Pomoc w odszukaniu metryki/aktu ślubu Wiktora Osmulskiego

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Katles

Post autor: Katles »

Witam,
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu metryki mojego prapradziadka Wiktora Osmulskiego bądź aktu slubu z Katarzyną Góralską. Posiadam tylko metrykę ur jednej z jego córek Marianny Osmulskiej i na tej podstawie wnioskuję, że urodził się w 1863?
link do aktu :1910/85
https://szukajwarchiwach.pl/35/1892/0/2 ... gBoBJXJDVQ
Poszukuję, tez metryki ur jego drugiej córki Józefy Osmulskiej , która była matką mojego dziadka. Osoby te mieszkały w okolicach Parczewa, prawdopodobnie Stępków, Sowin..

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Kasia
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Sprawa niełatwa ale nie beznadziejna, choć akt z Parczewa nie widzę za dużo :) mówiąc delikatnie
Zerknij na stronę lubgens
Mam taką intuicję, że Wiktor był wcześniej mężem Anastazji Bancarzewskiej tbc ale z uwagi na urodzenia dzieci to mało prawdopodobne.
Kolejny trop to Seweryn Osmulski być może brat. Syn Wincentego i Eleonory
Wyszukiwarka lubgens jest trudna (przy wielkim szacunku dla indeksujących). Radzę wstawiać osm% bo raz Osmulski raz Osmólski itd.
Katles

Post autor: Katles »

Dziękuję za trop, sprawdzę wszystkie :) na Myheritage znalazłam Wiktora Osmulskiego i Katarzynę Góralską, tym razem jako rodziców Stanisława Osmulskiego ur w 1904,(Paprota Web Site zarzadzana przez Małgorzata paprota i witryna rodziny Pomorskich zarządzana przez Jakub Pomorski) Z dużym prawdopodobieństwem jest to poszukiwany przeze mnie Wiktor Osmulski. Niestety nie mam wykupionego abonamentu premium, stąd moje pytanie czy jest mozliwosc odczytania ew kontaktu z administratorami stron??
Pozdrawiam
Kasia
mpaprota

Re: Pomoc w odszukaniu metryki/aktu ślubu Wiktora Osmulskieg

Post autor: mpaprota »

Katles pisze:Witam,
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu metryki mojego prapradziadka Wiktora Osmulskiego bądź aktu slubu z Katarzyną Góralską. Posiadam tylko metrykę ur jednej z jego córek Marianny Osmulskiej i na tej podstawie wnioskuję, że urodził się w 1863?
link do aktu :1910/85
https://szukajwarchiwach.pl/35/1892/0/2 ... gBoBJXJDVQ
Poszukuję, tez metryki ur jego drugiej córki Józefy Osmulskiej , która była matką mojego dziadka. Osoby te mieszkały w okolicach Parczewa, prawdopodobnie Stępków, Sowin..

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”