https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cat=446848
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Dziekuję za cenne uwagi. Ustaleń miałam bardzo duzo, wszystko poparte aktami, jednak tak jak juz wspomiałam wczesniej na forum, wydrukowane skany zostały zalane podczas zalania mojegio mieszkania, a nie bylam na tyle madra by do drzewa w my heritage dołaczyc wpisy z aktJaniszewska_Janka pisze:Witaj Kingo,kinga_jakubiak pisze:ślub 1855 19 Karol Wiśniewski Katarzyna Ciborowska Winnica Miejsce przechowywania ksiąg:
Chodziło mi o tego Karola czyli mojego prapradziadka, czy był synem Floriana niestety skanu brakKiedys natrafiłam na taki trop .....
Z tego co widzę nie masz tego aktu ślubu Karola Wiśniewskiego i Katarzyny Ciborowskiej z 1855 roku ? Jeśli nie postarasz się o ten akt i dane tam zawarte to szukasz zupełnie bez sensu i nic nie połączysz.
Strzelając na oślep zgubisz się zupełnie. Zakładając jakiś przedział lat w których Karol się urodził trzeba brać pod uwagę raczej lata ok 1825-1835 i tu widać w Odrzywole chrzest Karola Wiśniewskiego w 1828 roku syna młynarza z dworu Ossa więc także można brać go pod uwagę, ale bez danych z tego aktu ślubu w 1855 roku to łączenie danych po omacku.
A gdzie masz akt zgonu Karola i jego żony Katarzyny? Trzeba mieć to wszystko uporządkowane i pewne by szukać sensownie dalej.
Jeśli chcesz pomocy w poszukiwaniach zawsze podawaj linki lub zdjęcia ustalonych już danych do analizy na tym forum, a zyskasz nowe spojrzenie forumowiczów i może pójdziesz właściwym tropem?
Pozdrawiam serdecznie
Janka