Szukam"Księgi Referendarii Koronnej z ...XVIII w"T

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

kamil

Sympatyk

Post autor: kamil »

Witam,

Proszę bardzo o jakąkolwiek wiadomość na temat tej pozycji książkowej Księgi Referendarii Koronnej z drugiej połowy XVIII wieku. T. 2, 1781-1794 / wyd. Antonina Keckowa i Władysław Pałucki ; Polska Akademia Nauk. Instytut Historii, może ktoś z Państwa ją posiada, lub zna miejsce gdzie można ją dostać, wypożyczyć, dodam, że dotyczy to głównie Wrocławia. potrzebuję bardzo pilnie wiadomości jaka jest zawarta w tej książce na temat mojej rodziny, jest to dla mnie ważne, więc jeżeli ktoś z Państwa coś wie na jej temat będę wdzięczny

Pozdrawiam,

Kamil W
marbl

Sympatyk

Post autor: marbl »

Sprawdzilem ksiązka jest dostepna w bibliotecke głównej UMCS w Lublinie, na pewno też jest też dąstepna w innych bibliotekach uniwersyteckich
kamil

Sympatyk

Szukam"Księgi Referendarii Koronnej z ...XVIIIw"T2

no właśnie problem jest w tym, że we Wrocławiu jej nie ma, przynajmniej w wyszukiwarce internetowej, co mnie szczerze mówiąc bardzo zdziwiło :(
marbl

Sympatyk

to jest wydanie z lat 50 wydawca książka i wiedza, w karcie bibiotecznej nie ma informacji o wznowieniach wydania
kamil

Sympatyk

zgadzam się, ale w bibliotece uniwersytetu wrocławskiego tej książki niestety nie ma:( co mnie zdziwiło na początku i mnie zdenerwowało zarazem bo jest mi ona potrzebna do dalszych poszukiwań, a nie wie Pan/Pani czy można ją gdzieś kupić?
marbl

Sympatyk

nie wiem z jakiego jest Pan miasta może przez wyszukiwarkę miedzy biblioteczną znajde Panu najbliższą biblioteke gdzie znajduje sie książka. Aby kupić proponowałbym szukać jej w antykwariatach naukowych lub na allegro. A w wolnej chwili wejdę do wyszukwarki międzybibiotecznej
kamil

Sympatyk

Mieszkam we Wrocławiu, byłbym wdzięczny za pomoc :)
marbl

Sympatyk

Księgi Referendarii Koronnej z drugiej połowy XVIII wieku. T. 2, 1781-1794 / wyd. Antonina Keckowa i Władysław Pałucki - najbliżej książka dostępna jest w Poznaniu Biblioteka Raczyńskich (jest też w Lublinie tylko czytelnia lub wypozyczalnia miedzy bibioteczna), częściej dostpny jest tom 1 nawet jest we Wrocławiu (zielona gora, opole, katowice nie posiadają tomu 2)
kamil

Sympatyk

Bardzo dziękuję za pomoc, tylko szkoda, że Pana/Pani pomoc mnie nie ratuje, bo jak wspominałem o moim przodku jest coś w II tomie, no cóż będę kombinował inaczej :( ale za pomoc bardzo dziękuję :)
marbl

Sympatyk

Tom 1 i 2 wydano w 1955 i 1957 r. przez Książkę i Wiedzę, natomiast tom 3 wydany został w roku 1978 przez zakład im Ossolińskich i jest dostępny we Wrocławiu w Papieskim wydziale teologicznym
kamil

Sympatyk

No tak, ale informacje których potrzebuję są w tomie II :( ale i tak dziękuję za kolejną informację :)
Awatar użytkownika
tomes

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomes »

Witam, czy ma ktoś z Państwa na forum tom 1 i 2 powyższej publikacji? Miałbym prośbę o sprawdzenie kilku faktów dot. mieszkańców Kozłowic Starych (koło Wiskitek). Niestety w moich okolicznych bibliotekach nie ma tych książek, a dla 1 informacji raczej nie będę kupował książek na allegro. Prosiłbym o kontakt na priv, ewentualnie w następnym poście mogę podać więcej szczegółów.
Będę wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam Tomek

Moje parafie i nazwiska
http://tomgene.blogspot.com - mój blog genealogiczny
Ewka58

Sympatyk

Post autor: Ewka58 »

Widomość na pw.
Ewa