Parafia Wielka Wieś

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

mierzyce

Sympatyk
Mistrz

Parafia Wielka Wieś

Post autor: mierzyce »

Witam
Poszukuję Metryk UMZ z Parafii Wielkiej Wsi powiat Miechowski woj. małopolskie
czy ktoś mógłby mi pomóc gdzie mogę je znaleźć. Z góry bardzo dziękuję za wiadomość.
Grażyna
Grażyna Stasiak
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Parafia Wielka Wieś

Post autor: Arek_Bereza »

jesteś pewna, że chodzi o parafię Wielka Wieś w powiecie miechowskim ?
Jest taka miejscowość w powiecie miechowskim ale chyba to nie jest parafia. Kościół parafialny zapewne w Książu Wielkim
mierzyce

Sympatyk
Mistrz

Parafia Wielka Wieś

Na sto procent nie jestem pewna ponieważ brat dziadka urodził się i zmarł w Mokrsku Dolnym w woj świętokrzyskim ale na marginesie jest Adnotacja Gmina Wielka Wieś Pow. Miechowski w archiwum mi powiedzieli że we Wielkiej Wsi Może być zawarty ślub dziadków lub tam zmarli Ponieważ właśnie szukam aktów UMZ pradziadków to pomyślałam że tam może być parafia
Pozdrawiam I dziękuję Grażyna
Grażyna Stasiak
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Parafia Wielka Wieś

jeśli będziesz potrzebowała pomocy to podaj więcej konkretów, imiona nazwiska, daty
mierzyce

Sympatyk
Mistrz

Parafia Wielka Wieś

Witam
Za dużo nie wiem tylko tyle że mój dziadek urodził się w Sobkowie w 1904r Rodzicami jego byli Wincenty Gacek w dniu ur. syna ma 28 l. a matka Małgorzata Switek l.24 nie Świątek W 1914r rodzi i umiera mu się brat Józef ale w Mokrsku dolnym wówczas mają po 29 lat tego nie rozumiem ale na marginesie (akt w rubrykach) jest wpis gmina Mokrsko po. Miechowski dzwoniłam do archiwum do Kielc i Krakowa tylko mi powiedziano że to może być że tam zawarli Małżeństwo lub zmarli i nie wiem jak to ugryś .Za każdą informację o Wincentym Gacek i Małgorzacie z d. Switek UMZ jestem bardzo wdzięczna Dziękuję i Pozdrawiam Grażyna
Grażyna Stasiak
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Parafia Wielka Wieś

wiedziałem, że nazwisko Świtek i Świątek już tu było
Nie bardzo wiem po co zakładasz kolejny wątek skoro w tek kwestii już w dwóch wątkach pytałaś a w jednym nie odpowiedziałaś na to, co napisali inni wskazując Książ Wielki
oto wątki
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... t=%B6witek
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... acek.phtml

nie ma wyjścia, trzeba się udać do Kielc gdzie mają Książ Wielki lub zlecić kwerendę i tyle
mierzyce

Sympatyk
Mistrz

Parafia Wielka Wieś

w Krzcięcicach jest Świątek a ja potrzebuję Switek A jeśli chodzi o Książ Wielki trudno mi Powiedzieć ponieważ akta kończą się na 1870 r a mnie interesuje rok ok .1876 do 1904 . Po prostu nie rozumiem wpisu przy akcie Józefa. Do Kielc mam dość daleko więc chyba rzeczywiście Zostaje mi poprosić Kwerendę dzięki za pomoc Grażyna
Grażyna Stasiak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”