Siedlce - cmentarz przy ul. Cmentarnej

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

AGiera

Sympatyk

Post autor: AGiera »

Witam,
Chciałabym prosić o pomoc w w pozostawieniu wiadomości w Siedlcach na cmentarzu przy ul. Cmentarnej, na grobie w starej części cmentarza. Mam dokładne namiary grobu. W grobie leży Bolesław May bez podanych dat urodzenia i śmierci. Do grobu dochowani są Feliksa Kalinowska (zm.2002) i Władysław Kalinowski (zm. 1994). Być może odwiedzający grób z rodziny Kalinowskich będą mogli mi cokolwiek wskazać na temat Bolesłąwa Maya (zmarł w przedziale lat 1923-1939). Na prv przekaże list do wydrukowania i pozostawienia na grobie przed świętem Wszystkich Świętych.
Mam nadzieje, że w Sielcach też mamy uczynnych genealogów. W zamian mogę odwdzięczyć się pomocą na gdyńskich cmentarzach.
Ania
bezkropki

Sympatyk

Post autor: bezkropki »

Szczerze mówiąc miałabym podobną prośbę (dot. Siedlec). W zamian mogę zrobić dla kogoś to samo na cmentarzu w Zabierzowie (pow. rzeszowski) lub na Pobitnie (ten starszy cmentarz).
Anna
szukam: Owczarski, Wesołowski, Zaparucha, Bzdyl, Muzyczuk, Jasiecka/Jasicka, Panfil - Rzeszowszczyzna, Kujawy, Roztocze, Małopolska
Krzyś

Sympatyk

Post autor: Krzyś »

Witam
Przyjmę "zlecenie".

Pozdrawiam - Pasik Krzysztof
AGiera

Sympatyk

Post autor: AGiera »

Krzysztofie,
Dziękuję za tak szybką:) deklarację. Jeszcze dzisiaj wyślę na Twojego maila załącznik z listem do wydrukowania. Najbardziej optymalne jest pozostawienie pisma przed dniem Wszystkich Świętych; wtedy mamy największą szansę, iż ktoś to pismo znajdzie. Jeśli jednak (jak robi to większość Polaków) będziesz na cmentarzu w najbliższych dniach, by posprzątać na rodzinnych grobach przed Świętem, to proszę zostawić pismo dwukrotnie. Ja sama tak muszę odwiedzać groby przez cały październik; nie dam rady tylko 1 listopada. Nie chcę jednak nadużywać Twojej uprzejmości, więc wybór opcji pozostawiam Tobie.
Ania
madjek

Sympatyk

Post autor: madjek »

Dzień dobry,

Mam ogromną prośbę. Gdyby ktoś z Państwa odwiedził Stary Cmentarz w Siedlcach czy mogę prosić o wykonanie zdjęcia grobu: Sektor 13, rząd 12, grób 1.
Na grobonet https://siedlce.grobonet.com/grobonet/s ... dg=2027586 znalazłem zdjęcie ale niestety nie widzę szczegółów.
Interesuje mnie Janina Asłanowicz zd. Siemianowska.

Pozdrawiam serdecznie.
Maciek
Krzyś

Sympatyk

Witam.
Panie Maćku.
Przypadkowo dopiero dzisiaj zauważyłem prośbę. Nie wiem tylko czy jeszcze ona aktualna.
madjek

Sympatyk

Re: Siedlce - cmentarz przy ul. Cmentarnej

Post autor: madjek »

Krzyś pisze:Witam.
Panie Maćku.
Przypadkowo dopiero dzisiaj zauważyłem prośbę. Nie wiem tylko czy jeszcze ona aktualna.
Dzień dobry, Tak. Niestety nie udało mi się jeszcze uzyskać tych zdjęć.
Pozdrawiam serdecznie
Maciej
Krzyś

Sympatyk

Re: Siedlce - cmentarz przy ul. Cmentarnej

Witam Pana
Zdjęcia zrobione. Nie podał Pan adresu elektronicznego gdzie mam przesłać fotki. Mój adres e-mail jest na moim profilu.

Pozdrawiam - Krzysztof Pasik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”