Mapa parafii - Z. Dobrzyńska

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Mapa parafii - Z. Dobrzyńska

Post autor: Krzych.K »

Witam
Męczyło mnie ciągłe szukanie okolicznych parafii na mapie więc stwierdziłem, że zrobię jedną.
Za zgodą - dodałem do oznaczników każdej parafii link do Geneteki. Jak narazie to znalazłem jedną parafię która nie ma indeksów w Genetece. Mapa będzie rozbudowywana ale nie wiem jak bardzo. Zależy od czasu. Może uda się ją objąć całe Kuj-Pom z odrobiną Mazowieckiego i War-Maz.

Także proszę tu jest link jeżeli komuś to się do czegoś przyda.

https://www.zeemaps.com/map?group=3503341
Dzięki

Krzychu

Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

Fajne. Na pewno się przyda :wink: jak nie dziś, to za miesiąc.
Nie znałam wcześniej ZeeMap i widzę, że to ma potencjał. Robienie mapy z excela.. fiu fiu... Zaintrygowałeś mnie. Dzięki.

[edit]
no tak, doczytałam... że to nie jest za darmo. 100 wyświetleń i koniec. Jeśli chce się korzystać dłużej to kosztuje ok. 80zł/mc (lub 800zł/rok). BTW ależ ten dolar dziś drogi.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
Chrzanowski_Stanisław

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Chrzanowski_Stanisław »

Jest też taka:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 924573&z=7

Korzystam od dawna bez opłat :D
Wprawdzie zdarza się, że brakuje jakiejś parafii, ale przy takiej ich ilości to zrozumiałe.
Pozdrawiam
S.Chrzanowski
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

O googlowej to dowiedziałem się jak już moja zacząłem. Ta nowa tez jest za darmo - nie kasuje za nią nikogo :)

Pozdro
Dzięki

Krzychu

Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Ale numer. Nie zauwazylem, ze zmienili zasady map. No nic. ciekawe kiedy przestanie dzialac.
Dzięki

Krzychu

Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

Darmowe jest openstreetmap api. Tylko dla mnie za bardzo skomplikowane.
A na 800zł/rocznie mnie nie stać, żeby postawić mapę. Google Api jest jeszcze droższe.
W sumie jest jeszcze GoogleEarth... ale mam stary komp i nie aktualizowałam tego programu. W każdym razie dane z Wielkopolski Łukasza Bieleckiego nadal mi chodzą. Pytanie - kiedy i za to Google karze sobie płacić...
przykład: https://www.dropbox.com/s/541xmm1as74q5 ... h.JPG?dl=0

W każdym razie gdybyś znalazł jaką darmową przyjazną platformę to tworzenia map trochę bardziej skomplikowanych - to daj znać.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Ja te mape uzywalem kilka lat temu i teraz do niej wrocilem, ale nie sprawdzilem limitow.
No nic, checi byly dobre tylko wykonanie do bani. :)

Dam znac jak cos mi sie napatoczy.
Dzięki

Krzychu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”