Archiwum i Muzeum Archidiecezjalne w Białymstoku
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Brozek_Oskar

Czy ja także mogę się dołączyć do prośby w AA Białystok?
Potrzebuję jednej osoby z parafii Indura (która jest w AA), z ok. 1900 roku, bo resztę metryk wcześniejszych mam na familysearch (z archiwum w Grodnie), jednak późniejsze niż 1893 są właśnie w Archiwum Archidiecezjalnym w Białymstoku.
Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Potrzebuję jednej osoby z parafii Indura (która jest w AA), z ok. 1900 roku, bo resztę metryk wcześniejszych mam na familysearch (z archiwum w Grodnie), jednak późniejsze niż 1893 są właśnie w Archiwum Archidiecezjalnym w Białymstoku.
Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Dzień dobry
Chciałbym prosić o pomoc w AA Białystok i - w miarę możliwości - sprawdzenie 1 ślubu w jednej parafii na przestrzeni 2 lat.
Chodzi mi o ślub Wawrzyńca Romanowskiego i Marianny Sut (lub Sutowskiej lub podobnie), który miał miejsce w parafii Goniądz w 1865 lub 1866 roku. Odpis treści (ważniejszych informacji) byłby super, ale priorytetowo chodzi mi o ustalenie rodziców państwa młodych.
Czas nie gra roli, nie śpieszy mi się, będę bardzo wdzięczny za pomoc. Oferuję rewanż w archiwach warszawskich.
Chciałbym prosić o pomoc w AA Białystok i - w miarę możliwości - sprawdzenie 1 ślubu w jednej parafii na przestrzeni 2 lat.
Chodzi mi o ślub Wawrzyńca Romanowskiego i Marianny Sut (lub Sutowskiej lub podobnie), który miał miejsce w parafii Goniądz w 1865 lub 1866 roku. Odpis treści (ważniejszych informacji) byłby super, ale priorytetowo chodzi mi o ustalenie rodziców państwa młodych.
Czas nie gra roli, nie śpieszy mi się, będę bardzo wdzięczny za pomoc. Oferuję rewanż w archiwach warszawskich.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
-
jamiolkowski_jerzy

Do jart
Akt ślubu 15 Goniądz 6 lutego 1866
krestian Wawrzyńca Romanowskiego kawalera lat 22 ze wsi Rutkowskie (?)syna Marcina i Marianny z Bykowskich małżonków. Romanowskich z Marianną Sutkowska panną lat 22 ze wsi Łu…? córka Macieja i Wiktorii z Nowakowskich małżonków Sutkowskich
Uwaga nazwy miejscowości dla mnie nieczytelne. To nie moja parafia, trzeba by dłużej postudiować pisarza
Akt ślubu 15 Goniądz 6 lutego 1866
krestian Wawrzyńca Romanowskiego kawalera lat 22 ze wsi Rutkowskie (?)syna Marcina i Marianny z Bykowskich małżonków. Romanowskich z Marianną Sutkowska panną lat 22 ze wsi Łu…? córka Macieja i Wiktorii z Nowakowskich małżonków Sutkowskich
Uwaga nazwy miejscowości dla mnie nieczytelne. To nie moja parafia, trzeba by dłużej postudiować pisarza
Jerzy, wieeelkie dzięki!
Potwierdziłeś moje przypuszczenia, mam teraz pewny łącznik do czasów objętych aktami archidiakonatu. Kolejny raz chciałbym Ci podziękować.
Wieś Marianny - Łupichy.
Potwierdziłeś moje przypuszczenia, mam teraz pewny łącznik do czasów objętych aktami archidiakonatu. Kolejny raz chciałbym Ci podziękować.
Wieś Marianny - Łupichy.
pozdrawiam
Artur
Artur
-
EmiliaPietrak

Ja również chciałabym poprosić o pomoc w archiwum. Potrzebuję aktu urodzenia Konstantego Wyganowskiego z 14 lipca 1894 roku z Grodna, rodzice to Mikołaj i Franciszka z Ropelewskich. Interesują mnie wszystkie informacje zawarte w akcie. W zamian mogę zaoferować pomoc w archiwum w Suwałkach i w Lublinie, ewentualnie zapłacić za fatygę.
-
jamiolkowski_jerzy

Czy ta data (przynajmniej rok)jest pewna (mam niestety złe doświadczenia z tego typu prośbami)?. Która parafia?
Trzeba mieć świadomośc że podziewana ilość dodatkowych informacji pewnie będzie ograniczona tj najpewniej tylko dookreślenie dat chrztu i urodzin, stan społeczny i chrzestni
Dla jasności w AA nie wolno robić zdjęć, ksero może wykonać ksiądz Ryszard
Trzeba mieć świadomośc że podziewana ilość dodatkowych informacji pewnie będzie ograniczona tj najpewniej tylko dookreślenie dat chrztu i urodzin, stan społeczny i chrzestni
Dla jasności w AA nie wolno robić zdjęć, ksero może wykonać ksiądz Ryszard
-
EmiliaPietrak

-
jamiolkowski_jerzy

-
Albin_Kożuchowski

- marzanna62

-
jamiolkowski_jerzy

Panie Albinie dziękuję za ściągę.
Pani Marzanno. Niczego nie otrzymałem . Problemem może być to że pewnie napisała Pani na stary adres meilowy. A u mnie znaczne zmiany – „przestałem żyć bogato” polikwidowałem swoją obecność w sieci (strona internetowa itp.). Geriatria sprawia że także z konieczności ograniczyłem swoją czynną pomocniczość w prowadzeniu kwerend Ale jeśli nie będzie to nazbyt czasowo absorbujące wzrok to spróbuje pomóc
Pani Marzanno. Niczego nie otrzymałem . Problemem może być to że pewnie napisała Pani na stary adres meilowy. A u mnie znaczne zmiany – „przestałem żyć bogato” polikwidowałem swoją obecność w sieci (strona internetowa itp.). Geriatria sprawia że także z konieczności ograniczyłem swoją czynną pomocniczość w prowadzeniu kwerend Ale jeśli nie będzie to nazbyt czasowo absorbujące wzrok to spróbuje pomóc
- marzanna62

Tak ma Pan rację mialam ten adres z Pana domena. Odezwalam sie na priv na genealodzy.jamiolkowski_jerzy pisze:Panie Albinie dziękuję za ściągę.
Marzanna
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
-
jamiolkowski_jerzy

Dzień Dobry. Do Pana Jerzego
Mam prośbę apropo AA Białystok.
Jeżeli to możliwe to proszę o sprawdzenie:
Onufry Krystoń akt zgonu 1896 akt 41 str 8 (dane z geneteki) Wasilków, -
Aleksander Krystoń akt urodzenia 1889 rok Czarna Wieś (Wasilków), niestety dokladnej daty nie znam.
Z góry dziękuję za pomoc.
Mogę odwdzięczyć się AP Gdańsk i Gdynia oraz cmentarze w Trójmieście
Magda
Mam prośbę apropo AA Białystok.
Jeżeli to możliwe to proszę o sprawdzenie:
Onufry Krystoń akt zgonu 1896 akt 41 str 8 (dane z geneteki) Wasilków, -
Aleksander Krystoń akt urodzenia 1889 rok Czarna Wieś (Wasilków), niestety dokladnej daty nie znam.
Z góry dziękuję za pomoc.
Mogę odwdzięczyć się AP Gdańsk i Gdynia oraz cmentarze w Trójmieście
Magda
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt: