Dobrzechów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
mmaziarski

-
manoska214

-
mmaziarski

Re: Poszukuję DOBRZECHÓW RÓŻANKA
Czy ktos z Panstwa posiada adres mailowy proboszcza?mmaziarski pisze:Proboszcz w Dobrzechowie posiada indeksy oraz zdjęcia ksiąg parafialnych.
Do niego proszę zwrócić się.
Pisałam na ten dostepny na stronach diecezji tj dobrzechow@rzeszow... ale wrócił.
Nie mam mozliwosci podjechania do parafii
A moze ktos z Panstwa ma kopię skanow tych ksiag (bo indeksy na genetece oczywiście znam)?
-
manoska214

-
marioskarpa

Witam!
Napisane w tym wątku że Parafia Dobrzechów to m.in Różanka.
Poszukuje informacji o nazwisku Borek
Jan ur 1902 żona Michalina Podsiadło ur 1906 z Wysokiej Strzyżowskiej (brakuje mi też wzmianki urodzeniowej, miala rodzeństwo Józefa,Franciszek,Bronisława(Aniela)?, Adela, Hanna, Helena??)
Jan miał rodzeństwo: Julia, Kazimiera, Władysław, Wiktoria
Napisane w tym wątku że Parafia Dobrzechów to m.in Różanka.
Poszukuje informacji o nazwisku Borek
Jan ur 1902 żona Michalina Podsiadło ur 1906 z Wysokiej Strzyżowskiej (brakuje mi też wzmianki urodzeniowej, miala rodzeństwo Józefa,Franciszek,Bronisława(Aniela)?, Adela, Hanna, Helena??)
Jan miał rodzeństwo: Julia, Kazimiera, Władysław, Wiktoria
-
mmaziarski

Re: Poszukuję DOBRZECHÓW
Andrzej Błażejowski ślub we Lwowie:
http://agadd2.home.net.pl/metrykalia/30 ... 9_0229.htm
http://agadd2.home.net.pl/metrykalia/30 ... 9_0229.htm
MMaziarski
-
JBlazejowska

Dziękuję. To nie ten Andrzej Błażejowski.Mam akt ślubu z Niewodnej. Nadal szukam śladu kiedy i gdzie zmarł.W dobrzechowie ani w Niewodnej nie ma dokumentów. W USA w Masachusett też nie znajduję.
Zastanawiam się czy w metrykach parafii Dobrzechów są jakieś luki? Mam przodków urodzonych w 1909 w Wysokiej Strzyżowskiej a odpowiednich indeksów w genetece brak.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
-
andres.godek

Również mam przodków pochodzących z par. w Wysokiej Strzyżowskiej i Dobrzechowie - w obu parafiach są w ogóle luki w zachowanych księgach metrykalnych, gdyż te zostały skonfiskowane i zdeponowane w Urzędzie Stanu Cywilnego.rzemich pisze:Zastanawiam się czy w metrykach parafii Dobrzechów są jakieś luki? Mam przodków urodzonych w 1909 w Wysokiej Strzyżowskiej a odpowiednich indeksów w genetece brak.
Z wyrazami szacunku,
Andrzej