Mioducjowska-Bisek

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

grzeszala

Sympatyk

Mioducjowska-Bisek

Post autor: grzeszala »

Witam!
Poszukuję aktu ślubu Franciszki Mioduchowskiej (ur. 12.03.1831 w Gęsiej Wólce par. Okrzeja) i Jana Andrzeja Biska (ur. 24.11.1832 w Woli Gułowskiej par. Adamów). Z moich ustaleń wynika, że aktu trzeba szukać w latach 1850-1853, jednak w żadnej okolicznej parafii nie mogę go znaleźć. Czy ktoś może pomóc?

Grzegorz Szaładziński
RenataMik

Sympatyk

Mioducjowska-Bisek

Post autor: RenataMik »

Andrzej Bisek zmarł w Czemiernikach 21 VI 1857 r w wieku 25 lat pozostawił po sobie owdowiałą Franciszkę z Mioduchowskich akt 119
https://szukajwarchiwach.pl/35/1807/0/2 ... hU-8i1qknA
Pozdrawiam
Renata
grzeszala

Sympatyk

Mioducjowska-Bisek

Do aktu zgonu Andrzeja Biska już dotarłem. Wiem też, że w 1853 r. urodził się w Woli Gułowskiej ich syn Stanisław. Ze względu na młody wiek Andrzeja założyłem, że aktu ślubu trzeba szukać w latach 1850-1853. Przeszukałem parafie w Adamowie, Okrzei i Czemiernikach. Niestety nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
zelezny

Sympatyk

Post autor: zelezny »

Grzesiu,

Poszukiwany przez Ciebie ślub odbył się "dnia trzeciego lutego 1852 roku o godzinie szóstej w wieczór". Skan aktu jest dostępny na SZWA. Wystarczy abyś przeszukał jeszcze raz tę bazę https://regestry.lubgens.eu/news.php obniżając procentowo poziom ufności.

Powodzenia

Pozdrawiam

Janek
grzeszala

Sympatyk

WIELKIE DZIĘKI!!!
Tylko w której parafii??

Ok, znalazłem w 1852 w Łysobykach. Nie zgadza się imię (Antoni zamiast Andrzej). Wszystkie pozostałe rzeczy (wiek, imiona rodziców) są prawidłowe. Widocznie wystąpiła pomyłka w czasie spisywania aktu ślubu.
Jeszcze raz, dzięki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”