Gałeccy z Warszawy

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Cisowski_Michał

Członek PTG

Gałeccy z Warszawy

Post autor: Cisowski_Michał »

Cześć,

mam dwie sprawy. Pierwsza mam nadzieję prosta. Udało mi się znaleźć akt urodzenia mojego dziadka Kazimierza Gałeckiego, syna Władysława i Anny z domu Dębskiej, ur. 10 lutego 1924 r. w Warszawie, i akt małżeństwa jego rodziców. W chwili narodzin Kazimierza jego rodzice mieszkali przy ulicy Czerniakowskiej. Nr obu aktów zaczynają się od I-3. Czy mają Państwo pomysł, do której parafii mogli nalerzeć?

Od 2009 r. próbuję nieskutecznie dowiedzieć się, kiedy dokładnie zmarli ww. moi pradziadkowie Władysław i Anna. Wg plotki rodzinnej zmarli w Warszawie jak mój dziadek miał kilka lat, więc zakładam między 1924 a 1939. Na pewno już nie żyli w 1944 r., gdy mój dziadek trafił do obozów w Buchenwaldzie i Dorze. Ponoć mój dziadek jako małolat trafił do jakiegoś domu przytułku/domu dziecka na Pradze. Jeśli mają Państwo jakiekolwiek wskazówki, gdzie i jak szukać, byłbym bardzo wdzięczny. Póki co odbijam się od ściany.

Pozdrawiam,
Michał
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Gałeccy z Warszawy

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

patrz "kody USC" forum albo od razu poczekalnia:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ajach

Sympatyk

Gałeccy z Warszawy

Post autor: ajach »

""W chwili narodzin Kazimierza jego rodzice mieszkali przy ulicy Czerniakowskiej.""

Podaj nr domu przy Czerniakowskiej, i jak możesz skan aktu slubu

==========================================
Elzbieta
Cisowski_Michał

Członek PTG

Gałeccy z Warszawy

Post autor: Cisowski_Michał »

brak nr domu, ponoć to parafia Matki Bożej Częstochowskiej w Warszawie I-3
ajach

Sympatyk

Gałeccy z Warszawy

Post autor: ajach »

Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

bez kopii AM strzelać jak rodzice Władysława i Anny i dopasowywać - być może "na siłę", a na pewno - zbędną pracę wykonując?
adresowa z 1930 z Wilczej wykazuje Gałeckich ( i innych też) - w tym (jak się zdaje) Kazimierza z AZ podlinkowanego
wszak już prosiłaś (na boku, że rzecz oczywista a i wzmocniona kwestią numeru domu) o skan
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”