymi datami.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
W jaki sposób można dotrzeć do takich informacji? Dzięki testom DNA trafiłam na rodzinę z Francji, jestem z pewną kobietą (no i oczywiście jej potomkami) spokrewniona poprzez jej ojca, który był bratem mojej prababci. Nie znała swoich rodziców, choć dzięki testom DNA i genealogii prowadzonej przez krewnych ze stron obojga rodziców zna już swoje pochodzenie. Nie wiadomo jednak, co stało się z matką, w 1929 urodziła tę kobietę, w 1931 syna, który zmarł w dzieciństwie i dalej ślad się urywa, nic o niej nie wiadomo. Była to Polka mieszkająca we Francji. Można w jakiś sposób namierzyć, gdzie została pochowana (bo najprawdopodobniej we Francji)?jakub336 pisze:Witam,
Dzięki pomocy wielu osób z forum i nie tylko udało mi się odnależć cmętarz na którym we Francji spoczywa mój pradziadek. A konkretnie znalazł go dla mnie działacz polonijny z Francji. Niestety grób mojego pradziadka został zlikwidowany a jego prochy spoczeły na jakiejś cześci wspólnej. Niestety nie potrafie tego ustalić. Bo nazwy tego miejsca na tym cmętarzu nie odnalzłem w internecie. Może ktoś z życzliwych forumowiczów znający język pomoże mi to ustalić. Poniżej fragment meila z tą informacj.
J’ai de nouveau insisté auprès de la Mairie de Niort et après recherches sur de vieux registres : l’emplacement de la tombe de Flis Félix a été repris par la Mairie et ses ossements reposent à l’ossuaire du cimetière les Sablières. Place du Souvenir Français à Niort.
Bardzo mi zależy, żeby uzyskać zdjęcie tego miejsca i popprostu wiedzieć
Pozdrawiam,
Sylwester
Sprawdzić i przesłać informacje można po zwykłej rejestracji.Paulina_K pisze:Dzień dobry,
Ma ktoś z Państwa dostęp premium do serwisu geneanet i byłby skłonny sprawdzić i przesłać pewne informację?
pozdrawiam Paulina
Dokumenty znajdują się w archiwumpaula3110 pisze:Kochani, jaka instytucja przechowuje dokumentacje/ teczki pracownicze zakładów przemysłowych?
Zdobyłam informację że mój pradziadek pracował w Zakładach metalurgicznych de Senelle-Maubeuge. Ale co dalej...?